Comunicats

La primera pedra

Aquesta ha estat la campanya de la nostra generositat amb el país i també amb la coalició, generositat per afavorir la unitat entre independentistes, generositat per forjar una candidatura d'ampli espectre que faci sentir la veu de l'independentisme a Madrid. Definitivament, hem col·locat la primera pedra, hem demostrat que la nostra única preocupació és Catalunya, però estem encara molt lluny de la majoria necessària per aconseguir l'alliberament de la nostra nació.

12.066 lectures
Joan Carretero durant la presentació del programa de la coalició

Els catalans som uns extraordinaris doctors quan diagnostiquem els nostres mals. Hem analitzat les nostres circumstàncies en infinitat de llibres, articles, estudis i manifestos. Hem organitzat innombrables reunions, jornades i assemblees per descriure el per què, el quan i el com de la necessària independència de Catalunya.

11.726 lectures
Reagrupament Independentista celebra la I Conferència Municipal al Vendrell
(El Vendrell, 5-11-2011)

Tot aquest matí de dissabte 5 de novembre Reagrupament Independentista ha celebrat al Casal Familiar del Vendrell la I Conferència Municipal, amb 39 dels 52 regidors que l'organització va aconseguir a les passades eleccions municipals.

11.606 lectures
Duran i Rajoy conversant / Foto: El País

Podem confiar els interessos de Catalunya a qui té el desig íntim de ser un ministre espanyol més del PP?

57.491 lectures
Vista de El Vendrell

El Vendrell serà la població amfitriona, el pròxim 5 de novembre, de la primera Conferència Municipal de Reagrupament Independentista, que aplegarà els regidors independentistes de l’associació. Després d’uns mesos d’adaptació a la dinàmica municipal dels regidors de Reagrupament, ha arribat l’hora de fornir una organització i un full de ruta comú: treballar des dels municipis per avançar cap a la independència del nostre país.

10.482 lectures
El perquè de la coalició independentista

Benvolguts compatriotes,

Reagrupament Independentista és el fruit del compromís incondicional de milers d’homes i dones amb una Catalunya lliure i digna, amb una democràcia plena i amb una actitud constructiva i d’excel·lència. Avui aquest compromís es manté intacte i representa un projecte polític viu i amb unes característiques pròpies, que posa sempre per davant l’interès de Catalunya.

12.025 lectures
Joan Carretero i Oriol Junqueras amb el candidat, Alfred Bosch, que encapçala la candidatura a Barcelona
(Ateneu Barcelonès, 8-10-2011)

A dos quarts de cinc de la tarda en l'austera Sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès, Oriol Junqueras i Joan Carretero, presidents respectius d'Esquerra i Reagrupament, junt amb el candidat Alfred Bosch, anunciat la bona nova: la coalició independentista ja és un fet, registrat a Madrid i reblat avui per tots tres polítics.

De primer, ha parlat Alfred Bosch, l'ara ja candidat de la coalició, que ha destacat la satisfacció que sentia pel que s'havia aconseguit i l'esforç esmerçat, durant "totes les hores hàbils" dels darrers dies perquè algunes persones i forces també s'hi sumessin. "Ara tot és possible, ara podem", ha sentenciat.

El president de Reagrupament, presentat per Junqueras com el "nostre company Carretero", ha mostrat també la seva "satisfacció i orgull per l'esforç comú de sumar il·lusions i esforços perquè aquest país, com a més aviat millor, esdevingui un Estat a l'Europa dels pobles". Per a Joan Carretero està clar que avui s'ha trencat la inèrcia d'uns quants anys de divisions i ha reconegut la força d'Esquerra Republicana quan ha afirmat que "hem decidit fer costat a l'únic partit amb condicions i capacitat per poder anar a Madrid" on caldrà fer pedagogia no "per als espanyols, sinó per als catalans". 

El president d'RCat ha advertit Artur Mas, davant la "decadència aguda, en progressió geomètrica" que pateix Catalunya, que sí que "ha de passar comptes ara" i a Mas-Colell que més que anar als nivells econòmics de 2007 "ens ha enviat directament al neolític". 

14.302 lectures
Imatge de la reunió entre els coordinadors territorials i la Junta de Reagrupament a Vic
(Vic, 1-10-2011)

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, reunida aquest primer d'octubre a Vic, ha decidit continuar les negociacions iniciades amb Esquerra Republicana de Catalunya amb l'objectiu de bastir una coalició al més àmplia possible a les pròximes eleccions del 20 de novembre. L'acord de la Junta ha estat ratificat, a la tarda, pels coordinadors territorials.

9.980 lectures
Carretero darrera una pancarta que diu "Només amb la independència s'evita aquesta sentència" l'onze de setembre / Foto: Equip web RCat

Espanya és un Estat, per això aquells qui en defensen la seva continuïtat actuen per protegir-lo. Què hi ha d’estrany en aquest comportament?

Hem vist com el Tribunal Constitucional espanyol ha actuat en defensa de la unitat d’Espanya, negant l’existència de la nació catalana. Més recentment observem com el Tribunal Suprem espanyol actua també amb aquesta intencionalitat, dictant unes sentències d’evident contingut polític sobre el català a l’escola. Per la seva part els mitjans de comunicació espanyols s’han situat també a l’avantguarda  de la defensa de la unitat de l’Estat.

El poder legislatiu, el poder executiu, el poder judicial i el quart poder que representa la premsa ja han entès perfectament que Catalunya camina amb pas ferm cap a la independència. Ara només sembla que d’això ens n’assabentem també els catalans...

Hem vist perfectament com la manifestació en contra de la sentència del TC sobre l’Estatut, tot i ser tan massiva, ha tingut la transcendència que se’n podia preveure: cap, res, ni s’han immutat. Calia fer-la? Sens dubte, però només amb manifestacions no anirem enlloc, a Madrid se’n foten de les nostres manifestacions i dels nostres escarafalls, el dia següent els diputats catalans a les Corts es posen a negociar els pressupostos de l’Estat i tot torna a l’ordre.

12.758 lectures
Estelada gegant que Reagrupament va exhibir durant l'Onze de setembre / Foto: Equip web RCat

Reagrupament Independentista té la convicció que, amb l’elecció d’Oriol Junqueras i Alfred Bosch, s’aplana el camí per a treballar amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a la plena sobirania de Catalunya mitjançant una coalició independentista a les properes eleccions al congrés espanyol. Les converses mantingudes aquests últims dies amb el nou president d’ERC, Oriol Junqueras, així ho avalen.

12.442 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament