La CUP i Reagrupament valoren positivament el primer any de treball conjunt a l'Ajuntament de Girona i exploren vies de col·laboració futures

En representació del secretariat nacional de la CUP: Marc Sallas i Adam Majó. En representació de la junta nacional de Reagrupament: Joan Carretero, Roger Granados, Carles Bonaventura i Esther Ponsa
Trobada entre la CUP i Reagrupament
(Sallent, 13 de juliol del 2012)

Aquest divendres, 13 de juliol, ha tingut lloc una reunió entre una delegació del secretariat nacional de la CUP i una altra de la junta nacional de Reagrupament Independentista al municipi de Sallent per fer una valoració del moment polític actual i explorar possibles vies de col·laboració en el futur.La trobada, que ha durat prop de tres hores, ha transcorregut en un ambient de gran cordialitat i s’ha arribat als següents

Punts d’acord:

 1. Valorem positivament l’experiència d’un any de col·laboració entre la CUP i Reagrupament a la ciutat i a l’Ajuntament de Girona.
 2. S’estudiarà la possibilitat d’estendre aquesta col·laboració a altres municipis en un futur. Reagrupament donarà plena llibertat a les seves executives locals i comarcals perquè pactin amb qui creguin convenient a cada municipi amb vista a establir aliances en els comicis locals del 2015, també amb la CUP allà on sigui possible, que és un força emergent en el món local.
 3.  La CUP i Reagrupament ens manifestem en contra de la decisió del govern espanyol de reduir el nombre de regidors un 30%. Creiem que aquesta mesura no es traduirà en cap estalvi significatiu, ja que molts regidors de pobles petits ni tan sols cobren, i que perjudicarà la pluralitat i representativitat de les diferents forces polítiques catalanes als consistoris.
 4. Denunciem que aquesta mesura tan sols té com a objectiu treure poder polític als ajuntaments per reforçar les diputacions. En aquest sentit, considerem que el govern espanyol envaeix la sobirania de la nació catalana en imposar aquesta decisió i encoratgem les institucions del nostre país a manifestar-s’hi obertament en contra. Pel que fa a les diputacions creiem que són uns ens que formen part de l’administració espanyola i que han de desaparèixer.
 5. Tant la CUP com RCat considerem que les polítiques d’estalvi en el món local s’han de basar en la limitació i reducció dels sous de molts alcaldes i membres dels equips de govern de molts municipis i en l’eliminació dels càrrecs de confiança i de designació directa, no en la reducció del nombre de regidors.
 6. Aquestes mesures s’han d’incloure en una llei de regeneració democràtica i transparència que ha d’afectar l’àmbit municipal i també tots els àmbits de l’administració i les institucions catalanes per lluitar contra els casos de corrupció, el finançament il·legal dels partits i altres formes d’aprofitament i excessos presents en l’administració pública.
 7. Tant la CUP com Reagrupament denunciem la política de retallades que porten a terme tant el govern espanyol com el català, les quals atempten contra els drets de les classes populars i contra àmbits clau de la nostra societat: la sanitat, l’ensenyament, l’administració pública, la cultura, etc.
 8. La CUP i RCat afirmem que no es poden fer pagar als ciutadans catalans els errors i els excessos comesos pels governs, les entitats bancàries i els grans lobbys de poder polític i econòmic, i les conseqüències que té sobre la nació catalana l’espoli fiscal al qual ens sotmet l’Estat espanyol des de fa anys, que empobreix la nostra societat, impedeix el nostre creixement i desenvolupament com a nació.
 9. La CUP i Reagrupament considerem que la negociació amb l’Estat espanyol d’un “pacte fiscal” és un camí sense sortida i pot representar una nova frustració per al poble català, igual que en la negociació del nou estatut. Totes dues organitzacions considerem que l’única alternativa a l’actual situació és la independència.
 10. La CUP i RCat denunciem el doble llenguatge de CiU, que per una banda dóna suport i participa en determinades campanyes i mobilitzacions independentistes però que en la política institucional i del dia a dia té com a aliat el PP, el principal enemic de l’independentisme a Espanya i als Països Catalans.
 11. La CUP i RCat, davant les sentències de diferents tribunals contra la llengua catalana i davant els atacs a què el Partit Popular i altres formacions sotmeten la llengua pròpia dels Països Catalans arreu del territori, refermem la nostra ferma defensa del català i deixem clar que no permetrem cap pas enrere en el procés de normalització lingüística.
 12. Davant els atacs de què són víctimes els treballadors de l’administració pública per part dels governs espanyol i català, la CUP i RCat continuem defensant la figura del treballador públic, tot i els intents de formacions com CiU i el PP per desprestigiar-la.
 13. La CUP i RCat també estem al costat de tots aquells treballadors autònoms, del petit i mitjà comerç, de les cooperatives... que al llarg de la història han estat la base del model econòmic català i que ara estan seriosament amenaçats per la política depredadora i impositiva del govern espanyol, per les retallades, per les conseqüències econòmiques de l’espoli fiscal i per la nul·la ajuda de les entitats bancàries.
 14. La CUP i RCat, tot i tenir clares les nostres diferències en l’aspecte ideològic, ens comprometem a treballar conjuntament en tots els àmbits en què sigui possible i a afavorir la unitat d’acció de les forces independentistes amb l’objectiu d’assolir com més aviat millor l’estat propi des d’una perspectiva de progrés, justícia social i regeneració política.
1.207 lectures | 20 vots - valoració 9.45
 • Actualment 9.45 de 10 Estrelles.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Valoració: 9.45/10 (20 vots)

Gràcies per la teva valoració!

Ja havies valorat aquesta pàgina, només pots valorar una vegada!

La teva valoració ha canviat, gràcies per contribuir!

L'enquesta

La V de la Diada superarà en nombre de participants a la mobilització de la Via Catalana de l'any passat?
 Sí. Els catalans saben que l'èxit de mobilització serà la garantia que votaran el proper 9 de novembre
 No. S'ha desgastat l'il·lusió de l'any passat
 No importa, perquè això no voldrà dir que es pugui celebrar el referèndum
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
VETLLA DE L'ONZE AL FOSSAR DE LES MORERES
Rut Carandell i Marc Viñolas

Dia 10 de setembre

22:00h Vetlla de l'Onze al Fossar de les Moreres  
Acte polític al Fossar de les Moreres amb parlaments de Rut Carandell i Marc Viñolas

ÚLTIM DIA PER L'ENVIAMENT D'ARTICLES AL III PREMI MEMORIAL JORDI GOMIS AL MILLOR ARTICLE SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Més informació aquí. 

Sant Boi de Llobregat
OFRENA FLORAL A LA TOMBA DE RAFAEL CASANOVA
Amb la presència de Joan Carretero i parlament de Vicenç Julià.

Acte dia 11 de Setembre

08:00 h Ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova  
Esglèsia de Sant Baldiri (Sant Boi de Llobregat)

Amb la presència de Joan Carretero i parlament de Vicenç Julià.

Barcelona
VOLEM VOTAR, DEMANA-HO A L'ONU

Parada informativa. Urquinaona. 

Davant Ronda Sant Pere, 44, de 9 a 13h.

Barcelona

Barcelona
OFRENA FLORAL AL MONUMENT DE RAFAEL CASANOVA

Dia 11 de Setembre

10:00 h Ofrena floral al monument de Rafael Casanova  
Punt de concentració a la Ronda de Sant Pere / Bruc

Barcelona
HOMENATGE AL GENERAL MORAGUES
Rut Carandell i Francisco García

13:00 h Homenatge al General Moragues  
Pla de Palau  a càrrec de Rut Carandell i Francisco García

Barcelona
DINAR I ACTE POLÍTIC REAGRUPAMENT 11 DE SETEMBRE
Joan Carretero i Ignasi Planas

13:00 h Dinar i acte polític  
Acte polític a càrrec de Joan Carretero  i Ignasi Planas
Pla de Palau

Menú : Amanida, fideuà, macedònia de fruita, pa i aigua
Preu : 10 euros
Cal inscripció prèvia mitjançant el següent formulari d'inscripció al dinar

Pagament per transferència al compte 21003031832200604441 indicant el codi DINAR11S, nom i cognoms, i el número de menús que s’encomanen. 

No oblideu portar el resguard per recollir el dinar.  Només en cas que sobrin places, es podrà adquirir el tiquet del menú en el mateix lloc del dinar.

CONCENTRACIÒ DE REAGRUPAMENT PER ANAR A LA V

15.30 h CONCENTRACIÒ DE REAGRUPAMENT PER ANAR A LA V  - Pla de Palau

Barcelona
PARTICIPACIÓ DE REAGRUPAMENT A LA V, TRAM 62

17:14 h  PARTICIPACIÓ DE REAGRUPAMENT A LA V, Tram 62  

Gran Via - Entre Roger de Llúria i Bruc

IMPORTANT: fer la inscripció prèvia al mateix formulari del dinar