Posicionament de la Sectorial d’Economia de Reagrupament sobre l’expropiació d’YPF

Posicionament de la Sectorial d’Economia de Reagrupament sobre l’expropiació d’YPF
(Barcelona, 25-04-2012)

Reagrupament és partidari de respectar i fer respectar els acords econòmics internacionals i així proposarem que ho faci el proper Estat català independent.

D'acord amb aquest plantejament, i un cop valorat el procés que s'ha seguit, fins aquest moment, en l'expropiació d'YPF, només cap posicionar-nos en contra d'una acció que atempta contra la seguretat jurídica, que és la base del lliure mercat i del comerç internacional.

Es demostra una vegada més la inoperància i el descrèdit internacional de l'Estat espanyol que aboca a les empreses administrativament espanyoles a una situació de feblesa absoluta davant de qualsevol conflicte que se’ls plantegi dins del marc internacional. Les grans crisis generen sempre grans oportunitats. Aquests fets refermen el compromís de Reagrupament en l’assoliment d’un Estat català que garanteixi els drets internacionals dels seus ciutadans i de les empreses.

10.825 lectures

Comentaris (5)

Em sembla molt bé david
Perquè no ens ilustras tu del procés de privatització d'ypf a finals dels 90, encara que suposo que deus voler dia a principis dels 90, ja que sembla ser que n'estàs tant ben documentat.

Que sigui un símbol no justifica les coses que han passat, es parla d'"expropiació" quan de fet el que han fet és "confiscar" una part, no tota, de la participació del soci que tenia el control de l'empresa.

Això és el que jo critico, no pensant en repsol, sinó pensant en qualsevol inversió important feta en aquell país des de qualsevol país, inclosa una hipotètica Catalunya Independent, com ho demostra la quantitat de litigis que té el país en qüestió en diversos organismes internacionals..
endavant CFK
doncs mireu, que voleu que us digui...que els donin pel sac, pq no parleu del procés de privatització d'ypf a finals del 90 i com se'n va aprofitar repsol, no sabeu el valor no només econòmic i estratègic sinó tb simbòlic d'ypf pels argentins?? informem-nos millor abans de xerrar
Reafirmo el meu criteri
Segueixo pensant que l'explosiu exhabrupte del tercer paràgraf és del tot sobrer i fora de lloc en el tema que ens ocupa.

Reafirmo la meva creença que en la mateixa situació una empresa petriolera "catalana" hagués rebut el mateix tracte.

El posicionament de Rcat a favor del compliment dels compromisos adquirits via contractes i tractas, així com la defensa de les normes internacionals comunment acceptades, queda perfectament palès amb els clars, concisos i professionals paràgrafs 1 i 2.

A efectes de "fixar" la posició de Rcat en el tema, el respecte a la seguretat jurídica, en qüestió allò que es diu al tercer paràgraf no hi té res a veure.

Aprofito l'avinentesa per a dir que no he entès mai aquesta necessitat compulsiva que té alguna gent d'anar posant sempre una referència a espanya pel mig de qualsevol frase que pronuncien, vingui o no vingui a tomb, crec que a Rcat tots som adults assenyats, amb entyeniment, i certes efervescències, alegries i lleugereses adolescents ja s'han apaivagat.
Estic totalment d'acord amb el posicionament de Rcat,em sembla el més lògic dins de la sensatesa i la seriositat
D'acord 1 i 2, no necessari, és a dir, sobrer 3
La seriositat , el "savoir faire", en definitiva l'EXEL·LÈNCIA que algún cop he sentit predicar es demostren amb actituds mesurades i acurades, m'explico:

- Argentina és un dels països que té més denúncies als organismes internacionals, entre elles algún contenció amb ni més ni menys que Alemanya.

- D'altra banda Argentina també es passa pel clatell, per no dir per l'entrecuix, les resolucions en contra seva que aquests orgasnismes han dictat.

Potser si en comptes de "repsol" s'hagués tractat de "exxon" els argentins no haguessin ni respirat, però si en comptes de "repsol" s'hagués tractat de "petrolis catalans" no crec que els esdeveniments haguessin resultat gaire diferents, aquest és el meu criteri.

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament