Enquesta: "Creieu que hi haurà llei electoral catalana en 2 anys?"

Enquesta: "Creieu que hi haurà llei electoral catalana en 2 anys?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut al Parlament que ja ha iniciat converses amb l'oposició per intentar aprovar una llei electoral pròpia per a Catalunya. Mas té la intenció que la cambra catalana doni llum verda en els propers dos anys a una norma que necessita el suport de dos terços de l'hemicicle i que s'ha abordat sense èxit diverses vegades. Catalunya és l'única comunitat de l'Estat sense una llei electoral pròpia. Creieu que hi haurà llei electoral catalana en 2 anys?

El president Mas ha explicat en seu parlamentària que els primers contactes per abordar una llei electoral pròpia  per a Catalunya s'han fet amb el PSC . L'entesa amb els socialistes és imprescindible perquè la llei sigui una realitat, ja que cal el suport mínim de dos terços de la cambra perquè s'aprovin.El president ha assegurat que la intenció és que la norma s'aprovi en els dos primers anys de legislatura .
 
Amb aquests contactes que Mas ha reconegut, Catalunya intenta de nou aprovar una llei electoral que ja es va abordar , per última vegada, durant el mandat del darrer tripartit . La comissió encarregada dels treballs, llavors, no es va posar d'acord  i això va fer que Catalunya continuï sent l'única comunitat espanyola que encara no té una llei electoral pròpia . El darrer debat polític sobre la llei electoral va començar el novembre del 2009, després de l'esclat del "cas Pretòria".  Tenia un doble objectiu: combatre la desafecció política que apuntaven les enquestes d'opinió i la desconfiança en la classe política.
 

15.822 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament