L’hora de decidir

Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

El cap de setmana de l’11, 12 i 13 de juliol, el diari El Punt Avui  celebra a Girona les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat, aquest any amb més activitats que mai. Concretament, però, jo em vull referir a l’acte que es fa dissabte a les 11 del matí, en què el món municipal vol fer una crida a favor de la consulta del 9 de novembre i del dret dels catalans a decidir el seu futur en llibertat. Aquest és l’objectiu de la convocatòria que fa, en aquest cas, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) aquest 12 de juliol. La intenció és aplegar a la ciutat de Girona el màxim nombre de càrrecs municipals, tant els actuals com els que hi ha hagut des de la recuperació de la democràcia, amb una única condició: que siguin partidaris de la celebració de la consulta que el president de la Generalitat convocarà per al 9 de novembre d’enguany.

En aquest sentit, els alcaldes i regidors ara en actiu estan cridats a donar suport, a través dels acords que s’han de prendre en els plens dels ajuntaments, al manifest L'hora de decidir  (www.elpuntavui.cat/l-hora-de-decidir.html), un text que ha estat consensuat entre diverses associacions municipalistes del país que són partidàries de la consulta. La novetat en aquesta ocasió és que també poden donar suport al manifest a títol personal les persones que hagin ocupat càrrecs a les institucions locals en algun moment de la nostra història recent, des de les primeres eleccions democràtiques. Els exalcaldes i exregidors es poden adherir al manifest a través d'una pàgina web que el diari El Punt Avui ha creat amb aquest objectiu (www.elpuntavui.cat.cat) arran de les jornades sobiranistes abans esmentades.

Per tant, l’acte municipalista de l’ACM s’emmarca en aquestes jornades, i la idea és reunir al pavelló de Fontajau, a Girona, alguns dels molts càrrecs municipals d’arreu del país que durant aquest mes s’han adherit al manifest. A l'acte també hi serà present una delegació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que hi ha donat suport.

En el text del manifest es diu que els ajuntaments són l’administració més propera al ciutadà, a partir de la qual es canalitzen les necessitats bàsiques dels ciutadans, i apel·la a la llarga tradició municipalista del país. Els ajuntaments, tal com es diu en el document, són els que sempre han fet sentir la veu dels ciutadans i ciutadanes compromesos amb l'autogovern i, en aquest sentit, recorda el paper que les corporacions locals van tenir en l'etapa de la Mancomunitat. En el text es fa referència, també, a les retallades de l'Estatut del 2006 i a la destrossa que hi va fer el Tribunal Constitucional espanyol el 2010. En el manifest es defensa la voluntat dels ajuntaments de donar suport al dret a decidir del poble de Catalunya i s’anuncia el compromís dels ajuntaments a col·laborar en tot el que estigui al seu abast en la celebració de la consulta i a facilitar-ne el desenvolupament en els termes que disposi el Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania de la nació catalana.

Des de Reagrupament, sempre hem repetit que el paper del municipalisme serà determinant en el procés sobiranista, en el procés cap a l’estat propi. Aquest 12 de juliol, amb la iniciativa de l’ACM, en tenim un nou exemple; un exemple que torna a posar de manifest la importància que tenen per al país les eleccions municipals del maig de l’any que ve, en què caldrà assegurar majories independentistes a tots els ajuntaments de Catalunya.

8.834 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament