Notícies

El ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro, presenta uns pressupostos que castiguen Catalunya

El ministre d'Hisenda, Cristòbal Montoro, ha presentat aquest dimarts al Congrés el detalls del pressupost de l'Estat per l'any que ve. Les xifres mostren el càstig que el govern espanyol aplica  a Catalunya per la consulta.

141 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Catalunya emprèn una 'revolució dels paraigües' en resposta al Govern espanyol i el TC

Catalunya s'ha tornat a mobilitzar massivament en resposta al menyspreu i les prohibicions del Govern espanyol i del TC, que volen impedir que el poble català pugui votar per decidir el seu futur per emprendre el camí de la llibertat com qualsevol país normal. Les concentracions han estat massives, malgrat les dificultats metereològiques, davant dels ajuntaments de tot el país amb crits de "Volem votar", "Independència" i "Votarem Sí Sí".

De manera semblant al que passa a Hong Kong, on milers de manifestants reivindiquen poder votar, Barcelona i altres indrets de Catalunya han viscut avui una jornada semblant a l'anomenada 'revolució dels paraigües' xinesa.

242 lectures | 8 vots - valoració 10 | 0 comentaris
448 lectures | 8 vots - valoració 9.5 | 1 comentaris
Consulta suspesa a tot drap

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos del govern espanyol  contra la llei de consultes i contra el decret de convocatòria del 9-N. i, en conseqüència, tots dos han quedat suspesos de forma cautelar.

186 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El nerviosisme del govern espanyol amb la consulta li fa cometre un nyap monumental

En el comunicat difós per La Moncloa sobre els recursos aprovats pel Consell de Ministres, hi ha hagut un error en les dates, que després ja s'ha corregit. El govern espanyol ha informat del recurs contra una inexistent llei de consultes aprovada el 2004. La mateixa confusió hi ha hagut en el recurs contra el decret, en què se citava el decret 129/2004, en comptes del 129/2014.

188 lectures | 2 vots - valoració 9.5 | 0 comentaris
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que la consulta en què es convoquen els ciutadans de Catalunya a votar és "profundament antidemocràtica"

Rajoy ha reiterat la seva argumentació que la consulta és inconstitucional perquè atempta contra la "indissoluble unitat d'Espanya" i el que estableix l'article 1 de la Carta Magna, que dicta que la sobirania espanyola resideix en el conjunt del poble espanyol. 

173 lectures | 4 vots - valoració 10 | 1 comentaris
El poble català convocat per votar sobre el seu futur polític el 9 de novembre

En un acte que ha tingut la màxima solemnitat , que s'ha dut a terme al saló Verge de Montserrat, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha rubricat el decret de la consulta sobre la independència que activa tota la maquinària per celebrar-la i ho ha fet en presència de qui li ha fet costat els últims mesos.

202 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La forta transversalitat a Catalunya diferencia el procés sobiranista amb el d'Escòcia

D’entre els temes que van aparèixer en el debat, es poden esmentar els següents: la rellevància dels grups i organitzacions de base que van treballar molt intensament en districtes tradicionalment laboristes, sobretot a la ciutat de Glasgow. La manca d’una resposta clara al tema de la moneda en l’Escòcia independent. La feble  transversalitat partidista favorable al procés del cas escocès respecte el cas català. La importància de l’ús de bases de dades (les anomenades Big Data) per gestionar les campanyes polítiques com aquesta.

213 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El Govern espanyol pendent del DOGC

El president de la Generalitat, Artur Mas, firmarà aquesta setmana el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Mas ho ha anunciat a Cardona, on ha participat en l'acte final de la commemoració del Tricentenari. El president català parla de moment clau i recepta "determinació, fermesa, habilitat i astúcia" per tirar endavant la consulta.

263 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Joan Carretero: "La força d’un poble s’ha de transformar en energia i voluntat política per avançar"

El president de Reagrupament Independentista repassa el moment polític actual des de la perspectiva dels 5 anys de funcionament de la seva formació, que fou la primera a dissenyar un full de ruta cap a la independència, que s'està acomplint en bona mesura.

481 lectures | 14 vots - valoració 9.86 | 0 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament