Opinió

Últimes caselles

Em va fer gràcia i me’l vaig comprar per jugar a casa amb el meu fill. És «El joc del full de ruta cap a la Independència». Als autors, que no sé qui són, cal felicitar-los. Realment han previst moltes i diferents possibilitats en el procés, hi ha caselles que quan hi ets són premiades i fas salts cap endavant fins que finalment arribes a la casella final de «Ja som independents!», i d’altres que ens fan donar voltes en un cercle viciós que no ens porta enlloc, autèntiques pèrdues de temps. La més evident d’aquestes últimes, per exemple, la del «pacte fiscal».

527 lectures | 7 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Valentí Almirall

El Govern de la Generalitat ha elaborat un llistat amb totes les deslleialtats de l’Estat espanyol cap a Catalunya des del punt de vista econòmic, competencial i pel que fa a llengua, cultura i valors democràtics. S’ha fet altres vegades en la història del nostre poble, però hi ha la gran novetat que el llistat s’enviarà a la comunitat internacional. I aquesta és la clau. Mai cap de les vegades que Catalunya ha presentat un llistat de greuges a “España” els governants espanyols de torn s’han assegut a dialogar amb Catalunya intentant resoldre res.

926 lectures | 9 vots - valoració 9 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Com un “mantra”, com un recurs repetitiu, quan no hi ha res més interessant a dir hem sentit dir un munt de vegades: “el que de veritat interessa als ciutadans”. Aquesta és la lletania que escoltem sovint de personatges com Pere Navarro. Un recurs per menystenir el procés sobiranista o actes de dignitat; com el darrer del president Mas davant el parany protocol·lari ordit a l’acte de Foment de fa uns dies.

576 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
L'efecte de la sentència sobre la doctrina Parot

No entraré a avaluar les conseqüènciesque tindrà la sentència del tribunal d'Estrasburg sobre l'anomenada “doctrina Parot” en casos concrets. En tinc prou amb dir que, no havent-hi penediment i en casos d'especial perillositat, opino que la llei és sovint dèbil davant certs individus i certes accions. El que em crida l'atenció és un altre aspecte, el dels límits de la sobirania dels estats a Europa. Els governants espanyols passegen pel món amb xuleria, prepotència i complex de superioritat, pretenent imposar la seva particular visió del les coses com si fos llei universal. Els catalans n'hem tingut exemples aquests darrers mesos i més que en tindrem en els que vénen.

854 lectures | 10 vots - valoració 9.8 | 0 comentaris
Rut Carandell
Rut Carandell
Associada a Reagrupament

Estem en un moment de grans canvis i esperança, amb un impuls popular a la independència, impensable fa poc temps. Ara cal que els representats escollits estiguin a l’alçada i que democràticament articulin la majoria política que permeti guanyar a les urnes la nostra llibertat. Reagrupament, com a força ideòloga d’aquest procés, hi té reservat un paper important.

496 lectures | 11 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Cimera Mediterrània a Barcelona … sense Catalunya!

El govern espanyol i la seva branca diplomàtica segueixen la seva ofensiva en tota regla contra Catalunya i el seu procés de Transició Nacional. Ara l’objectiu ha estat impedir que el president de la Generalitat, Artur Mas, adreci unes paraules a la Cimera Mediterrània de Barcelona que se celebrarà durant tres dies a partir d’aquest dimecres.

1.278 lectures | 14 vots - valoració 10 | 4 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El 18 d’abril del 2009, el diari Avui va publicar l’article de Joan Carretero “Pàtria i dignitat” . Aviat hauran passat cinc anys. La dissecció que Carretero va fer en el seu article és d’una actualitat tant esfereïdora que fins i tot ens fa mal, han passat més de quatre anys. Recordar l’article, a més de servir per fer memòria, té la facultat de situar-nos al vell mig de l'“estupidesa catalana”. Joan Carretero ens deia, i ho argumentava, que si volíem deixar de ser esclaus sense remei, “Catalunya ha de bastir una majoria política que proclami al Parlament de Catalunya la Independència de manera unilateral.

606 lectures | 9 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Fa unes quantes setmanes en un reportatge al telenotícies de TV3 es parlava dels desapareguts durant la dictadura xilena, que es calculen al voltant dels 1.500. A Espanya, segons diverses fonts, la xifra de desapareguts durant la guerra civil i posterior repressió a mans del règim franquista estaria propera als 150.000. Milers i milers de persones estan colgats als marges dels camins i de les carreteres o en fosses comuns sense que els seus familiars, ara ja descendents, els hagin pogut localitzar, identificar i honorar.

616 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Piconadora Wert

El Congrés dels Diputats, fent ús de la majoria absoluta del PP i només amb aquesta majoria, acaba d'aprovar la Llei Wert (LOMQE), una llei que és, exactament, el símbol del que no hauria de ser una llei d'educació. Aprovada sense cap tipus de consens, amb l'esmena, això sí, pactada entre el Partit Popular i Unió Progrés i Democràcia, per reforçar encara més la prevalença de la llengua castellana.

646 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

El passat Plenari del Districte de Sant Martí la gent d'Unitat per Barcelona (ERC, Reagrupament, DC), de la qual tinc l'honor de ser portaveu, volíem dir-li clarament al regidor, Sr. Freixedes, el que pensàvem sobre el procés participatiu i tot el tema de la Rambla del Poblenou. Ens va sorprendre, negativament, quan el regidor va decidir no tocar aquest tema al seu informe i defugir, un cop més, el debat polític.

688 lectures | 6 vots - valoració 9.17 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

3RA. FESTA DEL RUGBY CATALÀ

3ra. FESTA DEL RUGBY CATALÀ Estadi de Montjuïc - Barcelona

Programa:  

15:00  FESTA, ANIMACIÓ Í I MENJAR A L'ESPLANADA

16,00  OBERTURA DE PORTES. ENTRADA A L'ESTADI OLÍMPIC LLUÏS COMPANYS

17:00  PARTIT USAP-TOULON.

TOP 14 CAMPIONAT DE FRANÇA

REAGRUPAMENT HI SEREM PRESENTS AMB LA NOSTRA CARPA DES DE LES 14:00

SANT JORDI

PARADA DE SANT JORDI DE LLIBRES, ROSES I MARXANDATGE INDEPENDENTISTA

Rbla. Catalunya 80 (entre València i Mallorca)

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)