Opinió

Còmplices, complicitats

És realment esgotador veure com, cada vegada que hi ha un pronunciament d'una institució de l'Estat espanyol, hi ha una cursa de declaracions entre indignades i reptadores per part de l'anomenat catalanisme, que va des del catalanisme autonomista fins a l'independentisme institucionalitzat. És obvi que totes i cadascuna d'aquestes resolucions espanyoles són un intent d'anorreament de Catalunya, sense matisos, amb l'orgull propi del nacionalisme espanyol. Per part dels catalans, de l'estat espanyol només se'n pot esperar l'aniquilació cultural, econòmica, social, en definitiva, l'anihilació nacional.

Vull recordar que l'Estat espanyol actual és, sense cap mena de dubte, l'hereu de l'estat franquista. És l'estat franquista reformat. Molts recordaran que, en la darrera etapa de la vida del general Franco i en l'inici del regnat de Joan Carles I, es va discutir, sense molta convicció, entre reforma i ruptura i es va decidir que el que calia era reformar l'estat franquista. Esmentar que l'actual monarquia espanyola fou instaurada pel dictador Franco no està de més. A l'Estat espanyol no hi ha hagut res semblant a un trencament absolut amb la dictadura, ni cap condemna solemne del passat ignominiós i cruel del franquisme. Ara mateix governa amb majoria absoluta un partit que es nega rotundament a condemnar el franquisme.

177 lectures | 0 comentaris

Respecte dels darrers discursos al voltant de la llengua, considero que convé evitar, per una banda, les consideracions estèrils sobre la supervivencia de la llengua catalana, i centrar-nos en propostes positives i des de l’acció i, per una altra, abandonar el que al meu parer és un absurd debat polític, per inoportú, sobre oficialitats i cooficialitats, dut a terme per alguns polítics irresponsables,que pretenen ocupar la parcel·la de debat que correspon solament als sociolingüistes. 

32 lectures | 0 comentaris
No digueu Tribunal Constitucional, digueu España

La recent Sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, era tant esperada que ja ha provocat més riotes que una altra cosa.
 
No cal per tant entrar a discernir el contingut de la Sentència, ni la seva fonamentació jurídica, ni res de res, tant li fot el que diguin. Observem, això si, que significa:
 

119 lectures | 0 comentaris
Associat a Reagrupament
Vicenç Julià
Associat a Reagrupament

D’entrada haig de confessar que tot i que els meus pares, els meus germans i jo, som catalans dels nascuts a Catalunya, (que no vol dir en absolut establir cap diferenciació entre els catalans nascuts fora del Principat, i que viuen, són, s’hi senten, i volen ser catalans), sí que haig de dir que al menys, els meus avis materns eren nascuts a les terres de l’actual província de Castelló. 

160 lectures | 0 comentaris
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Aquests dies hem tingut força notícies que m’han fet retornar les reflexions sobre la llibertat d’expressió.Fets tan distants com els crims de CharlieHebdo, l’article d’Albert Sánchez Piñol no publicat a la Vanguardia, la Constitució del jutge Santi Vidal, feina o l’intent del PP de multar la difusió de protestes a les xarxes socials amb la  Llei de Seguretat Ciutadanamés coneguda com la “llei mordassa”.

117 lectures | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

En les darreres setmanes, Grècia ens han donat lliçons que convé que tinguem ben presents en els propers mesos. 

Les eleccions a Grècia del passat dia 25 de gener van ser una profunda reacció patriòtica que ens demostra la importància de tenir un estat propi, sobirà i membre de la comunitat internacional.

147 lectures | 0 comentaris
Rut Carandell
Rut Carandell
Vicepresidenta de Reagrupament

Ens diuen des de fa uns mesos que el desànim i l’abatiment s’han istal·lat entre les persones que volen la independència i que el procés s’està diluïnt per la desmobilització de la gent.

Qui ho predica són els gurús de l’opinió que són contraris al procés, però no s’atreveixen a dir-ho en públic, perquè són conscients que l’independentisme és el centre polític de la societat catalana ara mateix. Els que són més diplomàtics o ben intencionats parlen de “cansament”...

227 lectures | 1 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Contràriament a molts ocells de mal averany, penso que “la cosa” pinta refotudament bé. Em refereixo, és clar, al procés. Anem a pams. En Mariano Rajoy està tocat i enfonsat. En el moment d'escriure aquestes línies, no paro de sentir les declaracions d'en Barcenas inculpant-lo de cobrar comissions a punta pala. Tocat i enfonsat, diria jo.

735 lectures | 2 comentaris
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

Aquesta disquisició entre l’islam veritable i l’islam violent apareix a Europa després de cada acció terrorista, els autors de la qual es proclamen seguidors del vertader islam. Ara bé, els doctors d’aquesta religió expliquen que l’islam autèntic predica el temor de Déu, la bondat, la rectitud, la caritat amb els necessitats i l’acolliment dels forasters. 

326 lectures | 0 comentaris
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Després d'un parell de mesos de fortes tensions entre els dos partits que lideren el procés sobiranista, sembla que la tempesta ha minvat. Ara toca refer-se dels estralls que ha provocat, que no han estat pocs.

538 lectures | 0 comentaris

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
PRESENTACIÓ DE MILLOR BARCELONA A GRÀCIA

Presentació del programa de Millor Barcelona, la coalició de Reagrupament i Solidaritat per Barcelona, a Gràcia.

 Amb les intervencions de:

- Ignasi Planas , candidat a l’alcaldia de Barcelona.

- Elisabeth Hernàndez , cap de llista de SI a l’ajuntament de Barcelona i no 2 de la coalició.

- Marc Viñolas , coordinador de Reagrupament a Barcelona

- Uriel Bertran , Secretari General de SI

- Toni Albà , actor. que ens parlarà del seu llibre Ser o no ser catalans .

En acabar l'acte l’actor firmarà exemplars del llibre a aquells que ho vulguin, (en tindrem a la venda), i s’oferirà un refrigeri i un obsequi als assistents. 

Plaça de la Revolució de Setembre 1868 (Gràcia, Barcelona) 

Com arribar-hi: Metro L3 Fontana, L4 Joanic