Joan Carretero: "Ara sí que toca i ara és l'hora de decidir"

Entrevista a Joan Carretero a Catalunya Ràdio (26-08-2010)
Joan Carretero durant la 3a. Assemblea "Units pel futur"

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha declarat que "fins ara cap formació independentista o no, extraparlamentària, havia aconseguit en un any l'adhesió de més de 3.400 persones que paguin" una quota regularment. Carretero s'ha mostrat satisfet perquè els 3.405 associats que té a hores d'ara Reagrupament "són gent de pedra picada, gent que estimen Catalunya per damunt de tot, i són gent que han decidit de manera explícita, contravenint el senyor Pujol i el senyor Montilla, que ara sí que toca i ara és l'hora de decidir".

El president de Reagrupament ha fet aquestes manifestacions durant una entrevista mantinguda aquest dijous amb el periodista Xavier Vilà en el programa "El Matí de Catalunya Ràdio".

"Cada vegada hi ha més ciutadans que tenen clar que l'única opció perquè Catalunya pugui tenir present i futur és que pugui tenir una eina -com tenen totes les nacions del món- que és l'Estat"

Joan Carretero també ha explicat que l'ampli suport a l'independentisme, xifrat al voltant del 50 % de la població no és una flor d'estiu que hagi sorgit arran d'un descontent concret amb la sentència del TC, sinó que és una tendència clara des de fa anys perquè "cada vegada hi ha més ciutadans que tenen clar que l'única opció perquè Catalunya pugui tenir present i futur és que pugui tenir una eina -com tenen totes les nacions del món-, que és tenir un Estat que defensi els seus interessos".

"Estem treballant per a poder sumar el màxim"

El president de Reagrupament, després d'expressar que "a Catalunya, com a totes les colònies, és difícil que s'aglutinin els moviments d'alliberament, però sempre arriba un moment que aquests moviments acaben confluint", ha indicat que "nosaltres estem treballant per a poder sumar el màxim i trobar la fórmula perquè això sigui possible". Carretero també ha manifestat que "a mi m'agradaria fer la gran coalició i nosaltres estem oberts que hi pugui haver una gran coalició" i "tot allò que sigui nova gent que entra a la política catalana per a treballar per la independència jo sempre ho saludaré en positiu vagin com sigui." Carretero ha recordat que "nosaltres ja fa anys que estem treballant per aquest projecte. Nosaltres, fonamentalment, tenim un projecte polític, un projecte estratègic a mig i llarg termini i no un projecte per a fer una cosa, amb molta immediatesa, per a les eleccions."

"Tenim un altre objectiu fonamental, que Catalunya s'apropi a les pràctiques polítiques dels països de democràcies avançades: llei electoral, llei d'incompatibilitats, llei de transparència i llei de limitació de mandats"

"Nosaltres del que estem preocupats, fonamentalment, des de fa anys, és d'anar a tots els pobles de Catalunya, a totes les ciutats, als barris, a explicar el nostre projecte, que cada vegada hi hagi més gent que estigui convençuda que el projecte per a Catalunya és la independència. Nosaltres, a més a més, des del principi tenim un altre objectiu fonamental, que és que aquest país, Catalunya, s'apropi a les pràctiques polítiques dels països nòrdics, dels països de democràcies avançades. Nosaltres parlem de llei electoral, una llei electoral de petits districtes on el ciutadà voti directament el seu diputat, de manera que el seu diputat s'hagi de treballar el seu districte, llei d'incompatibilitats, llei de transparència i llei de limitació de mandats. Aquest país -conclou el presdient de Reagrupament- ha de caminar cap a la independència i, simultàniament, ha de fer un sistema democràtic avançat".

"La feina és un dels valors fonamentals d'aquest país, que s'està perdent"

Interrogat sobre el fet que avantposi la seva feina amb els seus pacients a la seva disponibilitat sobre participar en algunes reunions, Joan Carretero ha expressat que "la feina és un dels valors fonamentals d'aquest país, que s'està perdent".

16.058 lectures

Comentaris (8)

La farsa de Solidaritat Catalana
http://catlliure.wordpress.com/2010/08/29/la-farsa-de-solidaritat-catalana/
Convincent
Molt bona entrevista. Ha sabut contrarestar totes les preguntes trampa que li ha llançat l'entrevistador., el qual, per altra banda, crec que ha arribat a ser un tant desagradable i monotemàtic. Crec que ha estat per sobre de tot convincent i molt clar.
Xapó Dr.Carretero
vaig escoltar part de l'entrevista en directe,i gràcies aquest enllaç,ara l'he recuperada integrament,no estic en cap partit però seria un honor reagrupar-me,en una formació la cual homenatge el General Moragues,i que té com principal promotor una persona tant nacionalment integra com el Sr.Joan Carretero.Salut
Entrevista a Carretero a Vilaweb
Penjareu l'entrevista a Vilaweb, al Dr. Carretero?

http://www.vilaweb.tv/?video=6301
Pensant-ho bé
Pensant-ho bé potser és millor que hi hagi varies opcions independentistes si d'aquesta manera es treu de l'abstenció i el vot en blanc a molta gent. D'aquesta manera es podria contrarestar l'efecte pervers de la divisió vista des de la llei d'Hondt guanyant amb participació independentista.
SORTINT DE LES CATACUMBES
Quina sensació tant especial !
Fins fa poc ja podíes obrir diaris, consultar diaris digitals, escoltar emisores de ràdio, palplantar-te davant la tele hores i i hores, TN darrere TN, programes en "prime time", que ni enlloc ni ningú es posava en boca RCat.
Em pregunto, què ha passat, doncs, per què de sobte se'ns hagi tret aquella pàtina que ens feia transparents, invisibles ?
És que es comença a tenir en compte seriosament l'existència de RCat ? I no tan sols l'existència si no el projecte polític ?
De totes maneres, no deixa d'inquietar-me aquesta sobtada eclosió als mitjans de comunicació.
Trobo fantàstic que el Sr. Xavier Vilà hagi entrevistat el Sr. Joan Carretero a Catalunya Ràdio, però com és que li han permès ? Bé, algunes de les preguntes m'han semblat un tant , per no dir molt, puerils, com per intentar fer " quedar malament " l'entrevistat. Tanta insistència amb si era més important el compromís amb els seus pacients o el celebrar la reunió amb el Sr. J. Laporta... Un xic patètica la insistència del locutor, m'ha semblat . No faré cap comentari al respecte, cadascú sap quina és la seva responsabilitat. Els reagrupats, ja ho a dit, som treballadors.
Sóc tan malpensat que cada vegada que entrevisten el Sr. J.Carretero, atès l'amor demostrat fins ara pel periodisme oficial, que m'ho agafo amb moltes reserves. Com els cristians quan començaven a sortir de les catacumbes cap a la fi de les persecucions. No les havien pas de tenir totes !. De ben segur que miraven a dreta i a esquerra, malpensant de tothom que se'ls apropava. És evident que vistos els temps anteriors, no podien pas assegurar que només els volien posar la mà a l'espatlla per encoratjar-los o si volien engrapar-los per tornar-los a fer jugar amb els lleons ; ).
Hi ha tant de maquiavelisme en els mètodes de demolició política, tanta gent que es guanya el pa al servei de l'oficialitat, que no puc pensar que no vulguin posar pals a les rodes.
La dignitat i l'aplom, el discurs elaborat, no gens improvisat, que ha demostrat el Sr. J. Carretero, fins ara, ha posat en evidència a qui pot ser, no ho sé, el volia posar en evidència.
De l'entrevista d'avui m'ha agradat i sorprès a l'hora que, llevat de puntuals marrequeries s'hagi mostrat interès pel discurs polític de RCat. Bon començament. No tindrem tanta quota durant la campanya electoral. Llavors voldran tornar-nos a enterrar a les catacumbes. No ho aconseguiran !
Coratge !
Clar i català, com sempre
Clar i català com sempre, i molt habil.portant l'entrevista,el periodista ha intentat que ataques en Laporta, però no ho ha aconseguit.

Salutacions a tots
COHERENCIA.
Como no es un PROFESIONAL de la Política, es lógico que el Dr. Carretero priorice su rresponsabilidad en su trabajo como médico. Vive de ello y es lo que le da LIBERTAD para no tener ataduras con los que hacen de la política una profesión.
A principio de los 80, -este que escribe-, tenía la misma postura con respecto a mi responsabilidad en el Consistorio de Viladecans. Abandonaba los plenos cuando llegaba la hora de mi ida hacia el trabajo.
Eso provocaba el rechazo de algunos ediles del PTE y PsoE e incluso de propio PsUc que me decían que tenía que dar ejemplo de entrega.
¿Entrega de qué?
Años después, todos aquellos son nómadas ideológicos que han perdido la DIGNIDAD y entregados a la especulación, la corrupción y el vasallaje.
Después de 40 años de trabajo soy un pensionista... con DIGNIDAD.

Total 8 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament