“Amb Carretero, a l'infern, i amb Laporta ni al cine”

Afirma que veu molt complicat treure representació i que no està preparat per ser diputat
Jaume Fernàndez

JAUME FERNÁNDEZ  CAP DE LLISTA DE REAGRUPAMENT PER LLEIDA

“La gent està desmotivada i l'abstenció batrà records”

“Reagrupament és un bàlsam per a gent d'ERC i CiU farts d'esperar el salt a la independència”

“No som ni de dretes ni d'esquerres, això ho deixen en un segon pla”

Jaume Fernández fa d'alcalde a Rosselló (Segrià), de professor d'Història a l'IES Ciutat de Balaguer i també és pagès. Ara, per postres, és el cap de llista a Lleida per Reagrupament i també fa campanya.

Una enquesta els donava un diputat, vostè.

Si fos així hauria de fer un canvi de xip perquè ara no estic preparat. Crec que és una possibilitat remota, perquè Lleida és una demarcació complicada i més per a una nova i jove formació. Ara bé, si aconseguim entrar al Parlament, segur que se'n parlarà molt.

I si no surten?

No amagarem res. Farem una assemblea i valorarem què cal fer. Si obtenim molts vots, prop de sortir o sortim, endavant. Si la resposta és molt baixa, ens plantejarem si pleguem.

Com va la campanya? No se'ls veu massa.

Estem treballant molt, però selectivament. Trobant-nos amb aquells col·lectius que sabem que ens rebran i a qui podem explicar el nostre projecte. Per sort tenim molta gent col·laborant, fins i tot alguns no van fer vacances a l'estiu per ajudar-nos ara. A més, sorpresivament ens coneix més gent de la que ens pensàvem i, sobretot a Joan Carretero. Però la veritat és que la gent està desmotivada i crec que l'abstenció batrà records.

Qui hi ha a Reagrupament, tots procedents d'ERC?

No, aquests potser som els que ho hem liderat, però tenim molta gent de Convergència i alguns d'Unió, farts d'esperar que facin un salt clar cap a l'independentisme. Som gent que ha viscut el dolor d'estar a ERC i CiU. Reagrupament és com un bàlsam.

Es pot deduir que són un partit de dretes?

Ni de dretes ni d'esquerres. La ideologia la deixem en un segon terme i parlem més d'independència, treball, eficàcia, país i regeneració política.

I vostè?

Jo, clarament, sóc liberal. Una paraula molt maltractada. Estic a favor dels drets civils, ja sigui el divorci, l'avortament o la llibertat religiosa, però parlant en termes econòmics també crec en la lliure empresa.

Doncs ha estat molts anys a Esquerra?

Fins que ha adoptat un discurs que quasi es podria fusionar amb el d'ICV. I també perquè han acabat actuant de forma irresponsable, prioritzant ser en un govern autonòmic enlloc d'assolir un Estat propi, que ha passat a ser secundari.

Se'ls relaciona només amb l'independentisme, però què més proposa Reagrupament?

Proposem un full de ruta que passa perquè el parlament declari l'Estat català de forma unilateral i després posar-nos en mans de les institucions internacionals. Espanya no permetrà mai aquest pas. Però darrera d'això hi ha propostes de regeneració política, perquè tenim un sistema democràtic millorable i començant per una llei electoral similar a l'anglosaxona, amb diputats de districte unipersonals. Mínim un per comarca i amb una limitació de mandats a 8 anys. Més coses: lleis de compatibilitats estrictes, rigor absolut en la despesa, licitacions transparents i públiques o prioritzar l'excel·lència, sobretot en l'ensenyament.

Ho diu per experiència, com a professor?

Tenim un sistema educatiu que practica el “bonisme” i estem fent una societat mediocre. L'excel·lència és ara una limitació perquè estem arrossegats pels més lents i el que sobresurt no té suport i no pot arribar a l'èxit. Cal ajudar a qui li costa més, però no perjudicant al que pot arribar a aquest èxit.

Molt americà, no?

Potser sí, però és que hem de ser fer eficaços. És com el sistema sanitari. Se'n fa un mal ús i algunes conductes haurien d'estar sancionades, com anar a urgències per un simple refredat. El copagament a la recepta també seria un bon sistema perquè ara allò gratuït no es valora.

I en immigració?

Sempre hem dit el mateix. Tot plegat es resumeix en complir amb drets i deures. Els partits anomenats formals s'arruguen en aquest àmbit i aleshores passa el que passa, que surten “anglades”.

La pregunta obligada i més repetida: perquè no s'han aliat amb Laporta?

Ha estat la “núvia” més festejada i ens ha deixat palplantats a l'altar. Té una visió més hedonista que espartana del món i nosaltres volíem una coalició, mantenint cada formació la seva forma de ser i ell volia llista única. Miri, amb Carretero aniria a l'infern i amb Laporta ni al cine.

15.810 lectures

Comentaris (11)

D´acord, pro amb finura
Jaume Fernández , estic d´acord amb practicament tot el que dius, mira faré un petit comentari,per si ajuda a veura la meva posició.Amb el DR. Carretero fins l´infern, amb la Sra. Rut aniria fins l´infern,fins el cel ,al cinema, a treballar dur, a menjar un menú o un entrepa i fins la fi del mon també.Amb el Sr. Laporta aniria a una gran festa boja per divertirme.Pro et recordo que el Sr. Laporta son 4 diputats, i reagrupament CAP, jo no enteng que ha pasat, per moltes voltes que hi donc. Jo tot el que he fet, es:anar a tres mitings de reagrupament, a un de S.I. i el més important votar a Reagrupament.No estem en situació d´ ignorar i molt menys criticar SI per sistema.Podem verificar,controlar, influir en la seva tasca dins el parlament.Reagrupament no pot desaprofitar cap oportunitat per presentar els seus principis d´independencia,rigor, transparencia,esforç,austeritat....
Et recomano llegir els articles de la Sra. Lluïsa Sanabra,quina finura,quin respecte i quin encert en els seus escrits. El fons es important pro la forma també.Cada dia m´agrada més reagrupament i això vol dir la seva gent. ANIMS A TOTS
A la Roser
Roser, avui en dia no existeixen ni dretes ni esquerres. Fixa't sinó com el PSOE ha congelat les pensions i ha reduït el sou dels funcionaris. Crec que s'han de fer polítiques per tothom, per les empreses perquè segueixin existint sense abusar dels treballadors, i pels treballadors per tenir un estat del benestar. Tots hem de conèixer els nostres drets però també els nostres deures. CIU no és ni millor ni pitjor que PSC perquè tot es decideix a Madrid. Vota Reagrupament, ells provocaran el canvi.
els que volen votar en blanc
Hem d'aconsellar a aquelles persones que volen votar en blanc, amb vot nul o simplement no anar a votar perquè estan emprenyats amb els partits politics en general que no han sabut fer la seva feina i ens han conduit a un país endeutat, sense feina i amb un futur incert, perquè no ho facin, doncs això seria donar el vot a les dretes, al partit que ja va tenir la seva oportunitat i no va saber fer-se respectar pel Govern Espanyol. Cal que votin un partit amb un objectiu clar d'independencia per tal de fer sentir el desacord amb la política actual perquè serveixi d’escarment aquells partits que han governat sense idees i són responsables de la situació actual que ens trobem, per tal de fer constatar la reacció del poble català al menyspreu i al mal tracte de la política de l'Estat espanyol i a la incapacitat de governar dels partits que fins ara han tingut vot i veu a Catalunya.
independencia
De què parlem d'independència o de partits jo tota la vida he estat socialista i des del 78 del PSC ara toca independència i necessitem les persones de dretes de esquerres de centro verds o grocs per pogué assolir-la ja ens tornaren a discutir després per si son verdes o madures.
Jaume el meu avi sempre em dia si vols tocar la campana del campanar tira la pedra a la lluna si la tires a la campana lo màxim que aconseguiràs es trenca el vidre del rellotge aplicat la màxima a Lleida anem a per tres i en tindrem dos.

Ara toca Reagrupament
Estic d'acord amb tu company "alfons de santes creus" per dos frases i midga fins a (la responsabilitat i la excel-lencia) pero no es tan simple que tu el diu aqui en el teu missatge perqué per exemple es molt mes facil l'excel-lencia quan eres un metges o un advocat pero si estas un treballador en una fabrica i explotat tôt l'any per un dueno per exemple llavors l'excel-lencia en el capitalismo no sé on ésta exactament ???. Podras dirme-ho si-us-plau ???. Allo em sembla que no vol dir rés i es un eslogan de la campanya pero per jo aquesta expressio no vol dir rés !!!. Es per aixo que jo estic de esquerra i penso que tôt no es el mateix per un treballador !. Pero estic també independentista i estimo molt el meu pais. Pero veig les differencies i tôt no és igual i simple com el dius tu !. Cordialment i Visca Catalunya Lliure i Independent.
Joan Laporta es una verguenza para los independentistas
Soy de origen vasco-navarro. No escribo en catalán. Lo siento.
Si Laporta no entra en el Parlament, entrará en la cárcel por algunas de las troperías mafiosas que ha cometido al frente del Barça. Personaje friki que ensucia el independetismo.
Carece de la talla humana, ética y política que debe tener un presidente de Catalunya o de otra nación.
Pobre Francesc Macià, al cual le tengo un aprecio especial por su carácgter y valentía, de militar español a independentista valiente.
No dudo de que se avergonzaría de un personaje que parece más un Berlusconni de tercera que el hombre o partido que estamos esperando.

Saludos
resposta... a joan père
Si et serveix la meva resposta, te la faré amb tres preguntes:

1.- La Independència es d'esquerres o de dretes?
2.- La Regeneració Democràtica es d'esquerres o de dretes?
3.- La Responsabilitat i la excel·lència en el Treball es d'esquerres o de dretes?

Si ets capaç de contestar aquestes preguntes, tindràs la resposta que busques. A Reagrupament creiem que l'important es tenir un Estat lliure, honrat i treballador.... les esquerres i les dretes ja vindran en cavat.
Estic desmotivada ,com mes i penso mes em lio
Les meves amigues man enviat un power point, que represente una enquesta , per aclari les idees ,de quin es el patit que es presente a les alecsions que et pugui representa millor les teves convicsións , a mi ma surtit un empat amb Reagrupament , i Esquera Republicana ,i em via decantat per Reagrupament , peró ara tinc un dubte sempre e votat socialistes el meu idol ere Josep Pallach, amb el nom de reagrupament , peró ara el reagrupament sa convertit en sanfaina,i no ser on soc ,e lleguit que si Carretero se de agrupa o fara amb Convergencia llavors mi pensare , la gent de Convergencia els trovo molt superdotats amb idees del PP.i no crec que fesin res per Catalunya mels conec molta bandera i res mes

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament