Reagrupament Independentista participa en els actes de commemoració de la diada de Santa Eulàlia

El seu penó, com a patrona de la Coronela, força armada de Barcelona, va presidir la Defensa de la Ciutat i de les Constitucions de Catalunya l’Onze de Setembre de 1714
Reagrupament Independentista participa en els actes de commemoració de la diada de Santa Eulàlia

Reagrupament se suma als actes de commemoració de la Diada de Santa Eulàlia el proper 12 de febrer al migdia. Santa Eulàlia era la patrona de la Coronela, força armada de Barcelona, i el penó de Santa Eulàlia presidí el seu últim i heroic atac en la Defensa de la Ciutat i de les Constitucions de Catalunya l’Onze de Setembre de 1714.

Com explica Roser Cabanas "des del segle XIV, en les principals ciutats de Catalunya que tenien unitats paramilitars, l’anomenada "Bandera de la Ciutat" era l'ensenya pròpia de les milícies de ciutadans en aquelles poblacions. En el cas de Barcelona, aquesta era la bandera de Santa Eulàlia, patrona de la Ciutat. Era una bandera reverenciada en extrem, que només era treta de la Casa de la Ciutat en casos de perill extrem".

Pel que fa a l'horari previst per a les celebracions, a partir de les onze del matí, es podrà visitar l’exposició Defensors de les llibertats de Catalunya 1705-1714 ,   a l’estatge social de Memorial 1714, Plaça del Fossar de les Moreres 2-4, així com la mostra de Soldadets de la Coronela, les Reials Guàrdies Catalanes i de l’Exèrcit de Catalunya 1713-1714 .

A les dotze del migdia, la gent de Reagrupament ens sumarem a l'homenatge que cada diumenge  fa el President del Memorial 1714 Jordi Miravet, a la Plaça del Fossar de les Moreres, en honor als Màrtirs de 1714. Cantarem la versió antiga de "els Segadors" mentre es fa l’ofrena de flors setmanal.

A la una hi haurà la benedicció de les banderes de la Coronela de Barcelona per part del rector de Santa Maria del Mar. Hi assistiran els Miquelets de Catalunya i els Armats de Manresa.

Des d’aquí volem agrair a l’associació Memorial 1714 i especialment al seu president Jordi Miravet, que hagi facilitat que des de Reagrupament puguem participar conjuntament amb ells en els actes de commemoració de la Diada de Santa Eulàlia.

Us hi esperem a tots!

24.237 lectures

Comentaris (4)

COINCIDÈNCIA?
Compte! Al e-diari Nació Digital hi ha diversos comentaristes que denuncien que aquesta coincidència de dia i hora de la concentració davant el TSJC és fruït de l'enèsima contra-programació de la Soli. No tinc totes les dades i, per tant, no ho poso com a denúncia però ho podeu llegir a diversos comentaris a http://www.naciodigital.cat/noticia/39517/homenatge/fossar/moreres/febrer

Està molt bé que anem recuperant, la nostra història.
Honorant els nostres soldats, recordem que vam tenir exercit, i expresem la nostra voluntat de tornar-ne a tenir..
Procurem, ser-hi presents
Bona deducció!!
Hola Eduard, efectivament ho celebrarem el proper diumenge.
DATA DELS ACTES
Dedueixo que els actes tindran lloc el diumenge 12 de Febrer, dia de Santa Eulàlia, oi?

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament