Presentació del llibre "La reinvenció de l'escola catalana", de Teresa Casals i Martí Mas

Presentació del llibre "La reinvenció de l'escola catalana", de Teresa Casals i Martí Mas

"La reinvenció de l'escola catalana. Un compromís col·lectiu " és la publicació de la filòloga, mestra, activista per la llengua catalana i membre de Reagrupament, Teresa Casals, que ha fet conjuntament amb Martí Mas.

Un llibre que relata l'experiència dels mestres de les escoles catalanes després de la mort del dictador Franco i el seu compromís amb la llengua catalana.

Els autors estan fent diferents presentacions de la publicació i des de Reagrupament hem organitzat també un acte pel proper dijous, 3 d'octubre, a les 18h.30 a la Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret de Barcelona.

En l'acte, a més dels autors, hi intervindran el President de Reagrupament, Josep Sort i la professora, mediadora, activista i també reagrupada, Rut Carandell. 

Us podeu descarregar la invitació en aquest enllaç .

Sinopsi del llibre:

A la mort del dictador, els nous aires de la transició democràtica permetien albirar una reforma en tots els àmbits de la societat. També a l''escola.

Un dels principals reptes era formar els mestres perquè fossin competents en català. Però no es partia de zero. A final dels anys 40 del segle passat ja hi va haver les primeres escoles que, de manera clandestina, van incorporar als seus programes classes de català. I aquest moviment, que responia a un esperit de renovació pedagògica i anava agermanat a altres iniciatives del teixit social, no va parar de créixer en les dècades posteriors.

Teresa Casals relata aquella experiència, a partir del testimoni dels seus protagonistes, i reivindica per al moment actual el mateix compromís col·lectiu que va fer possible una escola lliure, oberta i en català.

5.904 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament