Plenari de Sant Martí i Calçotada del Dia de la Dona

Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Deixeu-me que comenci pel principi, com és normal. El passat Plenari de Sant Martí, que tècnicament és el darrer d’aquesta legislatura, va començar amb un emotiu minut de silenci en honor a Manuel Martínez, peça clau a la lluita veïnal a Sant Martí de Provençals i amb una Declaració Institucional, en suport als treballadors de la fàbrica MACOSA, que en la gran majoria estan afectats per malalties ocasionades per l’amiant, que era la matèria primera en aquesta fàbrica, que va desaparèixer  el 1.991 del nostre Districte i que ens ha deixat l’anomenada Torre de les Aigües, que últimament s’ha condicionat per a què pugui ser visitada.

En aquest Plenari ha quedat clar, tal com els grups de l’oposició vam dir-li al Regidor de CiU Eduard Freixedes, que d’ara i fins a les eleccions municipals de maig, això serà un no parar d’inauguracions. Quina casualitat que tot el que no han fet en tres anys ho facin ara en cinc mesos!

En quant el meu Grup Municipal, Unitat per Barcelona (ERC, Reagrupament, DC), vam aconseguir que tots els altres grups, excepte el PP, ens votessin a favor de fer un cens real de tots els pisos buits que hi ha al Districte, en especial a tota la Franja del Besòs, i que l’Ajuntament pressionés a les entitats bancàries per a què els posessin al mercat, sigui de lloguer o de venda.

També vam aconseguir que l’Ajuntament reparés les rajoles que hi ha a les grades dels Jardins de Josep Trueta, al Poblenou i que ja suposaven un perill per a tots els infants que les utilitzen.

A la pregunta que portaven sobre la idea que tenia l’actual govern sobre la subestació elèctrica que està entre els carrers Castella i Sant Joan de Malta al Poblenou,  ens van dir que estan en converses amb la companyia d’electricitat, per retirar definitivament aquesta estació. Recordem que això ja va ser promès el 1.992 als veïns i veïnes de la zona. Ha de ser una conversa molt especial si ja dura 23 anys!!

A aquest Plenari el va seguir, el passat diumenge, la ja tradicional calçotada de la Festa del Dia de la Dona, que organitza cada any l’ A.VV. de La Palmera. Una calçotada on s’apleguen 650 persones, per commemorar aquest dia i on solen estar tots els partits polítics que hi ha al Districte. Aquest any es va produir la, per mi, lamentable aparició de Ciutadans que amb un grup de 15 persones, encapçalats per la seva candidata a l’alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, que tenien la intenció de dinar gratis. Em sembla molt bèstia que una gent que no ha aportat res de res per a aquest Districte, tot i que han estat presents a totes les audiències públiques, Consells de Barri i Plenaris, vulguin que 15 persones mengin gratis. Crec que diu molt de qui són i de la forma d’actuar d’aquest grup.

5.368 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament