Comunicats

Reagrupament denuncia la brutal ofensiva contra l'escola catalana que proposa el Regne d'Espanya

El darrer text que el ministre espanyol José Ignacio Wert presentarà avui en el marc de la Conferència Sectorial d'Educació a Madrid davant les conselleries d'Ensenyament de totes les autonomies és el resultat de l'ofensiva final que el Regne d'Espanya ha preparat contra el català i molt més encara contra l'escola catalana en llengua i continguts. 

2.976 lectures | 13 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Carretero i Mas
(Puigcerdà, 23 de novembre de 2012)

Potser mai com aquest proper diumenge 25 de novembre haurem pogut tenir la sensació que la història camina amb nosaltres, al nostre voltant, democràticament impresa en forma de candidatura electoral.

2.098 lectures | 14 vots - valoració 9.36 | 3 comentaris
Reagrupament atorgarà 4 premis durant la V Assemblea Nacional “El futur és nostre”

Diumenge vinent en el transcurs de la V Assemblea Nacional, Reagrupament Independentista efectuarà el lliurament dels 4 premis que ha convocat l’associació. En síntesi, els quatre guardons que ha convocat Reagrupament són els següents:

  • 2012 Friend of Catalonia Award: per  reconèixer l’actuació a favor de la independència de Catalunya o de la seva projecció internacional per part de persones o entitats estrangeres.
  • Segador de l’any 2012: que s'atorga a destacades personalitats, tant col·lectives com individuals, que han fet avançar el nostre país cap a la consecució de l’estat propi.
  • I Premi Memorial Jordi Gomis: que s'atorga al millor article d'opinió sobre la independència de Catalunya.
  • Premi Pau de Tars 2012: que vol donar la benvinguda a les persones que han evolucionat en les seves conviccions polítiques cap a posicionaments que defensen el drets del poble de Catalunya, com a nació, a decidir el seu futur; i alhora per celebrar el creixement de l’independentisme experimentat a la societat catalana.

Aquest any Reagrupament, davant les agressions que rep el nostre país i la nostra llengua per part de l’Estat espanyol en forma de sentències, interlocutòries i lleis, ha volgut contestar en positiu. Per això, el guardó que es lliurarà a cadascun del premiats és una escultura d’edició limitada especial, “Una llengua del món”, obra de Ramon Maria Jounou. La primera escultura va ser lliurada al Dr. Moisès Broggi, membre de la nostra associació de més edat, el dia que va fer 104 anys.

2.180 lectures | 11 vots - valoració 9.91 | 0 comentaris
Rut Carandell
(Barcelona, 9 d'octubre de 2012)

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha presentat aquesta tarda a la seu nacional de l'associació independentista la presa de posició de Reagrupament davant les pròximes eleccions plebiscitàries del 25N. En veu de Rut Carandell, atenent el fet que el president Mas s’ha posat al capdavant del procés per l’assoliment de l’Estat per a Catalunya i ha manifestat públicament la seva ferma decisió d’encapçalar-lo, Reagrupament ha decidit demanar als ciutadans que donin un ampli suport a les properes eleccions plebiscitàries al president Mas.

Més informació: Presa de posició de Reagrupament al TN Vespre

5.575 lectures | 107 vots - valoració 9.18 | 11 comentaris
Reagrupament crida la ciutadania a donar suport incondicional al president de la Generalitat
(Barcelona, 25 de setembre de 2012)

Reagrupament independentista considera que avui s'ha viscut un dia per a la història. El president de la Generalitat s’ha posat al capdavant del procés per assolir la llibertat del poble de Catalunya.

Informacions relacionades:

3.016 lectures | 37 vots - valoració 9.43 | 9 comentaris
Caiguda del cavall de Pau de Tars

Per celebrar el creixement de l’independentisme i donar la benvinguda a les persones que han evolucionat en les seves conviccions polítiques, Reagrupament Independentista  ha decidit convocar la primera edició del Premi Pau de Tars .

2.173 lectures | 27 vots - valoració 7.11 | 6 comentaris
El final de la via autonomista
(Barcelona, 20 de setembre de 2012)

Avui, el president Mas ha reiterat el final de la via negociadora amb Espanya. Ha expressat la seva voluntat d’iniciar i liderar el procés del sentiment majoritari del poble català, per tal de que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea. L’inici d’aquest procés constituent està generant un gran entusiasme en els ciutadans de Catalunya, i sentiments de fonamentada il·lusió i esperança, que Reagrupament  comparteix plenament.

1.793 lectures | 14 vots - valoració 9.86 | 1 comentaris
El globus de Reagrupament enlairat al Passeig de Gràcia al costat d'una escultura de l'au fènix
(Barcelona, 12 de setembre de 2012)

Reagrupament Independentista, per tant, observa la celebració de les properes eleccions al Parlament de Catalunya com un autèntic referèndum d’autodeterminació del poble català, en les quals les forces que defensen constituir Catalunya com a nou estat d’Europa hauran de fer l’esforç de presentar-s’hi amb la màxima unitat possible.

2.710 lectures | 39 vots - valoració 10 | 9 comentaris
El moment s’acosta, és l’hora de ser forts

Aviat tindrem la greu responsabilitat de decidir per nosaltres mateixos. Benvinguda sigui. Serà el moment en què llibertat, patriotisme o dignitat deixaran de ser conceptes per passar a esdevenir fets. Serà l’hora de ser valents i de no tenir por. Serà l’hora també de construir una nova ciutadania que no deixi ningú al marge.

1.926 lectures | 44 vots - valoració 10 | 1 comentaris
Reagrupament insisteix que la via de l'alliberament és la de la Declaració Unilateral d'Independència per part de la cambra catalana
(Barcelona, 28 d'agost de 2012)

Reagrupament Independentista centralitzarà tots els seus actes aquest Onze de Setembre a la ciutat de Barcelona perquè volem contribuir a fer possible que la manifestació d'aquest any sigui multitudinària i que sigui inequívocament a favor de la independència de la nació catalana. No obstant això, volem insistir a dir, com ja hem fet altres vegades, que la mobilització al carrer, tot i ser important perquè demostra que la voluntat d'independència és cada vegada més àmplia al si de la nostra societat, no és suficient per assolir l'estat propi.

2.198 lectures | 43 vots - valoració 9.05 | 6 comentaris

L'enquesta

Es preveu que la Diada comptarà amb una de les mobilitzacions populars més grans de la història d'Europa. Després de l'11S, què cal fer?
 Cal esperar a veure què fa Espanya, que no tindrà més remei que fer una oferta com els britànics
 Cal fer la consulta del 9N encara que sigui sense garanties formals
 Cal que el Parlament de Catalunya faci un acte unilateral d'independència, potser després d'eleccions plebiscitàries
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament