El PP es disposa a desplegar un programa neofalangista, amb plena sintonia del PSOE i la complicitat de CiU

La ponència política per al Congrés del PP, la podria subscriure José Antonio i sintonitza amb la línia espanyolitzadora del PSOE
Manuel Fraga, amb uniforme, encaixant amb el seu cap de govern, el dictador Francisco Franco

Imaginin vostès que, en la mort d'un ministre de Hitler, la cancellera Angela Merkel declarés el següent: "la seva figura resumeix com poques altres el recorregut de la nació cap a la construcció d'un país de llibertats". "Per això, a l'hora de la seva mort, són tants i tants els alemanys de bé que ploren la desaparició d'un home que sempre va actuar guiat per dos principis: un intens amor per Alemanya i la noble visió de l'activitat política com a servei públic"; "una immensa majoria d'alemanys saben amb quina generositat serà jutjat -el ministre de Hitler- per la història".

Canviant les referències corresponents, aquests són les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, davant la mort de Manuel Fraga, paraules no improvisades, sinó escrites i pensades, que s'han publicat en els diaris espanyols de més difusió. Es veu que Rajoy deu moltes coses a Manuel Fraga, un dels pares de la Constitució espanyola, la màxima llei del règim polític actual.

Un demòcrata no s'imaginaria mai que Angela Merkel assistís a l'enterrament d'un ministre nazi d'Adolf Hitler i declarés que havia estat un home clau per a la democràcia alemanya ni tampoc que el primer ministre d'Itàlia, Mario Monti, fes el mateix amb un ministre feixista de Benito Mussolini. "Spain is different" i el president del Govern espanyol honora un dirigent feixista, amb l'aquiescència de la majoria de la classe política, de dreta i d'esquerra, i la complicitat dels mitjans de comunicació més importants.

I a Catalunya? A Catalunya, també ha passat més o menys el mateix o pitjor. Josep A. Duran i Lleida, el líder d'Unió Democràtica, el successor de Carrasco i Formiguera, assassinat per Franco per la seva condició de català, no s'ha estat de dir que "Manuel Fraga va ser una persona clau perquè la Transició fos un èxit, més enllà del seu passat polític". Duran i Lleida, ha donat el seu condol a la família de Fraga i al PP tot remarcant que "més enllà de les diferències, a nivell personal sempre he tingut per part seva un tracte exquisit". Els jueus col·laboracionistes del guetto de Varsòvia també lloaven els seus guardians nazis per a obtenir prebendes i rebre'n un tracte exquisit. Però què és això? Duran i Lleida sap alguna cosa de la història del seu partit? Es pot caure més baix? Què vol dir la paraula democràcia? On és la reparació de les persones que han mort o han patit l'exili i repressió pel règim que va tenir Fraga de ministre?

Reagrupament Independentista, associació fundada per a defensar la llibertat de Catalunya i la democràcia, cobra més sentit que mai per a rebutjar les desmesurades mostres d'elogi a la figura de Manuel Fraga i per a reprovar tots els dirigents polítics catalans com Duran i Lleida que obliden la història i denigren el sentit de la democràcia. Per això, cal lamentar que CiU hagi rebutjat una moció presentada a l'Ajuntament de Girona que pretenia acabar amb la impunitat i posar al seu lloc Fraga i tots els responsables polítics del règim anterior .

Si això ha passat aquesta setmana, esperin el futur que tenim davant. El PP -partit fundat pel difunt Fraga- està preparant el seu XVII congrés i el principal contingut de la seva ponència política proposa "recuperar el concepte de nació espanyola" que durant un "període massa llarg" ha estat un "concepte discutit i discutible". Segons informa el diari ARA, el PP es disposa a "enfortir la nació espanyola" i, per a fer-ho, projecta "fixar un nucli bàsic de competències indelegables", a més de la capacitat de les Corts Generals d'engegar reformes que "requereixin per la seva naturalesa un tractament comú en el conjunt de l'Estat", una manera d'apuntar que hi haurà una política d'uniformització legal. En aquest capítol el PP hi inclou la intenció d'"assegurar la utilització de les llengües oficials en l'ensenyament" per fer vehicular el castellà a tots els territoris, també a Catalunya, cosa que entra en conflicte directe amb el model educatiu català. I, més enllà, advoca per "actualitzar l'objecte i procediment de reforma" dels estatuts d'autonomia, recuperar el recurs previ d'inconstitucionalitat en les reformes estatutàries (perquè no es pugui repetir el cas català) i la modificació del sistema judicial per posar fre al que consideren que és una "producció legislativa deficient" i la "dispersió i hipertròfia normativa". Un programa polític que podria subscriure José Antonio i que sintonitza plenament amb la línia espanyolitzadora del PSOE, i la complicitat a Catalunya de CiU i el govern d'Artur Mas.

18.473 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament