Entrevista a Ferran Pujol, candidat de Reagrupament Independentista per Tarragona

“Solidaritat ha estat un bluf, tenen l’’establishment’ a favor però no tenen el poble darrere”
Entrevista a Ferran Pujol, candidat de Reagrupament Independentista per Tarragona

Ferran Pujol és el cap de llista per Reagrupament a la demarcació de Tarragona. Reivindica “recuperar l’orgull i l’autoestima”, alhora que promet trencar la disciplina de vot per defensar els interessos del seu territori. Tanca files amb el projecte de Reagrupament i considera que Solidaritat ha estat un bluf. Recorda que les llistes de Reagrupament continuen obertes a la incorporació de patriotes que defensin la independència i la regeneració del país.

Què hi fa algú de Sant Cugat com a cap de llista per Tarragona?
No ho sé, perquè l’únic que hi ha és d’Almoster. Tot això és una bestiesa, he viscut a Sant Cugat i he estudiat a Vic, però tota la meva vida he tingut un peu allà on tinc enterrat els meus avis i allà on tinc els meus amics. Actualment, visc a Almoster, que és on vull que creixin els meus fills.

Què aporta Suma Independència a Reagrupament?
Aporta allò que Reagrupament sempre ha volgut, sumar independentistes i patriotes. Gent que no s’ha dedicat a la política exclusivament i que ha treballat pel país fora d’hores.

Què ha passat amb Moisès Broggi?
És un exemple del que significa confondre la regeneració política amb la degeneració democràtica. Posar pel mig d’aquest sidral un home honorable i venerable com Broggi per interessos personalistes no es fa.

Sembla que Solidaritat no tindrà prous candidats per omplir les llistes. Significa que el projecte de Solidaritat és massa personalista, de només tres persones?
Demostra que ha estat un bluf, tenen l’establishment  a favor, però no tenen el poble darrere.

Creu que el poble no seguirà el projecte de Solidaritat?
La regeneració és basa en no pensar que el poble es tonto , ni sord ni mut. Volem apujar el llistó.

Quina diferencia hi ha entre Solidaritat i Reagrupament?
La regeneració democràtica. Nosaltres presentem unes llistes de gent que ha treballat abans de dedicar-se a la política, mentre que ells l’únic que han fet es fer anar la fotocopiadora, però sense el principi ètic de la regeneració. Reagrupament és una opció electoral i ells, en canvi, van fer una crida i, a l’endemà, enlloc de posar-se a treballar per aquesta unitat, van presentar un nou xiringuito  independentista. I ara diuen que volen anar sols.

Mai han volgut arribar a una coalició?
Mai. Ho corroboren les declaracions de López Tena. Sinó, mai no haguessin fet un partit per dividir, ni abandonar la Conferència Nacional del Sobiranisme, que avui suma amb RCat.

Depèn de quina candidatura guanyi les primàries a SCI, hi pot haver un pacte al marge de les cúpules, com proposen en el seu programa alguns solidaris?
Hi ha candidats de bona fe que no tenen les mateixes possibilitats que les candidatures oficials. Si aquests se senten enganyats, a Reagrupament els hi obrim les portes.

Es podria repetir la desfeta del 1980, quan BEAN i NE van quedar fora? És comparable?
No. Allò era el començament de la democràcia i llavors hi havia una batalla ideològica molt important. Ara no és així. Avui tan sols hi ha un projecte, que es la declaració unilateral d’independència, en el qual hi ha una força com Reagrupament que l’ha estat treballant, com demostra la proposta de Constitució catalana, aprovada en la segona assemblea i abrandada per Joan Laporta.

Mirant enquestes de la xarxa, en Laporta ja no multiplica sinó que ara divideix en dos…
Li pregaria a Laporta que no fes el mateix que va fer amb la seva successió al Barça. Va preferir que guanyés Rosell enlloc de pactar amb Soriano.

Fent un símil, creu que va regalar la presidència a Rosell i ara vol regalar la Generalitat a l’autonomisme?
Totalment. Si aquesta es la seva estratègia ja la coneixem.

CiU ja no amaga que no vol parlar d’independència fins d’aquí dues legislatures…
Convergència enganya quan diu que avança cap al concert econòmic, i el senyor Mas ha estat el que sempre ha pactat les rebaixes del concert econòmic. Cal recordar que CiU mai transgredeix les lleis espanyoles. Una majoria de CiU hipotecaria qualsevol avenç nacional.

Esquerra pot representar el vot útil independentista?
Si continua prioritzant l’eix social i la menjadora, no serà mai el partit independentista de referència.

Les properes eleccions poden ser el final de cicle dels partits tradicionals?
Pot acabar si CiU no té majoria absoluta i Reagrupament entra al parlament. Si els catalans donem majoria a Convergència, vol dir que volem una ser autonomia, igual que Ceuta i Melilla. I només, ja només, quedarà la via valenciana. Els americans en diuen swing state . Si acceptem l’status quo  actual, podem acceptar el PP a la Generalitat.

Que Benach vagi de segon per Barcelona vol dir que Esquerra no traurà res a Tarragona?
Vol dir que els politics tarragonins prioritzen els seu vassallatge a Barcelona abans que la defensa del territori, ja que mai han trencat la disciplina de vot. Nosaltres ho farem perquè tenim llibertat de vot i és el compromís que jo he agafat.

Solidaritat té 170 adherits quants teniu vosaltres?
Som més de 400 a corrent de pagament. La gent continua treballant

Com preparen la campanya a la demarcació?
Amb actes de proximitat i buscant el vot d’aquells independentistes que en les darreres eleccions es van abstenir.

Un dels seus eslògans electorals?
Recuperar l’orgull i l’autoestima d’allò que és català, i això passa per dignificar les nostres cooperatives i els productes.

Teniu previst algun fitxatge?
A Reagrupament les llistes si que són obertes de l’1 al 135, i estem oberts a incorporacions de patriotes per a la independència i la regeneració d’aquest país. Aviat poden sortir notícies.

13.351 lectures

Comentaris (5)

Molt bona entrevista !!!!
Molt be Sr. Pujol, cada vegada veiem mes clar que l'única opció valida de la gent que volem l'Independencia i la Regeneracio Politica, es Reagrupament i els que s'hi vagin incorporant, que segur que al final hi seran tots els que realment ho volen, i que pensen en Catalunya abans que els seus partits i els seus propis interesos.
Felicitats i endavant.
Xifres
Solidaritat Catalana no publica el nombre d'associats que tenen (els que paguen quota) que tenen perquè evidentment són molts menys que els que tenim a Reagrupament, que són uns 3.405 aprox. Això és un fet que demostra qui actua amb transparència i qui no.

Els 17.000 que diu que té Solidaritat Catalana són persones que van donar suport a través del web per fer una coalició, molts dels quals han intentat donar-se de baixa i no han pogut. No són associats, no paguen cap quota. Això significa que aquests 17.000 tampoc deuen ser reals... si tinguessin millors xifres que nosaltres les publicarien.


SCI? Cas tancat!: Ara, "Suma Reagrupament"
Espectant l'entrada del Sr. Laporta a l'escena política fent la "puta i la ramoneta" amb tothom quan n'era president del FCB. Incrompensible l'adhesió de polítics i mediàtics a aquest "bluf" des d'una òptica ideològica, social i econòmica. Profunda, però previsible, la decepció de no poder sumar finalment RCat i SCI.
No obstant això, després de les diverses noticies "estrella", fetes a "bombo y platillo", al llarg d'aquesta setmana per part del Sr. Laporta (com és, per exemple, el cas del Dr. Broggi), estic començant a veure difirents formes de treballar entre RCat i SCI que fan una miscibilitat difícil.
Ara, deixeu de comparar RCat i SCI i a treballar: endavant amb la nova coal·liació "Suma Reagrupament"!.
Entrevista impecable
A veure Marc, cap problema a la teva pregunta , jo mateix puc confirmar-te que el socis de la circumscripció de Tarragona, de fet, en falten pocs per arribar a la xifra dels tres-cents socis. Marc, això és una barbaritat de gent associada, em refereixo a gent que fa més d'un any que paguen la quota ménima mensual. Segurament, en la transcripció de xifres, es cau fàcilment en errors que són totalment irrellevants. La resta de l'entrevista és impecable.
Adherits
Imagino que la pregunta que fa referència als adherits conté errors, com a mínim pel que fa a Reagrupament. Algú pot donar les dades correctes??

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament