Opinió

Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

Segurament estant començant a veure que no podran impedir que, tard o d’hora, el poble es pugui expressar a les urnes. Per això ja han començat la seva campanya de propaganda, per capgirar l’opinió pública, de cara al referèndum que no podran impedir. Ara passaran a l’estratègia de la por, no de la por física i de butxaca com han fet fins ara, sinó la de la veritable por, la del dubte, de la desconfiança en un mateix i de la incertesa.

657 lectures | 11 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Rut Carandell
Rut Carandell
Associada a Reagrupament

“No hi ha cap mena de base jurídica en els Tractats de la UE que permeti que la legislació secundària abordi les conseqüències d’una secessió d’una part d’un Estat membre. En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordemament jurídic internacional”.

741 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

El president Mas va anunciar la data i la pregunta de la consulta que celebrarem aquest 2014. Així, el 9 de novembre d’aquest any, els catalans serem cridats a les urnes per respondre una doble pregunta, a través de la qual haurem de decidir el nostre futur com a nació; és a dir, si volem ser un estat i si volem que aquest estat sigui independent. El “sí- sí” esdevindrà tot un símbol, tota una icona per a centenars de milers de catalans que volem viure en un país lliure.

597 lectures | 6 vots - valoració 9.33 | 0 comentaris
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Algú de debò creu que si de resultes del procés els ciutadans de Catalunya decidissin continuar a Espanya aquesta, el seu Estat i una majoria dels seus ciutadans, ens rebrien amb els braços oberts i com en el cas del fill pròdig matarien el “vedell gras” per donar-nos acollida? Segur que no! l’Espanya en blanc i negre, els colors de l’hàbit de Torquemada, es revenjaria en tots nosaltres; independentistes, espanyolistes, catalanistes i “tutti quanti” bellugui en el “nordeste peninsular”.

613 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Si de debò ens creiem que el procés no té marxa enrere, hauríem de fer i utilitzar tots els escenaris que se’ns posen pel davant. Les eleccions europees n’és un d’ells i ens pot permetre consolidar i demostrar la voluntat dels catalans per decidir el nostre futur, futur que volem que passi per Europa. Catalunya hauria de fer, com qualsevol estat i ja que no podem ser circumscripció única electoral, convertir-nos en el primer poble on els que volem decidir el nostre futur, anem junts.

565 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

Els catalans hem iniciat un procés d’evolució democràtica sense aturador, que trenca amb l’enquistament del sistema constitucional postfranquista, un marc legislatiu basat en la no-ruptura amb el règim dictatorial del que prové i els principis ideològics del qual es varen transferir a la nova Constitució, com a conseqüència del pes polític dels que aleshores eren continuadors del règim i de la situació de llibertat vigilada condicionada per un exèrcit (...)

644 lectures | 13 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

L’Europa dels estats haurà de reaccionar. I acceptar el dret que tenim a ser europeus. Seria un escarni que allà on va néixer el parlament se li negués el dret a pertànyer a Europa. I com explica Joan Safont al llibre d’Acontravent Per França i Anglaterra: la I Guerra Mundial dels aliadòfils catalans , una Europa que voluntaris catalans van ajudar a bastir.

575 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

En l’informe número 4 que ha elaborat el Consell Assessor per a la Transició Nacional, s’insisteix en una idea força. Concretament al fet que l’independentisme català no ha de ser antiespanyol. Hi estic totalment d’acord. Bàsicament perquè és com preocupar-se d’una realitat que és totalment perifèrica en el món mundial. 

691 lectures | 5 vots - valoració 8.6 | 0 comentaris
Alfons Jorro
Alfons Jorro
Associat a Reagrupament

Tenim la necessitat de fer entendre a tots els partits que, per una vegada, s'oblidin de la "calculadora" i, encara que sigui a contracor, posin per davant l'interès general al propi o partidista....La societat civil ja fa temps que ho està fent amb patriotisme, generositat, esforç, temps, il·lusió.... i posant diners!

1.519 lectures | 27 vots - valoració 9.74 | 0 comentaris
Josepa Gomis
Josepa Gomis i Ollé
Associada a Reagrupament

‘Lluny de casa, rebent forces també de les arrels d’altres pobles, a vegades s’aprecia mes la importància de vetllar per les pròpies arrels i conrear la pròpia cultura. És qüestió de ser o no ser, to be or not to be ’.

712 lectures | 9 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quin paper jugarà Felip VI en el procés sobiranista català?
 Exactament el mateix que el seu pare: serà un destorb
 Serà una peça clau perquè es pugui celebrar el referèndum el 9N14
 Tot i què reconeix la força del procés, dificultarà qualsevol tipus d'assoliment
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
VOLEM VOTAR, DEMANA-HO A L'ONU

Parada informativa. Mercat de les Corts. 

Travessera de Les Corts, 215

Barcelona