La unilateralitat és el camí

Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

La unilateralitat és el camí. És més, la unilateralitat és la única via per a arribar fins a la independència. Ja sigui com sempre ha dit Reagrupament, fent una declaració unilateral d’independència i un posterior referèndum que si es guanyés la legitimaria a ulls de tot el món, o a l’inrevés, tal com sembla que actualment li agrada més a la gent i està agafant bastant volada la idea, és a dir primer convocant i fent un referèndum unilateral d’independència, per proclamar-la acte seguit.

La via de la DUI ja la van liquidar els propis independentistes que, caient en el parany que havien col·locat els espanyols, l’Antonio Baños de la CUP el primer, a la nit mateixa del recompte de vots, van anunciar que no es podia fer ja que no havíem superat el 50%. Obviant que a dins de Catalunya Sí Que Es Pot, també hi ha algun votant independentista. Aquests que en aquell moment van llençar per la borda aquella oportunitat solen ser els mateixos que ara diuen que no es pot fer el referèndum unilateral.

Normalment posen com excuses que, no ens ho deixaran fer, oblidant que precisament es diu unilateral perquè no ens cal el permís de ningú per realitzar-lo. També diuen que com ho faríem sense cens? Oblidant en aquest cas que el cens ja ho tenim de totes les campanyes electorals i que només caldria una llei que ens legitimés a emprar-lo i que si, per exemple no es volgués fer servir aquest sistema, també es podria realitzar el cens voluntari de votants, tal i com fan en molts llocs del món com per exemple a Escòcia.

Del cas dels escocesos s’amaga i molt em temo que interessadament, que primer van convocar un RUI, quan els independentistes només comptaven amb un 40% dels diputats de la cambra, i que això, va ser el que va fer que el govern britànic s’assegués a negociar el famós referèndum pactat. I que van fer amb aquest cens voluntari d’electors. També ens diuen que els del "no", no hi participarien. En cap cas dels molts que hi ha hagut al món s'ha demanat mai un número mínim de participació ja que això seria donar-li un avantatge abusiva a la metròpoli que sempre podrien utilitzar aquest sistema de boicot per impedir el dret d'autodeterminació. Hi ha casos que s’ha reconegut la independència amb un 30% de participació. El que sí que es demana és que es guanyi el referèndum amb un 50%+1. Així que no hi ha excuses, avui en dia es pot convocar un RUI i si no es fa és només per falta de voluntat política i per això em sembla perfecte que l´ANC faci una consulta als seus associats per tal de que diguin si estan a favor de pressionar al Parlament a convocar un referèndum. Des d'aquí no cal ni dir-ho que animo a tots els associats a votar "sí".

5.515 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament