Notícies

Artur Mas: "Catalunya és menys nació que Escòcia per tractar-la de manera tan diferent?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat els resultats del referèndum a Escòcia amb un triple missatge. Mas posa el país britànic d'exemple de "bon camí", referma que el procés català encara està viu i demana al govern espanyol que en prengui nota amb un doble sentit: "votar uneix" i "deixant votar també es pot guanyar".

Mas ha comparegut poc després de la una del migdia a la galeria gòtica del palau de la Generalitat per valorar la derrota de l'opció independentista a Escòcia. En el seu discurs el president ha volgut destacar que el procés escocès i també l'actitud del govern del Regne Unit són "el camí":"Aquest és el camí, el bon camí."

Mas ha repetit aquesta idea diverses vegades en la seva breu compareixença i també davant les preguntes dels periodistes. El president s'hi ha referit també com "el camí correcte" i "el camí únic".

El president de la Generalitat ha repetit el seu missatge en castellà i anglès i ha obert el torn de preguntes, en què també li han preguntat en castellà, anglès i francès. Una vintena de mitjans estrangers s'han acreditat per a la compareixença.

65 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Escòcia ha parlat; ara és l'hora que pugui parlar Catalunya

Els resultats en el referèndum d'Escòcia, amb l'escrutini a punt de finalitzar, donen un clar avantatge al "no". A  Glasgow el "sí" s'ha imposat, però, tot i així, el "no" obté el 55% del suport, mentre que el "sí" es queda amb el 45%. Ara és l'hora que Catalunya pugui parlar d'aquí a 50 dies i per això avui el Parlament català ha d'aprovar la Llei de Consultes, que ha de facilitar que els catalans es puguin expressar democràticament a les urnes.

111 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El Compromís d'Osona s'activa per defensar la sobirania del poble català

Els vuit partits i organitzacions signants del Compromís d'Osona refermen la seva determinació en la defensa del dret a decidir del poble català com a poble sobirà.

122 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Els escocesos sí que poden votar. Bona sort, Escòcia!

Aquest dijous és el dia que tots els escocesos podran exercir el dret democràtic a votar i decidir el seu futur; el mateix dret que tenen els catalans a decidir el seu. L'essència de la democràcia: votar, la decisió per part de les majories que hi hagi a cada moment. A Escòcia demà, 18 de setembre serà possible. A Catalunya el Parlament de Catalunya acaba de votar perquè sigui possible el proper 9 de novembre.

95 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la sessió de control del Congrés dels Diputats

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit que processos democràtics com el referèndum d'Escòcia o la consulta de Catalunya són un "torpede" contra l'esperit de la UE. Ho ha fet durant la sessió de control del Congrés, i en resposta al portaveu del PNB, Aitor Esteban, que li ha preguntat sobre el referèndum de demà a Escòcia.

143 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Homenatge i ofrena floral de Reagrupament davant la tomba de Rafael Casanova

Organitzat per la Coordinadora Comarcal de Reagrupament Baix Llobregat, a les 8,00 h. del matí de l’Onze de Setembre, va tenir lloc com cada any, l’homenatge als herois de 1714 al mateix lloc on està enterrat el conseller en cap Rafael de Casanova, a la seva tomba ubicada a l’interior de l’Església de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat. Enguany amb la rellevància especial de commemorar el 300 aniversari.

43 lectures | 0 vots - valoració 0 | 0 comentaris
"Som en una setmana decisiva", ha assegurat el ministre espanyol de Justícia respecte el "desafiament sobiranista"

El ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assegurat que en aquest moment el que l'"ocupa" és el "desafiament sobiranista" anunciat pel Govern de Catalunya. A l'entrada d'un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Gallardón ha evitat respondre a la pregunta sobre si el Govern s'està plantejant la retirada de la reforma de la llei l'avortament i ha assegurat que els seus esforços se centren en Catalunya.

162 lectures | 1 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Gerard Piqué: "La gent té el dret a poder votar"

Gerard Piqué s'ha declarat obertament partidari de la consulta per l'autodeterminació de Catalunya en la compareixença de premsa prèvia al partit de Champions davant l'Apoel de Nicòsia.

136 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Margallo ha fet les declaracions en un esmorzar informatiu d'Europa Press

El govern espanyol farà servir tots els mecanismes legals per aturar la consulta i si cal suspendrà l'autonomia de Catalunya. Ho ha anunciat el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo. Exactament al revés del que està fent el Govern britànic en el cas d'Escòcia, que, com se sap votarà sobre la independència aquest dijous amb l'acceptació dels britànics, els quals estan oferint més autonomia si Escòcia segueix dins del Regne Unit.

114 lectures | 2 vots - valoració 5.5 | 0 comentaris
La independència al món (94). Mèxic

Tal dia com avui, setze de setembre de 1810, cap a les sis del matí, el capellà Miguel Hidalgo y Costilla va fer sonar la campana de la petita vila de Dolores (a l'estat de Guanajuato), per reunir la població. Seguidament va cridar a la revolta, en el fet que és conegut com el “Grito de Dolores”, i així es va iniciar la guerra que duria Mèxic a la independència onze anys més tard. 

80 lectures | 1 vots - valoració 6 | 1 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament