100 números

100 números

Amb aquest exemplar de La Veu de Reagrupament, arribem al número 100. Queda lluny, quan, el mes de febrer de 2010 va començar aquest projecte de butlletí digital. Llavors era una publicació de l’Assemblea de Reagrupament del Barcelonès. Però la feina que va fer durant els primers números va ser tan excel·lent, que va arribar un moment que vam decidir que es convertiria en el portantveu nacional de la nostra Associació.

I a partir d’aquell moment així va ser, i fins ara, 10 anys després. Vull agrair tots els que hi han col·laborat. Començant, naturalment, per les dues directores que hem tingut. Sí, dues dones han assumit la màxima responsabilitat de tirar-lo endavant. La Montserrat Tudela, primer, i després, i encara continua, l’Eva Solé. Sense elles, probablement això no hauria estat possible. Com tampoc hauríem arribat aquí sense el responsable del disseny, en Lluís Boet. Gràcies, Lluís, per adaptar-te sempre als nostres horaris atzarosos i imprevisibles, i fins i tot, per afegir l’humor de la Pesca Salada. I, per descomptat, una agraïment a qui, durant molt de temps va fer de corrector lingüístic, i que avui ja no hi és entre nosaltres, l’enyorat i, com el va definir la Teresa Casals, «discret, minuciós, responsable, càlid i constant» Joan Prats. Finalment, l’espai de crítica de llibres, portat per en Pere Torra, a la contraportada, completa el backstage del nostre butlletí, donant-li un toc de distinció intel·lectual. A tot els esmentats, mil gràcies. I també, és clar, als qui han escrit les pàgines, alguns des del primer número, com la pròpia Teresa Casals, que fins i tot ha tingut temps de ser Creu de Sant Jordi, i d’obtenir premis de lleialtat lingüística, o l’Albert, en Josep Ramon, en Joan, la Rut, la Montserrat, en Carles, en Xavier, la Ramona, l’Ignasi, la Pilar, en Marc, i molts d’altres que dono per esmentats.

Com podeu veure, aquest número 100, compta amb col·laboradors prou coneguts. Volem agrair-los la seva resposta immediata i positiva a escriure. I d’altres, que no han tingut temps ara, s’han compromès a fer-ho més endavant. Aquest és un número que demostra la filosofia de Reagrupament: la seva transversalitat per la Independència. Gràcies President Puigdemont, Laura i Carles.

Després de la tragèdia dels darrers mesos, s’imposa tornar a ocupar el carrer i acabar la feina, que tenim força avançada. Volem agrair al President Torra la defensa aferrissada que ha fet del govern de Catalunya, de les seves competències i de la prioritat del benestar i la salut dels catalans i catalanes, havent de fer front a atacs odiosos des dels sectors polítics i mediàtics espanyols. Quin odi que us tenen, President! Senyal que aneu pel bon camí. Pel camí de la Llibertat.

Finalment, amb l’adveniment del 80è aniversari de la fundació del Front Nacional de Catalunya, hem decidit reproduir-ne el manifest que s’ha fet públic darrerament i que marca el fil roig de la resistència patriòtica que ens ha portat allà on som ara. Llavors, el 1939-40, al caire de l’extermini, van existir homes i dones que no es van donar per vençuts, ben al contrari, van sortir al carrer, van penjar estelades, van fer accions de propaganda clandestina. I van revifar el país, ens van salvar els mots... la dignitat i la força de continuar lluitant. Per Catalunya!

5.747 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament