Llibres

Enquesta: "Com veieu la proposta de pacte fiscal que ha presentat el Govern?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat aquest dijous als partits participants en la segona cimera pel pacte fiscal un document base que intenta atreure el PSC  amb la proposta d'incloure una Hisenda pròpia per a Catalunya que estableixi un diàleg amb l'Estat i fixant un percentatge clar de solidaritat. Per això us demanem com veieu la proposta de pacte fiscal que ha presentat el Govern?

9.275 lectures
El 96% considera que el Govern català hauria d'expressar un rebuig contundent i exigir a Aragó l'aval científic del projecte

Gairebé tots els que han respost l'enquesta d'aquesta setmana expressen el seu rebuig a la feble resposta del Govern de la Generalitat de Catalunya, que, pràcticament, ha coincidit amb el PP català a considerar que l'atac del Govern aragonès a la unitat de la llengua és una qüestió de competències d'una altra autonomia.

9.117 lectures
El veritable viatge d'Ulisses

Curiosament, els darrers versos de l’Odissea fan referència a un pacte, un altre fet que remet al nostre present: “Fill de Laertes, llinatge de Zeus, habilíssim Ulisses, para’t, atura una lluita violenta que a tots us iguala. S’irritaria el Cronida, Zeus d’ampla veu, si no ho feies'. Va dir això Atena, i ell, molt content, la va creure. I es concertà entre tots ells un gran pacte de pau duradora, obra de Pal·las Atena, la filla de Zeus portaègida, que s’assemblava a Mèntor en tot, en la veu i en l’aspecte” (441). Al capdavall els grans pactes de pau duradora tan sols estan a la mà del déus i els déus fa temps que han emmudit també per a Grècia.

9.739 lectures
Enquesta: "Considereu adequada la resposta del Govern català al projecte d'anomenar "aragonès oriental" el català de la Franja de Ponent?"

El portaveu del Govern català s'ha limitat a lamentar la mesura que ha adoptat el Govern d'Aragó, per la qual planteja eliminar el català de la tímida llei actual i anomenar-lo "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental". Per això, us demanen si Considereu adequada la resposta del Govern català al projecte d'anomenar "aragonès oriental" el català de la Franja de Ponent?

9.067 lectures
Ramona Vergés, coordinadora de Reagrupament Vallès Occidental Oest
(Terrassa, 19-05-2012)

El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, l’economista i professor de la UPF, Albert Sagués, l’economista i fundador del col·lectiu Emma, Salvador Garcia Ruiz,  i uns quaranta tertulians més debaten sobre el pacte fiscal.

10.568 lectures
Enquesta: "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat personalment la 3a. tongada de retallades per tal d'estalviar 1.500 milions d'euros, que ell considera imposades, però, curiosament, ho ha fet sense esmentar el fet que Catalunya genera prou recursos per a no patir cap retallada i, fins i tot, tenir superàvit, amb un espoli fiscal xifrat en 16.000 o 22.000 milions segons les fonts. Artur Mas ha aplicat les mesures aprovades pel Govern del PP que va anunciar que recorreria al TC; per això us demanem "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

9.782 lectures
«El dia que siguem independents Catalunya haurà de tenir peatges»

Joan Carretero, líder de Reagrupament Independentista, va visitar Terrassa per assistir a un sopar de la formació política amb no afiliats. Carretero va opinar del moment actual de la política catalana, que segons ell està subjugada a l'espanyola. "La Generalitat no té capacitat per fer res. Mai n'ha tingut gaire, però ara no pot fer res que no determini Madrid."

11.158 lectures
Enquesta: "Què us sembla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

Aquesta setmana el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha presentat la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), amb la qual es vol garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea i respectar els principis, valors i objectius que la UE ha establert en els propis tractats. Aquesta ICE compta amb un comitè ciutadà encapçalat per Joan Carretero i 6 persones més de Luxemburg, França, el Regne Unit, Finlàndia, Alemanya i els Països Baixos. Us demanem"què us sembla la ICE que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

11.494 lectures
Joan Carretero presenta la ICE

Joan Carretero (Tremp, 1955) continua fent de metge i presidint Reagrupament. En aquesta entrevista assegura que no es creu les vel·leïtats independentistes de CDC, detalla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa la seva formació i les relacions dels reagrupats amb els republicans. I no va fer vaga perquè diu estar tip de què el “xoricin”.

-Vostè va estar al congrés de Convergència Democràtica de Catalunya, no va ser un congrés qualsevol?

-No, no, jo vaig anar a aprendre. CDC és una empresa d'una solvència indestructible. Saben com combinar com dir una cosa i fer-ne un altra, i la gent els vota. Per tant, d'aquesta gent se n'ha d'aprendre.

10.690 lectures
Ferran Requejo amb Rut Carandell, durant un acte de Reagrupament l'octubre del 2010
Aquests darrers anys hem pogut veure un increment del que en podríem dir “sentiment independentista” en les enquestes oficials. Quines creieu que en són les causes?

L’independentisme més que un sentiment és un posicionament polític en unes circumstancies concretes d’un context específic. Es dóna, preferentment, en contextos de caire nacional. En el cas de Catalunya, el punt de gir ha estat el “fracàs” del nou Estatut, especialment després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (2010).

12.486 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament