Gernació el 9-N per seguir dempeus el 10-N

«Les demanarem amb llista única o sense perquè el més important és el punt número 1 del programa electoral, la declaració d’independència»
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

Anem fent camí endavant però sovint queden portes obertes enrere per poder recular. De fet, qui lidera UDC i ICV ja han reculat o millor dit dissimulen menys. Així ha de ser: l’espanyolitat no l’han de disfressar de dret a decidir. Decideixen ser espanyols, perfecte. Va vinga, cara destapada, sense por, i els sobiranistes d’ aquests partits hauran de votar-ne d’altres a les properes eleccions al parlament de Catalunya.
 
Avancem. Aquesta setmana última també. Canvi de consulta, desconcert, trencadissa d’ na unió de partits que havia d’ arribar més d’hora que tard, el 9-N empetitit, les eleccions referendàries fent-se grans.
 
Ja sabíem que als líders polítics que han viscut bé de i amb l’autonomia no els seria fàcil liderar la independència; però els ha tocat i ara alguns ja fan palès que els hi ve gran. Molt gran pels que lideren, i no sabem encara quan de gran per les bases o electors. Els hi convé definir l’eix nacional perquè els ciutadans majoritàriament votarem en clau nacional.
 
A hores d’ara, quins independentistes votarien la coalició de CiU si els líders d’Unió diuen que no volen eleccions plebiscitàries, ni molt menys la DUI i el senyor Rull diu que podem assolir la independència negociant amb l’Estat espanyol i la comunitat internacional? I tindran la barra de pactar pressupostos de misèria amb personatges que arriben a dir que el tribunal constitucional espanyol anul·larà la DUI? I davant de tanta ciència política, quan no entenguem res, escoltem els diputats de la CUP. Hi estaràs o no d’acord però son els que més credibilitat generen; primer el país, després el partit.
 
Mentrestant es van van clarificant posicions, el 9-N és ben viu. Ara sembla que podrem votar perquè de moment no ho prohibeixen. Si és així, la pilota que el president havia passat al govern espanyol tornarà a estar al terreny de la gent d’aquest país. Per tant, cal anar a votar perquè és la primera vegada que el govern de Catalunya pregunta als ciutadans sobre la independència i perquè així estarem per enèsima vegada, legitimats per demanar eleccions referendàries. I el 10-N, les demanarem amb llista única o sense perquè el més important és el punt número 1 del programa electoral, la declaració d’independència feta pel Parlament de Catalunya.

5.232 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament