Joan Carretero: “Si la política catalana continua com ara, és difícil que s’assoleixi la independència.”

Entrevista de Joan Carretero a El món a RAC1
(Puigcerdà, 12 d'agost de 2010)

“Els polítics han d’anar al davant, i que marquin el camí a seguir, perquè pretendre que sigui la societat qui digui als polítics el que han de fer, no és la millor opció pel país.”

El passat dijous, dia 12 d’agost, el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, va ser entrevistat a El món  a RAC1.

En l’entrevista, que va allargar-se entorn 30 minuts, Joan Carretero insistí en l’objectiu de Reagrupament Independentista d’assolir una majoria de diputats al Parlament de Catalunya disposats, mitjançant un acte de patriotisme, a proclamar la independència de Catalunya. Aquesta fita, especialment per les dificultats derivades d’un context de greu crisi econòmica, avui no pot continuar essent utòpica sinó una responsabilitat fonamental per a la classe política catalana. L’estat propi és pel president de Reagrupament l’única forma madura  i eficaç per assolir la prosperitat del nostre país.

En aquest sentit, Joan Carretero, aclarí que “si del que es tracta és de crear noves formacions per liquidar-ne d’altres, estem fent un flac favor a l’independentisme català”, doncs entén que la proclamació d’independència de Catalunya necessita molt més que el suport dels independentistes convençuts. Cal una majoria mínima de 68 diputats al Parlament de Catalunya per poder proclamar amb èxit unilateralment la independència, tot afirmant que “ningú ha dit que es proclamarà unilateralment la independència en minoria. Catalunya, mentre formi part de l’estat espanyol, no podrà fer cap referèndum d’autodeterminació.”

10.000 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament