La partida no s'ha acabat

«Per això molts ciutadans espanyols mal informats no entenen el perquè hem decidit que volem ser independents»
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

El senyor Rajoy i el seu govern estaven convençuts (o no), però ho manifestaven ostentosament que, després que el “seu” Tribunal Constitucional hagués declarada suspesa cautelarment la Llei de consultes de la Generalitat  i el decret que convoca el poble de Catalunya a votar el proper dia 9 de novembre, el «problema catalán» s'hauria acabat. Els catalans, aclaparats per totes les malvestats que ens pronosticava la vicepresidenta del govern, senyora Saez de Santamaria i morts de por, ens amagaríem sota el matalàs i ens oblidaríem de les nostres insuportables ambicions nacionals.  Ens coneix ben poc,  senyor Rajoy, vostè i el seu govern.

De fet, és ben comprensible que no ens coneguin perquè no ho han intentat mai. El PP, amb els seus líders al capdavant, en comptes d'esbrinar què reivindicaven els catalans es van dedicar a recollir signatures en contra del poble de Catalunya. S'hi van dedicar amb intensitat perquè en van arribar a aconseguir 4.000.000. Cadascun dels signants demanava al Tribunal Constitucional que esquarteressin l'Estatut ja denigrat després del seu pas per les “Cortes españolas ”. Les mateixes a les quals ens remeten ara per canviar la “Constitución ” per aconseguir que Catalunya es trobi còmoda dintre d'Espanya i, sobretot perquè continuï exercint la solidaritat sense obrir boca.

Es planyen ara els diputats catalans del PP i de Ciutadans, amb aportacions de membres d'algun altre grup parlamentari, de manca de pluralitat de la ràdio i televisions públiques catalanes. Diuen que aquests mitjans de comunicació no són prou plurals, que escombren cap a casa, vaja. No sé com s'atreveixen. Només demanen imparcialitat aquí, que déu-n'hi do la que hi ha i no la demanen en aquelles ràdios i televisions espanyoles que són un model de demagògia, una font de continuades mentides sobre Catalunya i el procés que estem vivint amb la intenció  de crear un clima  hostil contra Catalunya i contra els catalans i catalanes.

És evident que totes aquestes actuacions reiterades en el temps van fent forat. Per això molts ciutadans espanyols mal informats no entenen el perquè hem decidit que volem ser independents. Si tinguéssim l'oportunitat de dir-los que, en l'Espanya governada pel senyor Rajoy o pel senyor Sánchez no ens hi podem sentir còmodes perquè no ens hi volen com som, perquè ens han faltat el respecte, perquè ens castiguen amb els pressupostos, perquè ens volen humiliar no pagant els deutes que tenen amb Catalunya, perquè posen entrebancs al desenvolupament de la nostra llengua i la nostra cultura, si tot això i moltíssimes coses més, els ho poguéssim explicar, segur que els nostres amics de l'estat ens entendrien. Ciutadans de la resta de l'estat el problema que tenen plantejat amb Catalunya ja no és, només, un problema econòmic, ho és de dignitat.

Per això, el senyor Rajoy té un problema amb Catalunya i nosaltres, si continuem units i, com diu el nostre president, tenim el cap fred, el cor calent, força al braç i els peus a terra, tenim la solució. I, vés per on, si es compleixen els nostres objectius, ens  separarem sense haver-nos conegut.

5.972 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament