La vergonya de la Unió Europea

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

En els anys que fa que estic a Reagrupament, sobretot durant la campanya del 2010, he fet i he assistit a molts actes protagonitzats amb membres del Cercle Català de Negocis. Grans actes on es demostrava amb dades, no amb paraules, la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent i a on, com sempre hem fet en els nostres actes, sempre es responia a les preguntes de la gent que participava al final, que si les pensions, que si el dèficit... què passaria amb la Unió Europea, en formaríem part o no? La resposta, gairebé sempre, era la mateixa: no podríem estar fora de la Unió Europea perquè en formàvem part, i cap, CAP tractat regula la sortida, tal com s'està veient actualment amb el tema del Brexit. A més a més, sempre dèiem que a la Unió Europea no li interessaria mai perdre un contribuent net, o sigui, un país que aporta més del que rep, un país treballador, exportador, dinàmic i amb un poble compromès i clarament partidari de formar part d'aquesta Unió Europea.

Aquest darrer any sobretot, veient la nul·la reacció de les més altes autoritats europees, sobretot les d’en Juncker, president de la Comissió Europea, en Tusk, president del Consell Europeu, i en Tajani, president del Parlament europeu, ens hem de preguntar: realment volem formar part d'aquesta Unió Europea?

Personalment si aquesta Unió es tal com la presenten aquests tres personatges, diria que no i un no rotund. Jo no vull formar part d'una Unió Europea on no es critica l'ús de la força contra gent que exercita lliurement el seu dret de vot, on avis i crtiatures són agredits per les forces policials sense competències i sense ensenyar cap ordre jurídica per actuar, o a on no es critica que un país membre intervingui el Govern i el Parlament escollit democràticament per la MAJORIA dels ciutadans, i on, el més greu per mi, s'empresona els legals representants d'aquest poble per fer allò que el poble els ha demanat que facin, en definitiva, que permetin la democràcia.

No, no vull formar part d'aquesta Unió. Hi ha vida fora de la Unió Europea, per exemple a l’EFTA, Associació Europea de Lliure Comerç, formada per IslàndiaNoruegaSuïssa  i Liechtenstein . No els va tan malament, malgrat no formar part de la Unió Europea.

4.103 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament