Comunicats

Reagrupament inaugura nova seu a Girona

Reagrupament inaugura una nova seu a Girona, en un local situat als baixos del carrer del Carme, número 13. L'acte d'inauguració tindrà lloc aquest dijous, 26 de gener, a les 8 del vespre i comptarà amb la presència del president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero.

10.594 lectures | 5 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Miquel Sola Suris nou coordinador de Reagrupament Mataró

La secció local mataronina de Reagrupament va celebrar el passat 19 de gener la seva tercera assemblea general on va escollir la seva nova junta directiva així com el camí a seguir d’ara en endavant.

8.270 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Manuel Fraga, amb uniforme, encaixant amb el seu cap de govern, el dictador Francisco Franco

Imaginin vostès que, en la mort d'un ministre de Hitler, la cancellera Angela Merkel declarés el següent: "la seva figura resumeix com poques altres el recorregut de la nació cap a la construcció d'un país de llibertats". "Per això, a l'hora de la seva mort, són tants i tants els alemanys de bé que ploren la desaparició d'un home que sempre va actuar guiat per dos principis: un intens amor per Alemanya i la noble visió de l'activitat política com a servei públic"; "una immensa majoria d'alemanys saben amb quina generositat serà jutjat -el ministre de Hitler- per la història".

Canviant les referències corresponents, aquests són les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, davant la mort de Manuel Fraga, paraules no improvisades, sinó escrites i pensades, que s'han publicat en els diaris espanyols de més difusió. Es veu que Rajoy deu moltes coses a Manuel Fraga, un dels pares de la Constitució espanyola, la màxima llei del règim polític actual.

I a Catalunya? A Catalunya, també ha passat més o menys el mateix o pitjor. Josep A. Duran i Lleida, el líder d'Unió Democràtica, el successor de Carrasco i Formiguera, assassinat per Franco per la seva condició de català, no s'ha estat de dir que "Manuel Fraga va ser una persona clau perquè la Transició fos un èxit, més enllà del seu passat polític". Duran i Lleida, ha donat el seu condol a la família de Fraga i al PP tot remarcant que "més enllà de les diferències, a nivell personal sempre he tingut per part seva un tracte exquisit". Els jueus col·laboracionistes del gueto de Varsòvia també lloaven els seus guardians nazis per a obtenir prebendes i rebre'n un tracte exquisit. Però què és això? Duran i Lleida sap alguna cosa de la història del seu partit? Es pot caure més baix? Què vol dir la paraula democràcia? On és la reparació de les persones que han mort o han patit l'exili i repressió pel règim que va tenir Fraga de ministre?

Reagrupament Independentista, associació fundada per a defensar la llibertat de Catalunya i la democràcia, cobra més sentit que mai per a rebutjar les desmesurades mostres d'elogi a la figura de Manuel Fraga i per a reprovar tots els dirigents polítics catalans com Duran i Lleida que obliden la història i denigren el sentit de la democràcia. Per això, cal lamentar que CiU hagi rebutjat una moció presentada a l'Ajuntament de Girona que pretenia acabar amb la impunitat i posar al seu lloc Fraga i tots els responsables polítics del règim anterior .

11.407 lectures | 18 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Ajuntament de Mataró

L'associació Reagrupament Independentista té com un dels seus tres objectius principals la regeneració democràtica, més enllà d’un simple canvi de cares al capdavant de l’ajuntament, per tal de garantir una democràcia sòlida i potent al servei de la ciutadania.

4.938 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Bon Nadal i feliç 2012

Reagrupament
us felicita aquest Nadal
i us desitja que el proper any
ens apropi a l'anhelat desig
de llibertat del nostre país

4.346 lectures | 3 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Reagrupament Gironès condemna les càrregues policials indiscriminades dels Mossos a la UdG
(Girona, 16-12-2011)

En uns moments  de crisi econòmica, quan l’Estat espanyol escanya econòmicament Catalunya cada dia més, quan el govern de CiU demostra que continua actuant com un govern regionalista, com un govern colonial en lloc de fer el que hauria de fer el govern d’un país que vol ser nacionalment sobirà, apostar per la llibertat, per l’Estat propi, per trencar amb Espanya i posar-se al costat dels seus ciutadans que pateixen la crisi, l’últim que es pot esperar el president d’aquest país és que els ciutadans no protestin, que callin i acceptin el que el govern els mana com si no hi hagués cap més alternativa i que a sobre l’aplaudeixin allà on vagi.

7.016 lectures | 6 vots - valoració 8.5 | 0 comentaris
Reagrupament reitera el compromís de treballar pel país
(Barcelona, 26-11-2011)
Joan Carretero exhorta tothom a continuar sumant gent al projecte transversal per la independència de Catalunya
L'associació dóna suport als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació davant les retallades del govern Mas
4.520 lectures | 18 vots - valoració 9.78 | 2 comentaris
La primera pedra

Aquesta ha estat la campanya de la nostra generositat amb el país i també amb la coalició, generositat per afavorir la unitat entre independentistes, generositat per forjar una candidatura d'ampli espectre que faci sentir la veu de l'independentisme a Madrid. Definitivament, hem col·locat la primera pedra, hem demostrat que la nostra única preocupació és Catalunya, però estem encara molt lluny de la majoria necessària per aconseguir l'alliberament de la nostra nació.

5.380 lectures | 25 vots - valoració 10 | 3 comentaris
Joan Carretero durant la presentació del programa de la coalició

Els catalans som uns extraordinaris doctors quan diagnostiquem els nostres mals. Hem analitzat les nostres circumstàncies en infinitat de llibres, articles, estudis i manifestos. Hem organitzat innombrables reunions, jornades i assemblees per descriure el per què, el quan i el com de la necessària independència de Catalunya.

5.332 lectures | 35 vots - valoració 9.74 | 0 comentaris
Reagrupament Independentista celebra la I Conferència Municipal al Vendrell
(El Vendrell, 5-11-2011)

Tot aquest matí de dissabte 5 de novembre Reagrupament Independentista ha celebrat al Casal Familiar del Vendrell la I Conferència Municipal, amb 39 dels 52 regidors que l'organització va aconseguir a les passades eleccions municipals.

4.804 lectures | 21 vots - valoració 9.86 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

3RA. FESTA DEL RUGBY CATALÀ

3ra. FESTA DEL RUGBY CATALÀ Estadi de Montjuïc - Barcelona

Programa:  

15:00  FESTA, ANIMACIÓ Í I MENJAR A L'ESPLANADA

16,00  OBERTURA DE PORTES. ENTRADA A L'ESTADI OLÍMPIC LLUÏS COMPANYS

17:00  PARTIT USAP-TOULON.

TOP 14 CAMPIONAT DE FRANÇA

REAGRUPAMENT HI SEREM PRESENTS AMB LA NOSTRA CARPA DES DE LES 14:00

SANT JORDI

PARADA DE SANT JORDI DE LLIBRES, ROSES I MARXANDATGE INDEPENDENTISTA

Rbla. Catalunya 80 (entre València i Mallorca)

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)