Opinió

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

L’atzucac el tenim servit. Oriol Junqueras, insisteix: el 9 de novembre sí o sí s’han de posar les urnes. Diu que aquest dia hem de saltar-nos la legalitat espanyola, en cas que govern espanyol i TC suspenguin la legalitat catalana. Però no en té prou. Junqueras diu que unes eleccions autonòmiques no serien plebiscitàries i el resultat quedaria “desvirtuat” per la proporcionalitat de la llei electoral.

86 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Jo sí que vull parlar del 9N

S’ha estès una epidèmia entre els partits que donen suport a la consulta del 9N, que presenta un símptoma ben curiós per tractar-se de forces polítiques: després del 9N ho hi ha res, no es pot parlar de res. Mira, al 9N s’acaba el món!

Aquest estiu assistírem a un brot típic d’aquesta epidèmia. Es tractava d’un debat, a algun lloc de la Cerdanya, amb el suggestiu títol de “I si no hi ha 9N, què?”. El moderador, després de presentar-nos el seu currículum, ens explicà que l’acte consistiria en fer sis preguntes a sis convidats -cinc forces polítiques i l’ANC-, i acabaríem amb la participació del públic, que omplia de gom a gom la sala. A la primera pregunta, “I si no hi ha 9N, què?”, el primer convidat respongué dient que la pregunta era sobrera, ja que hi havia d’haver 9N sí o sí; la resta de convidats s’adheriren, l’un darrera l’altre, a la proclama. Per tant, i amb alguna variant ideològica, les altres cinc preguntes obtingueren trenta respostes iguals: hi ha d’haver 9N sí o sí. L’acte s’acabà tard, algú es queixà pel format tediós del mateix, però al final tots ens aplaudirem. Tornàrem a casa sense saber la resposta a I si no hi ha 9N, què?

Doncs jo sí que en vull parlar. Si l’Estat prohibeix la consulta del 9N aquesta no s’ha de celebrar. Altrament, què farem? ¿Sortirem amb urnes de cartró per les cantonades i els replans d’escala, demanant als passavolants que vulguin identificar-se i votar, amb unes paperetes i sobres que portarem en una tauleta portàtil, etc? Però, home, si aquest exercici ja el realitzàrem ara fa tres anys, a la campanya Catalunya Decideix.

159 lectures | 14 vots - valoració 9.14 | 2 comentaris
El Dr. Josep Vendrell
Josep Vendrell
Associat a Reagrupament

Els símbols són instruments potents que des de la consciència col·lectiva modulen la voluntat i les accions de les persones. Per això es troben omnipresents en el decurs de la història de la humanitat. I perquè les persones adultes no creixen menjant (això ho fan els nens), sinó que creixen pensant.

106 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quan Rajoy rebi la trucada

Aquest post el volia escriure al matí, un cop descansat d'un dia tan emotiu com el d'ahir. Però no he pogut esperar. De manera que això és el que vull dir, ara mateix. Un cop victoriosos del repte de l'11S, un cop l'espanyolisme ha tornat a fer immensament el ridícul, aquest cop a la gloriosa ciutat de Tarragona, mil vegades massacrada pels espanyols al llarg de la història, per cert. Ara comença el darrer capítol de la història.

147 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Postals catalanes d'arreu del món: Londres (4)

Que bonic serà quan, per explicar d'on ets, tan sols hagis de dir Catalunya.

125 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Gandhi volia la llibertat i independència de l'Índia. Ningú, fins i tot els que no fan res davant d’injustícies flagrants, no poden negar que Gandhi va ser l’artífex per aconseguir la independència del que era una colònia anglesa, l'Índia.

131 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

Les sovintejades pluges d’aquest estiu han deixat una saó especial que ha omplert de bardisses el camí cap a la independència de Catalunya. No m’entretindré aquí a desbrossar les foranes, de tan matusseres com són se’ls veu el llautó de seguida. No, les bardisses que m’amoïnen són les que broten, molt inoportunament, d’aquí estant. 

146 lectures | 6 vots - valoració 9 | 0 comentaris
Postals catalanes d'arreu del món: Grenoble (3)

Sóc un arbre que creix cara al fred i al sol llevant dels Alps. Respecto el que em dóna la natura. Les meves arrels, però, són catalanes : sensacions íntimes permanents, com la meva llengua, com el meu país que m’estimo: Catalunya – Montserrat Aymami, Grenoble.

152 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Ni 33 pujols faran trontollar les ànsies de llibertat dels catalans

Jordi Pujol mai no ha estat independentista. Ni ara, quan altres autonomistes han evolucionat i per fi s'han adonat que amb Espanya no hi ha res a fer, Pujol ha fet definició ideològica nova. Fer-ho seria anar directament contra la seva essència de pàtria,

391 lectures | 18 vots - valoració 7.89 | 0 comentaris
Cop d’Estat a la legitimitat democràtica

El govern espanyol i tots els seus acòlits s’emplenen la boca de legalitat; “que cal el compliment de la llei”, ens diuen. Alguns dels seus “voceros” afirmen que tot el que s’està fent des de Catalunya és il·legal, alguns fins i tot parlen que el que es prepara a Catalunya és un cop d’Estat –no hi ha com l’opinió dels especialistes per parlar d’aquests temes. Realment el que estem fent des de Catalunya, des de molts àmbits, és una autèntica revolució enfront d'un Estat al qual la fina de capa de vernís democràtic ja fa temps que se li està espellofant.

314 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament