Notícies

La independència al món (46). Zimbabwe

Tal dia com avui, divuit d'abril de 1980, el Regne Unit va concedir oficialment la independència a Zimbabwe. Hi ha evidències de la presència de tribus Khoisan a Zimbabwe, però aquestes foren desplaçades cap al desert del Kalahari per diverses migracions bantu a partir del segle III. Cap a l'any 1000 va sorgir el regne de Mapungubwe. A aquest el succeí el regne de l'antiga ciutat de Gran Zimbabwe, construïda amb la tècnica de pedra seca, les runes de la qual son reconegudes com a Patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

79 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
La independència al món (45). Síria

Tal dia com avui, disset d'abril de 1946, havent-se completat la retirada de les tropes ocupants franceses, Síria va esdevenir independent. Al territori de Síria s'hi han descobert restes de neandertals de l'era paleolítica, uns 800.000 anys abans de Crist. Més tard, cap al 10.000 AC, fou part del “Creixent Fèrtil”, i un dels llocs on es van iniciar l'agricultura i la ramaderia neolítiques, que més endavant s'estendrien pel món. S'hi van desenvolupar les ciutats de Hamoukar i Emar, havent-hi evidències de comerç amb la veïna Antatòlia al nord. 

82 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Mas avisa que caldrà transformar les eleccions en un referèndum

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, creu que consultar els catalans per mitjà d'unes eleccions de caràcter plebiscitari és l'última opció, però la "més probable", després de la negativa del Congrés al traspàs de la competència per convocar el referèndum.

198 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Mas ha intervingut cap a les onze, després del rotund "no" del Congrés espanyol

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat aquest dimarts: "Tenen por que el poble català voti", en referència al rebuig del Congrés espanyol a la transferència de la competència per convocar un referèndum a Catalunya.

165 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
"Nooooooooooooooooooooooooooooo noooooooooooooooooooooooooooooo nooooooooooooooooooooooooooooo!"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, nega rotundament cap possibilitat que el Congrés de diputats transfereixi les competències a la Generalitat per convocar un referèndum perquè la Constitució espanyola no ho permet.

344 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La independència al món (44). Geòrgia

Tal dia com avui, nou d'abril de 1991, Geòrgia va declarar la independència de la Unió Soviètica, d'acord amb els resultats del referèndum fet nou dies abans. Les primeres evidències d'humans primitius fora d'Àfrica, fa 1,8 milions d'anys, són a Geòrgia.

163 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
La independència al món (43). Senegal

Tal dia com avui, quatre d'abril de 1960, Senegal (llavors encara dins la Federació de Mali) va signar amb França l'acord d'independència i transferència de poder.

163 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Rajoy reivindica el franquisme

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va reivindicar ahir l'Espanya dels 'darrers cinquanta anys' --que inclou els deu últims anys del franquisme-- i, a més, va dir que 'el poble català i la resta dels espanyols' s'havien barrejat i que tenien 'la mateixa sang i tota mena de relacions'. 'Dels darrers cinquanta anys, ens en podem sentir orgullosos', va arribar a dir. 'En els darrers cinquanta anys, Espanya és dels cinc països del planeta que més han augmentat la renda per capita', va reblar.

238 lectures | 2 vots - valoració 10 | 1 comentaris
L'Audiència Nacional espanyola impossibilita declarar en català als parlamentaris catalans

Diversos diputats han declarat aquest dimecres i dijous en el judici que es fa a l'Audiència Nacional espanyola pel setge al Parlament de Catalunya l'estiu del 2011. Les sessions han estat accidentades, a causa de la incapacitat del tribunal de proveir-se d'intèrprets competents en llengua catalana, entre altres coses. Aquesta és una qüestió molt greu, que contradiu els principis d'actuació dels òrgans jurisdiccionals, que tenen l'obligació de protecció dels drets de les persones.

245 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Reagrupament “donarà força a CDC perquè tingui les majories necessàries” per aconseguir la independència de Catalunya
(Barcelona, 2 d'abril de 2014)

El President de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha reiterat avui durant l’acte de signatura de l’acord d’associació amb CDC que el partit “vol ajudar a qui lidera el procés independentista”.

960 lectures | 34 vots - valoració 10 | 3 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

SANT JORDI

PARADA DE SANT JORDI DE LLIBRES, ROSES I MARXANDATGE INDEPENDENTISTA

Rbla. Catalunya 80 (entre València i Mallorca)

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)