Opinió

Una proposta

Si vingués algun científic, politòleg o sociòleg a Catalunya interessat a estudiar l'estat del nostre país, podria arribar a unes conclusions amb les quals ben bé hi estaríem molts d'acord.

Al voltant de la meitat de la població adulta catalana vol que aquesta comunitat esdevingui un estat independent, mentre que un percentatge a l'entorn del 30% vol un canvi en profunditat de l'estatus actual que va des de l'estat confederal fins al federal asimètric, passant pel concert econòmic, i només prop d'un 15% no vol cap canvi. No cal dir que tot això, amanit amb els gradients i matisos propis de les voluntats humanes.

1.081 lectures | 41 vots - valoració 9.85 | 4 comentaris

El feixisme va vèncer a Catalunya perquè els catalans ens dedicàrem a fer la revolució, esmerçant esforços, diners i vides que ens eren imprescindibles per guanyar la guerra. I perdérem. Avui perdrem la independència perquè hem de decidir sobre retallades, aspectes socials, eixos dretes i esquerres, pressupostos, corrupcions... I oblidem que sense tenir la independència, res d'això no pot canviar. 

135 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El 19 de Desembre de 2012, CiU i ERC signaven l’Acord per la Legislatura, 2012 - 2016. En el document, un preàmbul, determina el perquè d’aquest acord. Cal destacar l’apartat on responsabilitat i generositat són l’ànima de l’acord.

393 lectures | 8 vots - valoració 8.88 | 0 comentaris
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

El passat plenari a Sant Martí va deixar dues bones notícies pel nostre Districte. És més, jo diria que son, dues molt bones notícies. Gràcies al nostre Grup Municipal, que és el grup d’Unitat per Barcelona, format per Esquerra Republicana, Reagrupament i Democràcia Catalana, es va aconseguir aprovar la proposició que presentàvem

239 lectures | 7 vots - valoració 9.29 | 0 comentaris
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

No hem arribat fins aquí perquè ara que som al trajecte final ens entrebanquem amb els nostres propis genolls. Els dos milions de ciutadans, que venint d’arreu, hem militat al partit del sí, no estem disposats a renunciar a unes eleccions que han de ser referendàries.

331 lectures | 5 vots - valoració 9 | 0 comentaris
Ja hi tornem a ser...

El passat dia 2 de desembre el president d'ERC sorprenia i donava un gran ensurt a un bon gruix de la ciutadania catalana amb una conferència/classe magistral on desgranava, un cop més, l'essència de la doctrina que s’ha anat condensant al llarg dels anys en aquest partit. No cal pas dir que alguns no teníem cap mena de dubte que aquesta performance aniria d’aquest pal. 

ERC ha esdevingut un partit on el substantiu és Esquerra, l'adjectiu és Republicana i l'adverbi circumstancial de lloc és Catalunya. Per aquesta visió de la realitat fou elegit President de la Generalitat José Montilla i per aquesta ideologia va ser rebutjat, dimarts passat, el full de ruta d'Artur Mas. 

La pluja fina i el patriotisme social que varen propugnar Carod i Puigcercós no varen ser una excepció en el camí, sinó que són el paradigma d'ERC. Per aquest partit, com va quedar absolutament palès l'altre dia a Barcelona, l'eix dreta/esquerra és l'eix que ha de vertebrar l'acció política a Catalunya, també a la Catalunya autonòmica.

2.004 lectures | 86 vots - valoració 9.53 | 5 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Com tot ho apuntava, el 9N, a més d’un gran victòria en clau catalana, ha estat també un rotund èxit en clau global. Centenars de mitjans de comunicació s’han acreditat per seguir-lo ben en directe. Molts més que en moltes eleccions generals de molts països, d’estats sobirans

154 lectures | 5 vots - valoració 9 | 0 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Vam haver d'esperar dos dies per digerir la conferència del president Artur Mas. Discurs equiparable als estadistes que han fet història en moments excepcionals. El president no va defugir el cos a cos amb el govern espanyol.

336 lectures | 5 vots - valoració 10 | 4 comentaris
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

En el ple de novembre de l’Ajuntament de Girona, que es va celebrar el dilluns dia 10, just l’endemà del procés participatiu del 9-N, es va aprovar una moció consensuada entre tots els grups i regidors, menys el PP, de reconeixement d’aquesta jornada històrica i de felicitació a tots aquells que la van fer possible: voluntaris, entitats de la societat civil, ciutadania, etc. 

185 lectures | 2 vots - valoració 9.5 | 0 comentaris
Joan Carretero
Joan Carretero
President de Reagrupament

Catalunya també ha canviat. Ahir el President de la Generalitat proposava un full de ruta gairebé idèntic al de Reagrupament al qual, quatre anys enrere, quaranta mil patriotes intel·ligents varen fer cas. El president del país i del partit més votat de Catalunya ha assumit, ja de manera inequívoca i entusiasta, l‘única via que porta a la llibertat i al benestar de la ciutadania de la nostra pàtria. 

618 lectures | 11 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament