Notícies

Tot apunta que la policia espanyola va falsificar la informació sobre Xavier Trias publicada per "El Mundo"

La Union de Banques Suisses (UBS) no té cap compte a nom de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. El mateix alcalde s'ha encarregat d'aportar aquest divendres al ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona aquesta informació després de rebre un certificat d'UBS que confirma que no guarda ni ha guardat mai diners en aquesta entitat.

6 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
El govern espanyol recontraimpugna el procés del 9-N davant el TC

El Consell de Ministres espanyol d'aquest divendres ha decidit, com es preveia després del dictamen del Consell d'Estat, recontraimpugnar la consulta alternativa que la Generalitat impulsa de cara al 9 de novembre. L'executiu de Mariano Rajoy havia demanat al Consell d'Estat l'informe corresponent per decidir la recontraimpugnació i, aquest dijous, l'òrgan consultiu va aprovar per unanimitat el dictamen que avala que es pugui fer.
L'acord dels ministres passa per demanar al Constitucional que recontraimpugni les actuacions de la Generalitat per a la convocatòria d'una consulta denominada "procés de participació" i suspengui aquestes actuacions del govern català. La vicepresidenta s'ha referit al nou 9-N en tot moment com a "consulta" i això li ha servit per fer l'analogia entre l'alternativa plantejada pel president Mas un cop el TC va suspendre la consulta, i la consulta originària convocada per decret i emparada en la llei de consultes.
El govern central creu que el nom no fa la cosa i que consulta i alternativa "en essencial són el mateix". Argumenta que no té cap base legal ni les mínimes garanties democràtiques pel fet que el procés "no té cens, ni administració electoral i està pilotat per qui defensa un resultat concret".

Dimarts que ve hi ha ple del Tribunal Constitucional; Mariano Rajoy dóna per fet que admetrà a tràmit el recurs del govern espanyol i que, per tant, recontrasuspendrà el nou 9-N.

29 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
Contundent majoria de catalans partidaris de la independència

Si avui hi hagués un referèndum d’independència, el 46,2% dels enquestats hi votarien a favor. El 38% hi votarien en contra i el 15,8% no ho saben o no contesten.Si ens fixem en l’àmbit territorial, els favorables a un estat independent sumen més que els contraris en totes les regions catalanes, llevat de l’àrea metropolitana de Barcelona.

198 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El Consell d'Estat espanyol tomba el nou 9-N perquè no pot aguantar la pregunta

La Comissió Permanent del Consell d'Estat ha aprovat per unanimitat el dictamen favorable a la impugnació de la consulta alternativa del 9 de novembre. Bona part es basa, segons s'ha filtrat, en el fet que el 9-N alternatiu manté la pregunta inicial de si es vol que Catalunya sigui un Estat i, en cas afirmatiu, si es vol que sigui independent.

166 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Espanya no pot suportar que es pregunti als catalans si volen ser lliures

El govern espanyol impugnarà el procés participatiu del 9 de novembre argumentant que la Generalitat manté la pregunta inicial de si es vol que Catalunya sigui un Estat i, en cas afirmatiu, si es vol que sigui independent, segons informa l'agència Europa Press. A més, La Moncloa també apunta que s'hi ha implicat l'administració catalana amb instruccions als funcionaris i als Mossos, encara que no figurin en cap ordre oficial.

251 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Imatge de la pàgina web per a inscriure's com a voluntari al procés participatiu

Finalment, el nombre total de voluntaris per al procés participatiu del 9 de novembre és de 40.930 persones, funcionaris inclosos. Un cop depurades les dades dels 38.706 inscrits a través d'Internet que es van anunciar aquest dilluns amb la suma del personal de centres docents (4.170) i els que es van apuntar a les delegacions territorials de la Generalitat (684).

213 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, voltada de membres del Consell d'Estat

El govern espanyol ja ha posat en marxa la maquinària per impugnar el procés participatiu convocat el 9-N. La vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, ha confirmat que el seu govern ha demanat aquest mateix dilluns al Consell d'Estat un informe per impugnar la consulta alternativa.

220 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Iceta ha adoptat el mateix llenguatge que Rosa Díez, Albert Rivera i Sánchez-Camarga

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha rebutjat de ple fer plebiscitàries i les ha comparat amb un referèndum que es va fer el 1934 a Alemanya i que va suposar el començament del nazisme."A l'Alemanya de l'any 33 crec que hi va haver unes plebiscitàries... A mi no m'agraden gens els plebiscits, que és el que feien els dictadors, que eren uns plebiscits a les seves persones."

161 lectures | 2 vots - valoració 10 | 1 comentaris
"Si jo l'estiro fort per aquí i tu l'estires fort per allà, segur que tomba, tomba, tomba i ens podrem alliberar"

Nova mostra gravíssima d'autoritarisme i d'intolerància antidemocràtica del PP. The Filmets Band, una banda musical de Badalona que acompanya musicalment el FILMETS-Badalona Film Festival, aquesta nit ha vist com per primer cop a la seva història patia la censura d’una de les seves peces musicals: L’Estaca .

173 lectures | 4 vots - valoració 10 | 1 comentaris
El govern espanyol també projecta tombar el nou 9-N, per ser "encara més antidemocràtic" que el primer

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha encarregat als serveis jurídics de l'Estat un informe sobre totes les actuacions encaminades a la convocatòria d'una consulta informal el 9 de novembre a Catalunya i estudiarà la impugnació d'un procés que, segons el parer de l'executiu espanyol, és " antidemocràtic ".

288 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament