Notícies

Carretero reafirma la DUI com a única via per aconseguir la independència de Catalunya

Anant a Madrid no s'aconseguirà mai res que suposi un reconeixement nacional, una singularitat política o una millora econòmica. El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, és contundent en esgrimir que els desitjos del poble català només es poden fer realitat des de Catalunya.  L'article  de Carretero, que ja va avançar aquesta web el passat 17 d'abril, reitera la defensa de la Declaració Unilateral d'Independència com a única manera d'aconseguir que Catalunya esdevingui un estat independent.

75 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Escrit de la proclamació de la República d'Irlanda

Tal dia com avui, vint-i-quatre d'abril de 1916, el mestre i advocat Patrick Henry Pearse va llegir, davant l'Oficina Postal General de Dublin, la proclamació de la República d'Irlanda, marcant el començament de l'Alçament de Pasqua.

74 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
"La via alemanya" de Martí Anglada, el més venut a la parada de Reagrupament

La via alemanya,  del prestigiós periodista Martí Anglada, ha estat el més venut de la jornada de Sant Jordi de tots els llibres que estaven exposats a la parada de Reagrupament. El segueixen Doncs jo, ara, votaré sí , de Jofre Llombart; Servir Catalunya , un llibre de converses amb Artur Mas, de Teresa Pous; L’hora del poble , detallat relat sobre la gestació i portada a terme de la Via Catalana, dels periodistes Anna Rosenfeld i Joan Serra i 9N 2014 , del presentador i periodista Jaume Barberà.

La parada, que aquest any estava ubicada al davant del número 80 de la Rambla de Catalunya de Barcelona, va servir no només com a punt per comprar-hi llibres i roses, com mana la tradició, sinó que molts ciutadans s’hi van apropar per conèixer els ideals pels quals lluita Reagrupament

La jornada va viure moments amb gran afluència de persones passejant rambla amunt i avall, encuriosits per les novetats literàries que moltes llibreries ofereixen aquest dia. Especialment al migdia i darrera hora de la tarda la Rambla de Catalunya estava a vessar. A la parada també hi va estar Joan Carretero, president de Reagrupament, Rut Carandell, vicepresidenta, i va comptar amb la visita de diferents polítics, com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el conselller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el candidat de CDC a les eleccions europees, Ramon Tremosa. Part de l’èxit de la jornada, pel que fa a Reagrupament, va ser gràcies al treball organitzatiu dels voluntaris, que van estar-hi durant tot el dia. 

115 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Els editors catalans diuen a Sáenz de Santamaría que el govern espanyol discrimina l'edició en llengua catalana

La vicepresidenta del govern espanyol rep aquest dimecres a Barcelona la queixa del gremi dels editors catalans que l'executiu de Mariano Rajoy els discrimina en ajudes públiques.

109 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Recomanacions de Reagrupament per Sant Jordi 2014

Entremig del brogit típic d’aquesta data, Reagrupament Independentista tornarà a ser a la Rambla de Catalunya oferint material divulgatiu, informació sobre el partit i com no, llibres i roses. Aquí pots trobar la nostra recomanació literària i d’assaig per aquest Sant Jordi 2014. Alguns d'ells els podràs veure a la parada de Reagrupament, que estarà el 23 d'abril al davant del número 80 de Rambla Catalunya (entre els carrers de Mallorca i València) de 10h a 20h.

243 lectures | 11 vots - valoració 9.18 | 1 comentaris
La campanya "ONUxIndependència" ja porta més de 7.000 peticions

La campanya ciutadana “ONUxIndependència" continua creixent i ja porta més de 7.000 peticions a les Nacions Unides des de que es va iniciar el diumenge 6 d'abril. La campanya la va posar en marxa Reagrupament per internacionalitzar el procés independentista i cridar l'atenció sobre la voluntat de celebrar una consulta el 9N2014.

71 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La independència al món (46). Zimbabwe

Tal dia com avui, divuit d'abril de 1980, el Regne Unit va concedir oficialment la independència a Zimbabwe. Hi ha evidències de la presència de tribus Khoisan a Zimbabwe, però aquestes foren desplaçades cap al desert del Kalahari per diverses migracions bantu a partir del segle III. Cap a l'any 1000 va sorgir el regne de Mapungubwe. A aquest el succeí el regne de l'antiga ciutat de Gran Zimbabwe, construïda amb la tècnica de pedra seca, les runes de la qual son reconegudes com a Patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

145 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
La independència al món (45). Síria

Tal dia com avui, disset d'abril de 1946, havent-se completat la retirada de les tropes ocupants franceses, Síria va esdevenir independent. Al territori de Síria s'hi han descobert restes de neandertals de l'era paleolítica, uns 800.000 anys abans de Crist. Més tard, cap al 10.000 AC, fou part del “Creixent Fèrtil”, i un dels llocs on es van iniciar l'agricultura i la ramaderia neolítiques, que més endavant s'estendrien pel món. S'hi van desenvolupar les ciutats de Hamoukar i Emar, havent-hi evidències de comerç amb la veïna Antatòlia al nord. 

130 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
"Els que vivim fora de Catalunya tenim més impaciència amb el procés independentista"

Després de viure 47 anys a França, Montse Aymamí (Sabadell, 1944), assegura que la distància no ha fet més que “enfortir les arrels” amb Catalunya. Fundadora del Casal Català de Grenoble al 1996,  diu no haver perdut mai el contacte amb Catalunya, i les seves tres filles, nascudes a França “però que dominen el català”, tampoc. Aymamí té la convicció que “almenys un cop a la vida t’has d’implicar pel teu país” i això es tradueix en la seva posició com a número tres a la llista de CDC, fruit de l’acord d’associació entre Reagrupament i CDC. 

485 lectures | 13 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Mas avisa que caldrà transformar les eleccions en un referèndum

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, creu que consultar els catalans per mitjà d'unes eleccions de caràcter plebiscitari és l'última opció, però la "més probable", després de la negativa del Congrés al traspàs de la competència per convocar el referèndum.

227 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)