El final de Catalunya

És l’hora que el poble de Catalunya reconegui la impossibilitat de l’encaix de la nació catalana amb Espanya i que el President de la Generalitat reconegui l’error i l’engany del seu pacte amb Espanya per un Estatut d’Autonomia regressiu
Pacte Zapatero-Mas-Duran

Arran del requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  a l’efecte que l’espanyol sigui considerat també “llengua vehicular” al sistema d’ensenyament català, assistim de nou a l’enèsim espectacle de declaracions irades, reaccions furibundes i manifestacions enceses dels nostres representants polítics.

Tanmateix convé aclarir que les Sentències del Tribunal Suprem de 9, 13 i 16 de desembre de 2010  (que revoquen les del TSJC i comporten la Interlocutòria d’aquest mateix Tribunal a l’efecte que siguin executades tal com ordena el Tribunal Suprem) es fonamenten en el contingut de la Sentència del Tribunal Constitucional d’Espanya de 28 de juny de 2010  sobre la Llei Orgànica d’Estatut d’Autonomia de Catalunya, pactada en el seu moment pels actuals presidents del Govern de la Generalitat de Catalunya, M.H. Sr. Artur Mas i del Govern de l’Estat Sr. José Luis Rodríguez Zapatero i aprovada per les Corts Espanyoles. Els poders judicial, legislatiu i executiu espanyols units en una mateixa causa.

Aquesta Sentència del Tribunal Constitucional estableix, entre moltes altres qüestions, els fonaments de la defunció de la nostra llengua, relegada a idioma de segona categoria en negar-ne l’obligatorietat del seu coneixement, obligació que per contra sí que existeix amb l’espanyol. Afirma també de forma clara que l’espanyol ha de ser llengua vehicular com el català en el sistema educatiu de Catalunya i determina també la prohibició de considerar la utilització del català com a “preferent” en l’àmbit de l’administració pública.

Tots aquests elements eren sobradament coneguts per les nostres institucions públiques i representants polítics, com així consta a l’Informe Jurídic d’experts sobre la Sentència del TC sobre l’estatut , encarregat pel MH President de la Generalitat Sr. José Montilla a una Comissió formada entre altres pel Sr. Francesc Homs, actual Portaveu del Govern, el Sr. Josep Maria Pelegrí, actual Conseller d’Agricultura o pels Srs. Joan Ridao i Miquel Iceta.

Tanmateix, les nostres institucions i els nostres representants, segueixen entestats en fer-nos creure l’existència d’una Catalunya amb drets nacionals, que gaudeix de respecte a la seva identitat i que disposa de capacitat de decisió democràtica. Tot és fals, no som res. Com diu l’esmentada Sentència del Tribunal Constitucional d’Espanya, “el poble de Catalunya són els ciutadans espanyols que resideixen a Catalunya ”.

El final de Catalunya, tal com nosaltres l’entenem, ha estat escrit.

No cal sortir al carrer, no cal desobeir res, no cal ni tan sols perdre el temps en una irritació justificada però inútil. Tot segueix el camí marcat per la realitat autonòmica que majoritàriament els ciutadans de Catalunya han triat elecció rere elecció, induïts per la mesquinesa i la covardia d’aquells que han preferit (i mantenen encara avui) la comoditat de la dolça mentida autonòmica a la duresa de la crua realitat: com a catalans ja no som res.

El canvi no vindrà per una manifestació massiva (que ja hem fet), ni per un nou Govern aquí o a Madrid, de res serviran les recollides de signatures, les apel·lacions als drets fonamentals o les reivindicacions davant d’organismes internacionals.

És l’hora que el poble de Catalunya reconegui la impossibilitat de l’encaix de la nació catalana amb Espanya, és l’hora que el President de la Generalitat reconegui l’error i l’engany del seu pacte amb Espanya per un Estatut d’Autonomia regressiu i admeti la inutilitat d’una negociació per un Concert econòmic convertit en última esperança però impossible tant des d’un punt de vista tant polític, com econòmic, com legal, essent d’altra manera el nostre futur restar condemnats a l’espoli fiscal en què se sustenta la relació de submissió de Catalunya amb Espanya.

Només ens resta un camí, només l’exercici de la nostra autodeterminació com a catalans ens durà a un futur pròsper. La serenitat i la intel·ligència ens ha de guiar en aquest difícil però únic camí que ens resta i que només passa per la llibertat, per la dignitat, per la independència.

12.819 lectures

Comentaris (11)

Un ultranacionalista espanyol més ????
Marc, veuràs el que dius no s´enten i no té cap valor.Si generalitzes i no concretes res, per tot el seu significat. Son uns comentaris si més no ofensius i fora de lloc. Apel·lo a el teu seny català i a la teva intel·ligència, de la qual no tinc perquè dubtar.Et suggereixo que per escriure aquí ho facis amb educació, respecte i en el idioma que vulguis. No estem acostumats a llegir aquesta mena de comentaris a Rcat. Malauradament hi ha infinitat d´espais on l´insult , la mentida, les mitges veritats etc... son el pa de cada dia. Voldria pensar que aquests no són els llocs on tu hi escrius i que el comentari que has fet aquí ha sigut "un lapsus".
Gràcies i que tinguis una bona DIADA.
dissolució
dissolució del parlament i convocatòria d'eleccions
Ara REAGRUPAMENT
La situació és molt greu, però si tenim en compte la resposta a un periodista del portaveu del Govern avui en roda de premsa, a la pregunta que la sentència no diu res més que el que deien les altres que presumptament avalaven el català com a llengua vehicular, la cosa pren un altre dimensió.
Resulta urgent articular una alternativa a l’actual nacionalisme regionalista, CREC QUE SI EXPLIQUEM LES COSES CLARAMENT I PODEM ARRIBAR A TOTHOM L’EXIT HI SERÀ.
Endavant REAGRUPAMENT.
CiU trairà el català
Llegiu aquest article.

http://somnoticia.cat/2011/09/05/ciu-traira-el-catala/
Pregunta pel Marc
Marc, on es escrit que per voler l'independènica de Catalunya s'ha de parlar i escriure correctament el Català ?
Adios anormalización lingüística.
Soy Catalán y lo hablo y escribo mejor que muchos que van de independentistas. Pero ya hace tiempo que dejé de hacerlo porque las imposiciones y sanciones me dan arcadas.

Eso es lo que habéis conseguido, e igual que yo, muchos más. Que mal lo habéis hecho con vuestras políticas retrógradas y tercermundistas.

Jaque mate
Adèu Catalunya
Molt bon article i la foto insuperable, quedarà per a l'història. La història d'una traicio a Catalunya per part dels poders fàctics españoles i catalanes a madrizzz. Van quedar ben retratats. El que passa es que, estem tant be en el sofà de casa, que no tenim temps de surtir al carrer a cremar-los a tots d'una puta vegada. Pobres de nosaltres catalanets, que portem tota la vida, colant el mosquit i empassant-nos el camell. Tenim els que ens mereixem per covards i mesells. A on anirem a plorar ara ??? Com declararem la Independència, amb el govern que tenim ??? Que algú m'ho expliqui. gràcies.
El que cal fer, de moment, aquest cap de setmana
De moment aquest cap de setmana la nostra tasca ha de ser

1. Anar a totes les convocatòries que ha fet REAGRUPAMENT i no dispersar-se.

2.Sobre tot anar al dinar de Pla de Palu. I demà mateix fer l'ingrés al banc sense esperar al darrer moment.

Per què anar a les convocatòries?

Perquè som els únics que estem per 'la proclamació unilateral d'independència en ser majoria al parlament' i cal contagiar i animar els demés.'independentistes' que encara no ho diuen.
Hem de canviar als altres, no ells a nosaltres.

Per què al dinar?

Perquè serà el moment en que els espanyols i, els seus col·laboradors, els autonomistes ens comptaran per veure si encara poden estar tranquils.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament