Comunicats

Contra la crisi, independència

Reagrupament Independentista engega una campanya on remarca que per sortir de la crisi ens cal la independència. Si bé una vegada independent, Catalunya haurà de lluitar per combatre-la, creiem que només podem sortir-ne sent un estat lliure, aplicant polítiques pròpies adaptades a les necessitats i realitats de Catalunya i evitant la sagnia que suposa pertànyer a l’Estat espanyol.

9.170 lectures
Reagrupament inicia la campanya ‘Apadrina una Urna’
(Barcelona, 1 de setembre de 2013)

Davant les dificultats financeres del Govern de la Generalitat de Catalunya i de les amenaces polítiques de l’espanyolisme d’impugnar la partida pressupostària corresponent a la consulta sobre la independència que el govern vol impulsar en aquesta legislatura, Reagrupament inicia una campanya de recollida de fons per tal que sigui el poble de Catalunya qui compri les urnes i les cedeixi a la Generalitat.

12.188 lectures
Reagrupament demana a Google que mostri la Via Catalana en el Doodle de l'11 de setembre
(Barcelona, 29 d’agost de 2013)

Reagrupament ha sol·licitat a Google que el proper 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, el Doodle  del motor de recerca a Internet mostri la Via Catalana, per tal de donar a conèixer al món la voluntat del poble català d’assolir la independència per la via pacífica i democràtica.

18.199 lectures
Un moment de llliurament del I Premi Jordi Gomis, amb Montserrat Tudela, Jaume Barberà, Joan Carretero i la filla i l'esposa de Gomis

Reagrupament Independentista convoca el II Premi Memorial Jordi Gomis al millor article sobre la independència de Catalunya d’acord amb les bases que figuren a continuació. Jordi Gomis i Ollé (Reus, 1971 – Aneto, 2012), economista, fou membre de la Junta Directiva de Reagrupament es va distingir per escriure excel·lents articles en defensa de la independència de Catalunya i la regeneració democràtica.

Informació relacionada:

11.008 lectures
Jordi Gomis

El proper divendres, 14 de juny, el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, lliurarà al periodista Jaume Barberà el I Premi Memorial Jordi Gomis al millor article sobre la independència de Catalunya. El premi fou instituït per recordar Jordi Gomis i Ollé (Reus, 1971–Aneto, 2012), economista, membre de la Junta Directiva de Reagrupament, que es va distingir per escriure excel·lents articles en defensa de la independència de Catalunya i la regeneració democràtica.

8.684 lectures
Reagrupament demana a l'Ajuntament de Barcelona  posar el nom Homilies d'Organyà a un espai públic de la ciutat
(Barcelona, 4 de juny de 2013)

Amb el nom d'"Un espai a casa nostra per a les Homilies d’Organyà ”, Reagrupament i els Amics de les Homilies d' Organyà avancen en el seu projecte de donar visibilitat a les Homilies i al monument que les representa com a símbol de la llengua catalana i la cultura que vehicula. 

10.888 lectures
Reagrupament dóna suport a la iniciativa de l’ANC per demanar al Parlament una declaració d’independència

Reagrupament Independentista valora molt positivament la campanya que fa pocs dies va anunciar l’Assemblea Nacional Catalana anomenada “Signa un vot per la independència”, mitjançant la qual es vol demanar al Parlament de Catalunya que, un cop s’esgotin totes les vies per convocar una consulta i en cas que l’Estat espanyol la impedeixi, declari la independència unilateralment.

Informacions relacionades:

9.009 lectures
La declaració unilateral d'independència és l'únic full de ruta vàlid.

La Comunitat Autònoma de Catalunya no té sobirania nacional. El Tribunal Constitucional Espanyol deixa sense efecte la Declaració de Sobirania aprovada per majoria pel Parlament de Catalunya amb l'argument que l'única sobirania nacional és l'espanyola.

9.226 lectures
Cròniques crítiques del camí cap a la independència - Col·loqui

Aquest dijous, a les 19h. 30 i a la seu nacional de Reagrupament (Roger de Llúria, 5 2n 2a de Barcelona) tindrà lloc un col·loqui amb el títol Cròniques crítiques del camí cap a la independència   amb la particpació de Josep Sort (membre de la Junta Directiva de Reagrupament), Ramon Carner (president del Cercle Català de Negocis), Enric Canela (DeuMil.cat) i  Xavier Garcia Pujol (Diarigran.cat).

12.156 lectures
Teresa Casals

Aquesta és la pregunta que mirarà de respondre Teresa Casals, destacada activista per la llengua, membre de la Plataforma per la Llengua, de Som Escola i dirigent de Reagrupament, aquest dijous a la seu nacional de Reagrupament, carrer Roger de Llúria, 5, 2n 2a a Barcelona. L'acte no pot ser més oportú, tant pel procés que hi ha Catalunya com pels embats que rep la llengua catalana: llei Wert que la vol arraconar a l'escola, sentències de tribunals que la menystenen a un paper subordinat, etc.

9.144 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament