Reagrupament segueix apostant per tirar endavant amb la DUI i ignorar decisions de tribunals espanyols

La sentència d’ahir del TC posa de manifest la necessitat de passar d’una declaració de sobirania a una declaració d’independència
Seu del TC

Reagrupament Independentista, davant la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, demana al govern català, al Parlament i a la societat civil que ignori el que diguin els tribunals o institucions espanyoles, que el procés continuï i que es treballi per passar de la declaració de sobirania a la declaració d'independència en seu parlamentària. Tan sols així es donaran les condicions necessàries perquè, sobiranament i sense interferències espanyoles, el poble català pugui referendar en plena llibertat la decisió presa per la cambra catalana.

La Declaració de Sobirania és un text històric aprovat pel Parlament de Catalunya el 23 de gener del 2013. En aquell text, es diu que Catalunya és “subjecte polític i jurídic sobirà” i que, per tant, com a nació, els seus ciutadans tenen dret a decidir el seu futur democràticament i en llibertat. Justament aquesta definició és la que ha anul·lat el Tribunal Constitucional espanyol.

Davant aquest nou atac contra la sobirania del poble català per part d'un tribunal desprestigiat, polititzat i que inclou jutges catalanofòbics, Reagrupament Independentista considera que cap tribunal estranger té dret a anul·lar o modificar allò que la cambra catalana ha aprovat. Així mateix, Reagrupament reitera la necessitat de treballar vers una Declaració Unilateral d'Independència com a única via cap a la constitució de Catalunya com a Estat independent. 

En aquest sentit, no hi ha dubte que el Parlament de Catalunya, que representa la sobirania popular i que està format per forces polítiques votades per prop de 3,7 milions de persones, gairebé un 68% del cens, té molta més legitimitat a l’hora de decidir el futur de les catalanes i els catalans que un tribunal format per magistrats nomenats a dit majoritàriament pels dos grans partits espanyols, el PP i el PSOE, en funció dels seus interessos anticatalans.

Els aparells polític i judicial espanyols van tancant, decisió rere decisió, i de manera sempre unilateral, totes les portes a una possible via consensuada i negociada perquè Catalunya pugui celebrar un referèndum –que segons l’últim informe del CEO (Centre d'Estudis d'Opinió) defensen un 74% dels ciutadans catalans– que porti a Catalunya a convertir-se en estat independent –tal com demanen gairebé un 60% dels residents a Catalunya, segons el mateix informe–. Davant aquesta situació, no hi ha dubte que l'única estratègia útil és la d'una Declaració Unilateral d'Independència.

8.744 lectures

Comentaris (1)

Perfecte
Dons a mi em sembla perfecte, seria la millor opció per deixar de patir tots els desaires que ens arriben. Ja n'hi ha prou d'anar parant l'altre galta.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament