Notícies

Santes Creus, escenari de la reunió de la plana major de Reagrupament

Al matí, a l’antic restaurant Plana de Molí, a la urbanització Els Manantials, de les deu del matí a les dues del migdia, es va fer una reunió de treball de la Junta Directiva Nacional. A la reunió, amb la presència de vint-i-vuit membres, es van tractar temes com la preparació de les properes municipals i l’actualitat catalana, sobretot pel que fa a la propera consulta del 9 de novembres i les dificultats que es posen per tal que aquesta no es faci.

563 lectures | 15 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Rouco considera insolidària la ruptura de la unitat d'Espanya

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Rouco Varela, ha alertat avui, en el seu últim discurs com a president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que l'Estat es troba amb "greus" problemes d'identitat i està amenaçada per "possibles ruptures insolidàries". En la inauguració de l'assemblea plenària de la CEE que elegirà el seu successor, Rouco ha subratllat l'"agreujament" en els últims temps del problema de la "possible ruptura de la unitat d'Espanya".

209 lectures | 1 vots - valoració 10 | 1 comentaris
L'advertiment de García-Margallo remet directament a la pel·lícula Gravity, recent guanyadora de diversos guardons Oscar de Hollywood.

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit avui que una Catalunya independent "vagaria per l'espai" ja que no tindria reconeixement internacional i quedaria "exclosa" de la UE "pels segles dels segles". L'advertiment de García-Margallo remet directament a la pel·lícula Gravity , recent guanyadora de diversos guardons Oscar de Hollywood.

327 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El govern espanyol apuja el to antidemocràtic i titlla d'especulatiu i intranscendent que el poble parli

El govern espanyol tira pel dret i marca el camí de la consulta al Congrés dels Diputats. En una mesura excepcional, l'executiu espanyol ha fet ús de la potestat que té de fixar criteri amb antelació al debat d'una proposició al Congrés: la proposta del Parlament  que reclama el traspàs de competències per celebrar la consulta. El govern espanyol rebutja la consulta per donar la veu al poble català i la titlla d'especulativa i intranscendent.

193 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha declarat aquest dilluns que "vivim un moment engrescador..."

346 lectures | 15 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Extremadura presenta les seves balances fiscals

El govern d'Extremadura ha presentat les seves balances fiscals i assegura que Catalunya és la comunitat que més diners rep per habitant. Concretament, en aquest càlcul elaborat pel govern extremeny , Catalunya és la regió que rep 4.340 euros per persona, i Extremadura, 2.600 euros, la qual cosa la situa en desena posició.

249 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La independència al món (37). Ghana

Tal dia com avui, 6 de març de 1957, Ghana va aconseguir la independència del Regne Unit, i va esdevenir el primer país subsaharià en descolonitzar-se.

338 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Arias Cañete recupera la idea de fer el Pla Hidrològic "per collons"

El ministre espanyol d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, recupera l'esperit de les seves declaracions de novembre del 2000 quan va dir que el Pla Hiidrològic de l'Ebre s'aprovaria "per collons" i ha dit des de Brussel·les que veu molt difícil que es puguin atendre les demandes de la Generalitat i de la Plataforma en Defensa de l'Ebre per augmentar el cabal del riu.

El Govern espanyol vol destruir el delta de l'Ebre

400 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El president de Reagrupament, Joan Carretero, i els dos candidats presenten en una roda de premsa els resultats de l’assemblea en què van ser escollits / Foto: Xavier Pi - ACN

L’assemblea d’associats de Reagrupament Independentista del Gironès, reunida el passat 27 de febrer a la seu de Girona, va escollir Carles Bonaventura, actual regidor del consistori gironí, i Rosa Cruz, coordinadora comarcal, perquè encapçalin la candidatura que Reagrupament presentarà a les eleccions municipals del maig del 2015.

572 lectures | 18 vots - valoració 10 | 1 comentaris
40 anys de l'assassinat de Puig Antich

Aquest diumenge fa 40 anys que el jove militant llibertari Salvador Puig Antich va ser executat amb garrot vil a la presó Model. El seu record és ara més viu que mai. Després que els tribunals espanyols i d'Estrasburg tombessin la possibilitat de revisar el cas, ara la família lluita per restituir-ne la memòria a l'Argentina, on diversos crims franquistes han estat denunciats davant la justícia.

277 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)