No t'oblidarem mai, Jordi

Tristesa a Reagrupament per la tràgica mort del company Jordi Gomis
Jordi Gomis durant l'acte central de la darrera campanya electoral

Aquest diumenge ha mort a la muntanya el company Jordi Gomis, "independentista, muntanyenc i associat a Reagrupament", com es definia ell mateix a Twitter. Precisament, l'article de la portada del web de Reagrupament  quan va morir era signat per ell i corresponia a una sèrie de textos sobre 'Economia i estat propi', de la qual ja ens havia enviat altres textos que publicarem properament. Sentim una immensa tristesa pel fet que torni a la portada per aquesta tristíssima notícia.

Ens afegim al dol de la família i, en record d'en Jordi, publiquem a continuació un emotiu text del company Marc Cros. Jordi, no t'oblidarem mai.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Família reagrupada, ens ha deixat un dels nostres millors homes, en Jordi Gomis, patriota de tota la vida, il·lusionat pare i un gran amic. Què us he de dir, tots el coneixeu. Tot i que era un expert excursionista i havia escalat durant molts anys, se l'ha endut la muntanya. Perdem un dels independentistes més clarividents, d'una ràpida dialèctica i que pencava molt i bé.

Mai oblidaré aquella nit de campanya en la qual vam encartellar ell i jo sols fins a tres comarques del Camp en una nit, matinada que fotia molt vent. Catalunya era el centre de totes les converses i totes les il·lusions, però s'hi podia xerrar de tot, història, empresa, futbol, afers locals, llibres i sempre amb molt d'humor, gaudint de la batalla. Tenia un somriure singular, abraonat i ampli, que es reconeixia a diversos metres de distància. Aquella campanya al seu costat mai l'oblidarem.

Després de la desfeta, es va prendre uns mesos de reflexió, per carregar piles; i just per a les següents eleccions ja estava al peu del canó. Alegre, combatiu i sempre dempeus per la pàtria. Darrerament, vam compartir el primer no vull pagar popular, -ell portava anys sense pagar peatges!- i també vam coincidir de rebot en aquella estrafolària quedada per omplir la plaça Sant Jaume d'estelades. La setmana passada va ser el darrer cop que el vaig veure, encara no em puc fer la idea d'aquesta tragèdia.

El darrer Sant Jordi va venir a Reus a fer la parada, la controlàvem tot fent al vermut a la terrassa que teniem just al costat, a la tarda va venir amb els seus, la seva dona i la seva filla. Recordo que va comprar el llibre de l'Heribert Barrera sobre en Cambó, patriota que també ens ha deixat fa poc i que tenim en ment retre-li un gran homenatge a Reus aquest estiu. Com sempre, el dia que vam enterrar a Reus el president Barrera, en Jordi hi era, ell va portar la única estelada que hi havia en aquell humil comiat.

Són masses els records i costarà molt aixecar-se, un cop molt dur per tots els companys de les comarques del sud, i en la vessant familiar és una immensa desgràcia. Avui iniciava la seva etapa d'articulista a can Nació Digital, n'estava molt il·lusionat. Demà sabrem més coses, ara mateix no puc dormir. Una abraçada molt forta tothom. Era el millor reagrupat. Mai l'oblidarem.

8.324 lectures

Comentaris (30)

El meu germà
Jo només sóc la germana d'en Jordi. M'omple d'orgull saber que a mes a mes de ser un germà model, en Jordi va ser també un heroi, una persona dedicada plenament a veure un dia el nostre país lliure. El trobarem a faltar per sempre, però espero que la seva mort no sigui en va i que els Catalans se n'adonin ara de l'important que és aconseguir la nostra llibertat. Des d'Anglaterra es veu d'allo mes clar!
Sempre amb nosaltres
La teva dona, la Glòria, em va dir que has estat molt feliç i que has fet i has lluitat fins al final per allò que volies... Nosaltres som testimonis que irradiaves la teva felicitat als altres i que feies les coses amb passió.
La teva lluita per la llibertat la continuarem amb el teu sentit de la responsabilitat i del treball. Trobarem a faltar molt el teu criteri i la teva humanitat. Estas per sempre en la nostra memòria.
Notable
Fins a sempre
Notable
La teva alegria i el teu somriure seran un record permanent en mi
Fins aviat patriota.
Ja salvat en la neu
alta de les muntanyes,
al cim més allunyat
he dit paraules blanques

Amb llavis plens de sang
dic glaçades paraules,
la clara solitud
de la meva ànima.

Em fan llargs comiats
branques molt enlairades.
Damunt l'últim avet,
primer domini d'ales.

Em sento despullat
de record i esperança.
Només cançons de neu
podran acompanyar-me.

-- Salvador Espriu ---
A reveure
Diuen que la muntanya sempre s'emporta els millors, perquè quan no hi són, ella els enyora.
Farem que d'allà dalt estant puguis estar orgullós de nosaltres.
Un patriota menys que no podrà veure els seus somnis
Una desgràcia no esperada per la joventut del Jordi. Un patriota menys i sobretot una persona pencaire, intel·ligent i que irradiava molta força.
El dia que aconseguim ser lliures, pensarem amb tu
Gràcies Company
Et trobarem a faltar, però la tristesa de la teva pèrdua, no ens aturarà, tu no ho voldries.
Guanyarem la Llibertat, és el millor homenatge que et podem fer.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament