Hemeroteca

La Veu  és una publicació periòdica, de caràcter mensual, que constitueix el butlletí de Reagrupament, d'abast nacional. Fou iniciada per Reagrupament Independentista del Barcelonès. La publicació pretén fomentar el debat polític lligat als objectius de l'associació: independència de Catalunya, regeneració democràtica i treball. Combina unes seccions fixes (editorial, anàlisi dels processos d'independència al món, llibres recomanats, humor) amb d'altres de lligades a l'actualitat (processos electorals, etc.).

Entre febrer de 2011 i març de 2014 han aparegut 34 números de La Veu

"Espanya ja ha decidit unilateralment el futur de Catalunya i nega que el poble català hi tingui res a dir"

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha defensat el dret democràtic a decidir del poble català i ha criticat els que, fins i tot des de posicions aparentment favorables a la sobirania del poble català, deslegitimen alguna de les vies per exercir-la. "Negar la  possibilitat de reaccionar democràticament -com també ha previst el mateix Consell Assessor per a la Transició Nacional- és una greu irresponsabilitat i contradiu el mateix dret a l’autodeterminació", ha dit.

Carandell ha fet aquestes declaracions a l'article editorial del número 34 de "La Veu", que també inclou articles de diversos col·laboradors en les seccions habituals: "Rússia, Ucraïna i Crimea" per Josep Sort; "Sense novetat a l’N-II" per Carles Bonaventura; "Dos anys com a conseller de districte" per Francisco Garcia; "Tenim President" a càrrec de Boi Fusté; "Cada nació escull la seva pròpia veu", per Montserrat Tudela.

La ploma convidada és la de Richard Antczak, amb l'article "Els herois de la independència", i la secció de llibres clou el butlletí amb l'article "Retrat de l’inici de l’èxode català per Rovira i Virgili", a càrrec de Pere Torra.

"No ens podem cansar"

El president de Reagrupament, Joan Carretero, demana que els partidaris de la independència continuem treballant per aconseguir l'objectiu, ja que "aquesta és una tasca que ens ha tocat i que no podem defugir, malgrat alguna vegada puguem tenir la temptació de deixar-ho, en pensar que ja hem fet prou. La llibertat del nostre país bé es mereix aquest esforç. Hem avançat molt, cal rematar. El futur és a les nostres mans."

"En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordenament jurídic internacional”

"En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordenament jurídic internacional”. Aquesta és la resposta escrita oficial de la Unió Europea davant de la Iniciativa Ciutadana Europea que va impulsar Reagrupament l'any 2012 que la vicepresidenta de la formació, Rut Carandell, cita textualment.

L'inici de la campanya pel Sí a la independència, present al darrer número de 'La Veu' del 2013

El darrer número de l'any 2013 de "La Veu" va coincidir amb l'acord polític d'una gran majoria de les forces parlamentàries catalanes, amb una data i una pregunta per a la consulta sobre la independència de Catalunya. El president de Reagrupament, Joan Carretero, va titular el seu article de portada "Sí/Sí"  com a tret de sortida de la campanya pel Sí a la independència.

"La societat, de forma pacífica, però contundent, ha reiterat que vol decidir el seu futur i que el vol lliure"

El butlletí de Reagrupament Independentista, La Veu , va arribar al número 30 uns dies abans de la Sisena Assemblea, "Catalunya lliure, un món millor". Per això des de l'article de capçalera, el president de Reagrupament, Joan Carretero, enviava a tots els associats un missatge on els animava a participar-hi activament amb plena consicència que "Catalunya viu un temps d'incertesa, alhora d'il·lusió i d'esperança."

"Cal articular democràticament la majoria política que permeti guanyar a les urnes la nostra llibertat"

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha escrit al número 29 de La Veu que "hem guanyat el debat de les idees que han fet virar altres forces polítiques desacomplexadament" cap als objectius de Reagrupament d'independència, democràcia i treball. Per a Carandell "des de la nostra concepció de transversalitat, hem ajudat l’Esquerra de Junqueras a posicionar-se inequívocament en aquests eixos i ara toca el torn a fer-ho amb la Convergència del president Mas", fent referència als acords que Reagrupament ha establert amb ERC i CDC, respectivament.

Joan Carretero: "Aquesta situació només pot ser desencallada pel president de la Generalitat"

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha denunciat la situació del poble català, obligat a repetir una vegada i una altra grans mobilitzacions populars per a expressar la seva voluntat de constituir un Estat propi.

"Si no es pot fer la consulta, només queda un pla B, que depèn del nostre Parlament i de l’exercici democràtic d’un poble"

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha manifestat que "si no es pot fer la consulta, només queda un pla B, que depèn del nostre Parlament i de l’exercici democràtic d’un poble". Carandell ha defensat així la necessitat d'una proclamació unilateral d'independència al número 27 de La Veu , butlletí de Reagrupament, en l'article de portada que du per títol "El pla B".

Joan Carretero: "Només un acte de sobirania del Parlament de Catalunya pot iniciar un procés que ens porti al dret a decidir"

El president de Reagrupament, Joan Carretero ha expressat que "només un acte de sobirania del Parlament de Catalunya, democràtic de totes totes, pot iniciar un procés que ens porti al dret a decidir, és a dir, al dret a l’autodeterminació, i, en definitiva, a la llibertat". 

"Només amb la unitat d’acció es pot superar l’ofensiva espanyola"

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, fa una crida a la unitat dels partits que van aprovar la declaració de sobirania el 23 de gener i dels que han votat a favor del dret a decidir per tal "d'establir la via democràtica que ens permeti exercir el nostre dret d’autodeterminació".

Joan Carretero, Salvador Cardús i molts altres al número 24 de 'La Veu'

El president de Reagrupament, Joan Carretero, el membre del Consell per a la Transició Nacional, Salvador Cardús, i altres col·laboradors disseccionen l'actual moment polític de Catalunya al número 24 de La Veu.

"Independència, democràcia i treball són ara els eixos sobre els quals gira la política i les preocupacions dels ciutadans"

L'article de portada del número 23 de La Veu , a càrrec de Rut Carandell, vicepresidenta de Reagrupament, es titula "Els valors que han de guanyar", en referència al fet que "independència, democràcia i treball són ara els eixos sobre els quals gira actualment la política i les preocupacions dels ciutadans".

El primer número de 'La Veu' de l'any ret homenatge a Moisès Broggi i analitza la situació del país

La desaparició de Moisès Broggi l'últim dia de l'any 2012 centra l'atenció del primer número del butlletí de Reagrupament, que inclou un dossier especial titulat Dr. Moisès Broggi, in memoriam . El dossier conté articles de diversos membres de Reagrupament: "Moisès Broggi, exemple i mestratge" per Lluís Boet, "Gràcies, doctor Broggi" per Joan Coll i "El trobaré a faltar, Doctor" per Albert Aragonès

Feliç Estat Nou, desig de l'últim número de 'La Veu' de l'any 2012

Acaba de sortir el darrer número de La Veu  curull de desigs de llibertat per a un nou any que s'augura històric per a la democràcia i la llibertat de la nostra nació després dels esdeveniments viscuts d'ençà de la massiva manifestació de l'11 de setembre.

Artur Mas agraeix a Reagrupament el vot de país adreçat a la conquesta de la llibertat

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, escriu un article al darrer número de La Veu , en el qual agraeix la generositat de Reagrupament a l’hora de demanar el vot cap a la formació política que encapçala. Mas afegeix que "sóc molt conscient que no es tracta d’un vot a Artur Mas o a Convergència i Unió, sinó que es tracta d’un vot de país, un vot convençut i ferm per la conquesta d’un futur més esperançador i amb llibertat". Al costat de Mas, el butlletí publica l'article "El futur és nostre"  del president de Reagrupament, Joan Carretero.

"El món analitzarà el suport obtingut pel president de la Generalitat que vol liderar el procés cap a la llibertat"

El número 19 de 'La Veu', butlletí mensual de Reagrupament, recull l'impacte del procés històric que ha encetat Catalunya d'ençà de la gran manifestació de l'Onze de setembre i l'impuls que hi ha donat el president de la Generalitat amb l'avançament de les eleccions -de marcat to plebiscitari- i el pronunciament del Parlament de Catalunya àmpliament favorable a exercir el dret d'autodeterminació de la nostra nació la propera legislatura. "No concebo cap altra actitud que treballar perquè el president Mas, que ha encetat aquest procés, obtingui el més ampli suport possible", afirma Joan Carretero.

"Som els ciutadans els qui continuem empenyent perquè allò que ja vam dir el 10 de juliol de 2010 esdevingui possible"

El número 18 de La Veu  ha aparegut pocs dies abans de la que es preveu que esdevindrà una esplèndida mobilització independentista aquest Onze de setembre, diguin el que diguin líders polítics descol·locats del sentiment majoritari de la ciutadania.

Joan Carretero: "Aquesta generació ha de decidir si accepta la desaparició de la nació catalana"

El número 17 de La Veu , butlletí de Reagrupament Independentista, s'obre amb un article de portada del president, Joan Carretero, que, amb la seva característica claredat, considera el difícil moment actual un punt clau: "després d’anys d’enganys, negacions, de teories de l’encaix, de federalisme, dels millors finançaments, de nous estatuts, de blindatges competencials, de sentències, de pactes fiscals, hem arribat, de manera abrupta, al final d’un trajecte, a l’estació on s’atura el tren i el viatger ha de decidir on va i quin camí segueix".

La Veu homenatja el company Jordi Gomis i entrevista Moisès Broggi

El número de juny del butlletí de Reagrupament ret homenatge al nostre company Jordi Gomis, mort recentment en un accident de muntanya, recollint-ne dos dels seus articles que van aparèixer al nostre web: el més antic ("Un altre Franco") i el darrer que hi va publicar en vida ("Dèficits i balances fiscals"). També la vicepresidenta de l'associació, Rut Carandell, recorre a un article de Gomis per a desenvolupar un text dedicat a Europa, arran de la resposta que la Unió Europea ha donat a la Iniciativa Ciutadana Europea promoguda per Reagrupament. Com explica Carandell, "la Comissió Europea ens ha indicat dos fets molt importants: admet la possibilitat de secessió d’una part d’un Estat membre i considera la solució en la negociació dins l’ordenament jurídic internacional".

Carretero demana fixar-se en la República francesa al número 15 de 'La Veu'

El número del mes de maig de La Veu , que acaba d'aparèixer, s'obre amb un text del president de Reagrupament, Joan Carretero, amb un títol d'una sola paraula "República". En aquest article, Carretero demana que, des de Catalunya, ens fixem en la República francesa, que acaba de tancar un procés electoral, amb uns elevats índexs de participació. Per al president de Reagrupament, "la ciutadania [de França] sap, i ho comprova dia rere dia, que la república li garanteix els seus drets fonamentals i els serveis bàsics i igualment sap que no pot escapolir-se dels seus deures", situació -no cal dir-ho- que a Catalunya resulta impossible a causa de la nostra subordinació política.

"Catalunya independent, Estat de la Unió Europea" centra el número d'abril de La Veu

El butlletí de Reagrupament Independentista d'aquest mes dedica un dossier especial a explicar la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) per al reconeixement de Catalunya com a Estat dins la Unió Europea. El passat 1 d'abril, primer dia hàbil a Europa per a presentar aquest tipus d'iniciatives, Reagrupament en va presentar una amb l'objectiu que el futur Estat català que sorgeixi d'un procés de secessió romangui a la Unió Europea i els ciutadans conservin plenament els drets de la seva ciutadania europea.

Joan Carretero, Ferran Requejo, Miquel Giménez, Teresa Casals i molts més al número 13 de 'La Veu'

Acaba d'aparèixer un nou número de La Veu , butlletí de Reagrupament Independentista, que en el seu número 13 fa un nou pas de consolidació i millora de continguts tant pel que fa al nombre de pàgines, com de seccions i articulistes. En aquest número cal destacar l'article de portada, a càrrec de Joan Carretero, que defensa la necessitat de la proposició no de llei que Reagrupament ha impulsat per mitjà dels 3 diputats de la coalició independentista.

Surt el número 12 de "La Veu", que arriba al seu primer any d'existència

El butlletí de Reagrupament Independentista, La Veu, arriba al primer any d'existència amb el número 12 d'aquest mes de febrer. El número conté com a article més destacat un text de Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis que explica que el fracàs d'Spanair "ha estat l’última gran enredada d’Espanya a la burgesia catalana autonomista, i que aquesta fallida s’hagi fet durant un govern de Convergència explica molt bé que el projecte de CiU d’encaix amb Espanya penja d’un fil."

Surt el primer número de 'La Veu' de l'any 2012

El primer número de La Veu  de l'any 2012 centra l'atenció en Europa davant la greu crisi econòmica del nostre continent i, sobretot, el paper que des de Reagrupament considerem que correspondria a una Catalunya lliure. Un Estat català és una oportunitat no tan sols per als catalans, sinó també per al conjunt d'Europa.

Apareix el darrer número de l'any de 'La Veu'

Ha sortit el número 10 de La Veu , el darrer del 2011. Aquest número dedica una atenció destacada als 3 diputats de la coalició ERC-Reagrupament-CatSí, elegits per al Congrés espanyol.

Surt el número 9 de 'La Veu', dedicat als candidats de Reagrupament

El número 9 de La Veu  arriba sis dies abans de la celebració de les eleccions al Congrés i Senat espanyols. Per això, hem cregut oportú dedicar-lo en la seva totalitat a aquestes eleccions donant la veu als candidats de Reagrupament que van a les llistes de la coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí.

El número 8 de 'La Veu' de Reagrupament ja és a la xarxa

El número 8 de La Veu arriba carregat de textos i d'esperances. L'article que encapçala el butlletí, signat pel candidat Alfred Bosch, qualifica de "passa ferma" la coalició acordada entre Reagrupament, Esquerra i diversos independents aplegats en la candidatura Catalunya SÍ ; per primer cop, en els darrers anys, l'independentisme comença a sumar, a escala nacional en lloc de dividir-se.

Surt el número 7 de 'La Veu'

El número 7 de La Veu , el butlletí de Reagrupament Independentista, acaba de sortir publicat. En aquesta ocasió, La Veu posa atenció especial a qüestions d'actualitat com la mort del Molt Honorable Heribert Barrera; els atacs contra Catalunya amb la reforma constitucional o la recent interlocutòria que insta la Generalitat a suprimir la immersió lingüística a l'escola i augmentar l'ús de la llengua castellana; l'actuació del Govern en la retallada de despeses sense dir ni un mot de l'espoli fiscal; o també la previsió d'actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Apareix el número 6 de 'La Veu', ara amb abast nacional

Després de cinc números d’edició mensual com a butlletí de Reagrupament Barcelonès, La Veu, des d’aquest número 6, esdevé el butlletí nacional de Reagrupament Independentista, amb la voluntat de reforçar l’expansió de l’objectiu de l’associació: l’assoliment de la independència de Catalunya, la regeneració democràtica del nostre país i el treball.

Surt el número 5 de 'La Veu'

El número 5 de 'La Veu', el butlletí de Reagrupament del Barcelonès, està dedicat a l'anàlisi i comentari dels resultats de les eleccions municipals. Atenen aquesta qüestió i formen el gruix d'aquest número l'article principal de portada, l'editorial, un text d'Ignasi Planas i un article que repassa els regidors que ha obtingut Reagrupament arreu de Catalunya. El número es completa amb un article de David Vinyals titulat "Els nous indignats", un text amb l'anàlisi sobre la situació a Escòcia després de les darreres eleccions a càrrec de Josep Sort i les seccions habituals d'humor i de llibres recomanats, amb dues novetats sucoses Breviari dels polítics i Sense Espanya. Balanç econòmic de la independència .

Ja ha sortit el número de maig de 'La Veu'

Aquest mes hi trobareu un article molt interessant del nostre cap de llista per Barcelona, Ignasi Planas, que afirma que "la capacitat de raonar en base al sentit comú i objectiu, i no d’acord amb estereotips de dreta esquerra, permet un debat amb sentit de país. Aquesta transversalitat que impregna el pacte d’Unitat per Barcelona és una demostració de voluntat de prioritzar les necessitats de Catalunya, i parteix del convenciment que la possibilitat de realitzar polítiques eficients en qualssevol dels sectors de govern seria radicalment diferent si fóssim un Estat."

Tercer número de 'La Veu'

Amb puntualitat i una notable consolidació en la presentació dels continguts, Reagrupament-Barcelonès presenta ara el tercer número de La Veu . L'article de portada és de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, que se centra en les conseqüències del procés de consultes populars per la independència, un cop haurà tingut lloc la de la capital de Catalunya. L'entrevista és a Ignasi Planas, que és el candidat de Reagrupament Independentista a l'Ajuntament de Barcelona en el número 4 de la coalició "Unitat per Barcelona". Així mateix, hi trobareu l'editorial de Marc Viñolas, la segona part de l'article de Josep Sort sobre la "volatilització" de Bèlgica, una col·laboració de Joan Llacuna i les seccions habituals de llibres recomanats, en aquest cas amb dos recents llibres sobre llengua, l'agenda i una secció d'humor.

Apareix el número 2 de "La Veu"

Complint el compromís adquirit en publicar el primer número , Reagrupament-Barcelonès presenta ara el segon número de La Veu ,  En aquest número, l'article de portada és de la vicepresidenta Rut Carandell, que repassa l'actualitat política un cop passats 3 mesos des de les eleccions autonòmiques sota el títol Sumem per fer un país lliure . A més, hi ha una entrevista a Salvador Cardús i articles sobre la "volatilització" de Bèlgica, la consulta de Barcelona del 10A i una col·laboració d'Ariadna Benet, entre altres.

Neix La Veu

Neix La Veu , neix el butlletí mensual de Reagrupament al Barcelonès. Tot i que no han passat ni dos mesos de les eleccions, al Barcelonès no ens hem aturat, ben bé al contrari, calia no deixar aturar una inèrcia de força i de il·lusió que ens va portar fins el 28N, les primeres eleccions de Reagrupament. La Veu  serà un instrument important a l’hora d’assolir l'objectiu de mantenir aquesta força i empenta i millorar la nostra comunicació.

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament