Notícies

Reagrupament dóna suport al full de ruta del president Mas
(Barcelona, 26 de novembre de 2014)

Reagrupament valora molt positivament les paraules del President Artur Mas i manifesta el seu acord amb el full de ruta que ha presentat en la seva conferència al Fòrum de Barcelona. Des de l’associació ens posem a la disposició de Catalunya i del president per ajudar en el que calgui en aquest moment d’esperança i compromís amb la nostra llibertat.  

El full de ruta presentat per Mas coincideix, en el seu plantejament i en els seus termes, amb el que Reagrupament va presentar ara fa quatre anys: transversalitat i eleccions plebiscitàries per proclamar la independència des del Parlament de Catalunya. Per tant, des de l’associació ara més que mai apostem per aquesta candidatura única amb polítics, persones de la societat civil i experts i professionals que ens ha de portar a la proclamació del nou estat català.

Estem en un moment decisiu en el que -com el president Mas ha dit- cal ser generosos i tenir la valentia de deixar els conceptes partidistes a banda. Des de Reagrupament estem convençuts que això serà així i els partits posaran en primer lloc el país i aparcaran les seves diferències per aconseguir aquest objectiu que és també el clam del poble català.

Des de l’associació posem també a disposició del procés el text de la Constitució de Catalunya que vam elaborar fa quatre anys i que s’inspira en els principis continguts en la Declaració dels Drets de l’Home de 1789, en la Declaració Universal de les Nacions Unides proclamada el 1948 i en la Convenció Europea dels Drets Humans de 1950.

És el moment de la unitat, les urnes i la independència.

Més informació:

691 lectures | 17 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Mas proposa unitat, urnes i independència

Mas, que ha avisat que feia la conferència "exclusivament com a president de la Generalitat", ha fet una crida a "completar el procés polític iniciat ara fa dos anys, centrat en l'exercici del dret a decidir", del qual ha dit que "queda la part més difícil del camí, més plena d'obstacles i més decisiva".

196 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El president Mas votant el 9-N

La Fiscalia General de l'Estat ha presentat aquest divendres al migdia la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per quatre delictes durant el procés participatiu del 9-N. L'acusa de desobediència greu, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.

201 lectures | 4 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Bona acollida al Parlament del projecte de les Homilies d’Organyà

L’Associació del Amics de les Homilies d’Organyà, juntament amb Reagrupament, han presentat el projecte de les Homilies d’Organyà a les comissions de cultura dels diferents grups polítics del Parlament de Catalunya. El projecte ha tingut una gran acollida per part dels parlamentaris i també han agraït la tasca i l’actitud positiva del projecte cap a la llengua catalana com a element de cohesió.

353 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La fiscal en cap de Barcelona es nega a fer servir la llengua catalana

La fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, vol que s'investigui l'actuació dels voluntaris del 9-N, segons que ha explicat en una roda de premsa en què no ha admès preguntes dels periodistes i on ha rebutjat fer les declaracions en català.

251 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Alfonso Guerra, en plena forma, durant un esmorzar informatiu a Madrid. (Foto: EFE)

El que va ser vicepresident espanyol Alfonso Guerra equipara el procés participatiu del 9-N amb la violència domèstica i el racisme. 

259 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
José Utrera Molina en una imatge d'arxiu al seu despatx.

L'exministre franquista José Utrera Molina ha respost a la imputació per part de la jutge argentina María Servini, que ha demanat que l'extraditin per jutjar-lo per crims durant el franquisme. Ho ha fet a través d'un comunicat penjat a la web de la Fundación Francisco Franco, on amenaça de querellar-se contra les víctimes del franquisme.

150 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El Fiscal General de l'Estat farà el 'querellot'

La Junta de Fiscals de Sala, la cúpula del ministeri fiscal, ha donat suport, pràcticament per unanimitat, al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, per presentar la querella pel procés participatiu del 9-N, després que la Fiscalia de Catalunya s'hagi oposat a fer-ho per la seva total discrepància amb aquesta mesura. A banda dels catalans, els únics que han presentat objeccions a la querella han estat els fiscals del Contenciós-Administratiu Pedro Crespo i de Seguretat Vial Bartolomé Vargas. 

192 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El Congrés espanyol reconeix la sobirania i l'autodeterminació...

...de Palestina, però no de Catalunya. 

258 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
El cap de l'exèrcit espanyol compara Catalunya amb Cuba i Filipines el 1898

El cap de l'estat major de l'exèrcit de terra espanyol, el general Jaime Domínguez Buj, ha comparat avui el procés sobiranista català amb la pèrdua de les últimes colònies espanyoles el 1898.

280 lectures | 2 vots - valoració 10 | 1 comentaris

L'enquesta

Com valoreu el full de ruta cap a la independència del president Mas?
 Erroni perquè deixa de banda l'eix social i es vol desentendre de les retallades que ha fet CiU
 Correcte, perquè ofereix construir la llista del Sí amb la societat civil, Esquerra i altres partits
 Encertat i plenament coincident amb el que Reagrupament ha plantejat des de la seva fundació
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament