Vídeos i Imatges

Entrevista a Josep Ferrés, de Reagrupament i membre de la llista de CiU+Reagrupament a Olot

Espot de Barcelona Decideix per demanar el vot el 10 d'abril

«Això és un botifarrèndum». «Passo d’aquest tema». «És il·legal». Són algunes de les frases amb què engega un vídeo que 15 actrius i actors han fet per Barcelona Decideix. A poc a poc, però, els mateixos personatges es comencen a fer preguntes i acaben dubtant del que deien abans. «Antidemocràtic? Un moment, com pot ser antidemocràtica una votació?». Al final, acaben demanant el vot,  o no , per dignitat i pel dret a decidir el propi futur.

La vicepresidenta de Reagrupament Independentista, Rut Carandell, ha declarat que aquests darrers dies els responsables locals de la formació "estan arribant a acords amb persones, grups independents i formacions que prioritzin avançar amb fermesa cap l'objectiu de fer un país lliure". Carandell va fer aquestes manifestacions en l'acte de presentació de la coalició "Junts per Sant Just" que va tenir lloc a Sant Just Desvern el 13 de març. Aquesta coalició està formada, a més de Reagrupament, per Esquerra i diversos independents. El representant de Reagrupament Independentista, Andreu Gimeno, ocupa el segon lloc de la llista.

- Carles Boix: "El Tribunal Internacional avala que no cal cap referèndum per accedir la independència, amb la declaració unilateral després d'unes eleccions n'hi ha prou"  
- August Gil: "S'ha eliminat el principal argument que s'ha esgrimit històricament per a dir que una part d'un estat no té a dret a separar-se'n"

El catedràtic de la Universitat de Princeton, Carles Boix, els advocats Jordi Cortada i August Gil-Matamala, el professor Antoni Abat i l'editor Quim Torra van presentar aquest dijous el llibre "La porta de la gàbia. La decisió del Tribunal Internacional de Justícia sobre Kosovo"  publicat per l'editorial ACONTRAVENT  .

La presentació del llibre per part dels diversos ponents va servir per a debatre i concloure que la declaració unilateral d'independència esdevé la via més adequada perquè, per mitjans democràtics, un territori pugui separar-se de l'estat en què es troba i pugui accedir a la plena independència a qualsevol lloc del món, incloent Europa.

Jornada de vot anticipat de la consulta del 10 d'abril a la marató de Gràcia Decideix

Després de la victòria "in extremis" dels gironins a Osca, i quan es disposava a parlar a la sala de premsa, Raül Agné va ser interpel·lat a contestar només en castellà pels mitjans locals. Davant la petició, Agné va dir que ell respondria en la llengua que li preguntessin, i davant la disconformitat dels presents, va decidir abandonar la roda de premsa. L'entrenador del Girona, sorprès, va acabar dient: "Y si fuera inglés, ¿podría hablar en inglés?". Anteriorment, Agné havia respost algunes preguntes dels periodistes locals en espanyol. I en rebre una pregunta en català, va ser quan va començar a respondre en la seva llengua.

L'anunci original és protagonitzat pels components del grup musical Els Amics de les Arts

L'emissora de ràdio FLAIXBAC ha fet una versió pròpia del darrer anunci d'Estrella Damm, en què descriu "les misèries del país" i les oposa al to molt optimista que té l'anunci de la marca de cervesa. L'anunci original de la marca de cervesa és protagonitzat pels components del grup musical "Els Amics de les Arts", que apareixen a la pantalla fent una mena d'inventari de les coses bones i artistes destacats "que tenim" al nostre país. En canvi, l'emissora en fa una versió on fa la rèplica amb totes les coses del país que no funcionen i esl polítics que hi tenim.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament