Notícies

Immigració i independència

Reagrupament  i Òmnium Cultural han organitzat al Centre Popular Andalús la conferència “Immigració i independència”. Amb mig centenar d’assistents i uns conferenciants de primer nivell, s’ha debatut el paper de la immigració en el projecte independentista actual. Patrícia Gabancho, periodista i escriptora d’origen argentí; el sociòleg del col·lectiu “Els altres andalusos”, Miquel Fernández; el jove amazic nascut al desert marroquí, Radouan Zahir; el doctor en Ciències Polítiques i professor de la Universitat Ramon Llull, Josep Sort, han estat els conferenciants d’un col·loqui presentat i moderat pel periodista i escriptor Víctor Alexandre. 

11.516 lectures
Xavier Hernandez i Montserrat Tudela durant la conferencia
(Barcelona, 30-06-2010)

El Dr. Hernàndez va assenyalar les similituds històriques que presenta la 1a. restauració monàrquica (Alfons XII) amb la 2a. restauració (Joan Carles I), ambdues caracteritzades per una democràcia formal, però una manca de democràcia real. Al s. XIX, el sistema parlamentari espanyol es caracteritzava per la corrupció i el caciquisme a causa d'una manca de cultura democràtica efectiva. De manera semblant, després de la mort al llit del dictador, Francisco Franco, van sobreviure tots els personatges i els valors vigents durant franquisme, impregnats de la cultura política de la dictadura.

14.948 lectures
Els socialistes espanyols, Zapatero i Montilla

Dirigents del PSC han comentat aquest matí a periodistes de Catalunya Ràdio, a peu de carrer, que les retallades efectuades pel Tribunal Constitucional sobre el text de l'Estatut "són acceptables", segons que informa el diari Nació Digital. D'aquesta manera, coincideixen amb el PSOE, que, per mitjà de la seva secretària d'Organització, Leire Pajín, ha qualificat la sentència com a 'bona notícia per a la democràcia' i ha afirmat que la decisió judicial fa que 'l'Estat de les Autonomies d'Espanya surti enfortit'.

11.119 lectures
La presidenta del TC, María Emilia Casas

La sentència obre la porta a la castellanització de TV3

Reproduïm el text íntegre de la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya que s'ha difós avui. Figura en l'única versió original en què es redacta, atès que aquest mateix òrgan ha aprofitat per a tombar diversos articles sobre la llengua catalana, que queda definitivament configurada com una llengua de segona i els seus parlants uns ciutadans de segona, amb menys drets. D'altra banda, cal recordar que el procés no ha acabat, atès que encara queden més recursos per a resoldre, entre els quals el presentat pel socialista Enrique Múgica, Defensor del Pueblo.

14.872 lectures
Carretero i Carandell a Nou Barris aquest dilluns de sentència
(Nou Barris - Barcelona, 28-06-2010)

"L'Estatut ja va néixer mort i ara el Tribunal Constitucional està decidint si la mort serà violenta o amb anestèsia" ha declarat, el president de Reagrupament, Joan Carretero, aquesta tarda abans que transcendís el contingut de la sentència que ha afectat una cinquantena d'articles, cosa que ens permet afirmar que a Madrid han optat per la mort violenta. 

  • Carandell: "Ni federalisme (PSC-PSOE), ni concert econòmic (CiU) ni reforma de la Constitución (Esquerra)"
  • Carretero: "Només queda la independència"
  • Carretero: "La independència no és anar contra ningú, sinó anar a favor nostre"
14.535 lectures
Viñolas, Ponsa i Jorro a Aiguamúrcia
(Alt Camp, 19 i 20-06-2010)

Esther Ponsa, membre de la Junta Directiva, va explicar que Reagrupament proposa aconseguir una majoria de diputats al Parlament de Catalunya que aprovin una declaració d’Independència que notifiqui a l’Estat espanyol l’obertura d’un procés constituent i negociador cap a un Estat propi. Posteriorment, s’obriran processos negociadors amb la comunitat internacional, i s’elaborarà una constitució que serà el reglament bàsic pel qual es regirà el nou estat. Finalment aquesta constitució serà sotmesa a referèndum per a la seva aprovació.

11.292 lectures
El cava de Reagrupament. El millor per brindar per la independència

Aprofiteu l'oferta especial de cava de Reagrupament i brindeu aquesta revetlla de Sant Joan  (i la de Sant Pere) per la independència de la nostra nació. Aquesta diada, encara no som lliures, però d'aquí a uns dies ja tindrem la candidatura independentista transversal per a proclamar unilateralment la independència al Parlament de Catalunya.

12.658 lectures
Víctor Alexandre durant el seu parlament a Fornells de la Selva
(Fornells, 18-06-2010)

Víctor Alexandre va explicar que les persones només poden ser independentistes o dependentistes. Va remarcar que Catalunya ja no és la mateixa després de les consultes sobiranistes i que ara estem vivim una etapa històrica meravellosa, que mai abans no havíem viscut. Voler proclamar la independència d’un país no és de dretes ni d’esquerres, és un dret inherent a l’ésser humà.

8.691 lectures
Planas i Casanova durant la presentació
(Barcelona, 17-06-2010)

La comunitat internacional posa habitualment dues úniques condicions per acceptar la independència de nous estats: que s’hi accedeixi de manera democràtica i que es faci en absència de violència. La consuetud internacional admet com a procés formal i correcte d’autodeterminació que un partit que es presenti a unes eleccions amb l’objectiu de proclamar la independència la tiri endavant si obté una majoria suficient.

13.869 lectures
Joan Carretero: "Ara alguns us intentaran enganyar parlant del concert econòmic"
(Igualada, 17 de juny de 2010)

Tant el president de Reagrupament, Joan Carretero, com el membre del Centre Català de Negocis, Àlex Sànchez, van deixar clar aquest dijous al sopar de Reagrupament a Igualada, que la solució per a l’espoli fiscal que pateix Catalunya no és el concert econòmic, sinó la independència .

16.106 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament