Opinió

Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

Si jo fos espanyola veuria la independència de Catalunya  amb certa resignació i esperança. Resignació perquè no depèn dels espanyols la pertinença a Espanya dels catalans. Esperança, perquè amb la devolució dels drets dels catalans, els ciutadans espanyols podran recuperar la dignitat que l’ estat de les autonomies nascut de les brases, que no pas de les cendres, del franquisme, no els ha donat.

427 lectures | 8 vots - valoració 8.75 | 0 comentaris
Ban Ki-moon durant la seva visita a Andorra en abril de 2013 (Font: UN.org)

El mes d’abril de l’any passat, el Secretari General de les Nacions Unides, el senyor Ban Ki-moon, va visitar Andorra i, en la roda de premsa que va fer al costat del cap del Govern andorrà, Antoni Martí, va dir textualment: “Les Nacions Unides respecten els processos d’autodeterminació.

989 lectures | 8 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Tot plegat és fastigós, repugnant i d’una buidor intel·lectual comparable a la crema de llibres dels nazis o a la nit dels vidres trencats. Tot i que han passat tres dies des de la “colleja i l’insult, teòric”, que va rebre el primer secretari dels socialistes espanyols a Catalunya, en parlarem. En hi veiem obligats per la deriva i l’aprofitament miserable d’aquells que no volen que votem.

756 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

No parlarem de la novel·la de Blasco Canyes i  fangIbáñez sinó de dos personatges que han centrat l’actualitat política aquest cap de setmana. D’una banda l’exportàveu de C’s al Parlament de i de l’altre el portaveu i cap de llista al Congrés per Convergència i Unió.

704 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Fa pocs dies vaig veure un flash  del programa APM de TV3 on algú, que no recordo qui era, blasmava a la Marta Rovira d’ERC pel fet que a la seva intervenció al Congrés de Madrid , ara a començament d’abril, se li notava no tan sols l’accent català sinó que traduïa al castellà el que pensava. El “bon home” aprofitava per carregar contra el sistema educatiu català.

530 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Autor: Bernatff (CC)

És del tot legítim que molts ciutadans i gairebé tots els dirigents dels partits polítics representats en el Parlament de Catalunya, que donen suport al dret a decidir, hagin apostat per jugar la tàctica, sempre fallida, d’anar a convèncer els líders polítics espanyols i hagin esperat la possibilitat de tirar endavant una opció de llibertat per a Catalunya, via Madrid.

1.509 lectures | 19 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Els herois de la independència

Aquest és el nom que dóna un enginyós tuitaire a tots aquells que insulten, menyspreen, difamen i amenacen Catalunya. Jo, com ell, opino que han de ser considerats herois perquè fomenten l’independentisme. Així doncs, podem entendre que Rajoy i els seus camarades són Herois Independentistes, ja que no fa gaire van venir a Barcelona per explicar-nos la seva campanya pel NO, titllant-nos d’etarres, mentint-nos a la cara, faltant-nos al respecte i pretenent demostrar- nos que som propietat seva i que, per tant, els hem d’obeir com s’obeeix un amo. 

759 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Diu la història, alguns es defensen dient-ne llegenda negra, que els conqueridors espanyols sotmetien al terror a les poblacions indígenes d’Amèrica per tal arrabassar-los les seves riqueses i esclavitzar-los. Varen fer un ús magistral de la por a allò que als indígenes americans els era desconegut , aquesta era una de les seves millors armes juntament amb els avenços tècnics que portaven des d’Europa.

603 lectures | 6 vots - valoració 8.5 | 1 comentaris
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

El 27 de febrer es va viure 
al Congrés dels Diputats de Madrid una nova mostra de
la desídia i el menyspreu 
dels governs espanyols, ara del PP i abans del PSOE,
 a l’hora de solucionar
l’eterna problemàtica del desdoblament de l’N-II a les comarques gironines.

512 lectures | 3 vots - valoració 7 | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Els espanyols, en plena desesperació perquè veuen que perden Catalunya a marxes forçades, s’agafen a qualsevol cosa que pensen que els fa servei, com un clau roent. Intenten evitar, naturalment, l’inevitable. La nostra independència. Ara, s’han abocat al tema de Crimea. Els pobres es fan un embolic. No saben ben bé com enfocar-ho, si bé això no és el que més importa. Ells volen perllongar la seva estratègia de fer por. 

579 lectures | 2 vots - valoració 5.5 | 0 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament