Reagrupament Mataró fa una crida a CiU i PSC a actuar amb responsabilitat i transparència

Reagrupament Mataró demana als dos grups polítics més forts al consistori que formin un govern estable
Ajuntament de Mataró

L'associació Reagrupament Independentista té com un dels seus tres objectius principals la regeneració democràtica, més enllà d’un simple canvi de cares al capdavant de l’ajuntament, per tal de garantir una democràcia sòlida i potent al servei de la ciutadania. Amb aquest objectiu Reagrupament Mataró va decidir participar a les passades eleccions municipals a la ciutat de Mataró dins de la candidatura Junts Decidim, per donar suport al canvi en el govern de Mataró.

La tria dels electors va confirmar el desig general de canvi. Tanmateix, la composició política del consistori resultant ja feia preveure que la operativitat del govern municipal seria molt complicada. Les contínues dificultats del govern de CiU a Mataró confirmen aquella previsió. El govern actual és massa feble per esdevenir l'instrument que faci avançar amb pas ferm la ciutat.

Per tant, i veient que la renovació completa del govern no és en aquest moment compatible amb l'eficàcia que la ciutat necessita, Reagrupament Mataró demana als dos grups polítics més forts al consistori, CiU i PSC, que actuïn amb responsabilitat i formin un govern estable. Reagrupament Mataró aplaudeix, en el sentit de crear un ajuntament sòlid, les converses entre CIU i PSC, que han permès tirar endavant l'aprovació de les ordenances i tarifes.

Esperem que la col·laboració entre els grups de CiU i PSC permeti aprovar els pressupostos sense problemes en el proper ple, i que això signifiqui també la implicació del PSC en la recerca de solucions realistes als problemes econòmics de l'ajuntament. Tot i deixant clar que Reagrupament Mataró es troba incòmode amb un PSC que segueix essent un element clau de govern després de 32 anys creiem que és més perillós que el govern actual sigui permanentment ostatge de PP i PxC o esdevingui inestable.

Volem deixar clar també que no volem un simple canvi de tripartit (PSC, ICV, ERC) a la sociovergència que cometi els mateixos errors que l’anterior govern. Per tant encoratgem el govern municipal que impulsi polítiques de transparència absoluta amb els comptes públics, com demanar el control dels ingressos dels membres del govern i regidors i que es publiqui un balanç i compte d’exploració analítica mensual de l’ajuntament.

Per part nostra ens comprometem a seguir treballant per a la renovació política del consistori, que esperem es pugui completar en les properes eleccions municipals.

10.508 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament