Comunicats

Reagrupament dóna suport al full de ruta del president Mas
(Barcelona, 26 de novembre de 2014)

Reagrupament valora molt positivament les paraules del President Artur Mas i manifesta el seu acord amb el full de ruta que ha presentat en la seva conferència al Fòrum de Barcelona. Des de l’associació ens posem a la disposició de Catalunya i del president per ajudar en el que calgui en aquest moment d’esperança i compromís amb la nostra llibertat.  

El full de ruta presentat per Mas coincideix, en el seu plantejament i en els seus termes, amb el que Reagrupament va presentar ara fa quatre anys: transversalitat i eleccions plebiscitàries per proclamar la independència des del Parlament de Catalunya. Per tant, des de l’associació ara més que mai apostem per aquesta candidatura única amb polítics, persones de la societat civil i experts i professionals que ens ha de portar a la proclamació del nou estat català.

Estem en un moment decisiu en el que -com el president Mas ha dit- cal ser generosos i tenir la valentia de deixar els conceptes partidistes a banda. Des de Reagrupament estem convençuts que això serà així i els partits posaran en primer lloc el país i aparcaran les seves diferències per aconseguir aquest objectiu que és també el clam del poble català.

Des de l’associació posem també a disposició del procés el text de la Constitució de Catalunya que vam elaborar fa quatre anys i que s’inspira en els principis continguts en la Declaració dels Drets de l’Home de 1789, en la Declaració Universal de les Nacions Unides proclamada el 1948 i en la Convenció Europea dels Drets Humans de 1950.

És el moment de la unitat, les urnes i la independència.

Més informació:

499 lectures | 13 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Una imatge de la Junta Directiva amb els premiats a la 6a. Assemblea del 17 de novembre de 2013
(Barcelona, 12 de novembre de 2014)

Després de l’èxit de la jornada participativa del 9N, Reagrupament celebrarà aquest proper diumenge, la seva setena Assemblea Nacional. Una vegada ha quedat clar que la majoria del poble català vol la independència, el procés segueix endavant i aquest serà un dels eixos en els que es centrarà l’acte.

L’assemblea és de caràcter ordinari i se celebrarà a l’Edifici el Sucre de Vic, a partir de les 10h. del matí. L’acte comptarà també amb una part més lúdica, l’entrega dels tres premis que l’associació ja porta fent fa uns anys. Es tracta del Premi Memorial Jordi Gomis, que s’atorga al millor article periodístic de temàtica independentista, el Premi segador de l’any, que reconeix a una persona del país per la seva dedicació  a qualsevol  de les vessants que han contribuït a fer de Catalunya un lloc millor, més pròsper, culte i conegut arreu del món i, finalment el Friend of Catalonia Award , que premia persones o institucions no catalanes que han destacat pel seu suport a la Independència de Catalunya i/o al reconeixement internacional del nostre país.

664 lectures | 16 vots - valoració 8.88 | 1 comentaris
El 80% de Sí Sí avala el nou Estat català
(Barcelona, 10/11/2014)

Catalunya ha parlat i ha dit clarament que vol la independència. Una majoria aclaparadora del 80% ha deixat clar que l’objectiu dels catalans és assolir un estat propi i que, malgrat les amenaces i prohibicions de l’Estat espanyol, el procés és clar.

463 lectures | 7 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Imatge de la mobilització a la Plaça Catalunya (19-10-2014)

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que s’han de convocar i celebrar de forma immediata,  han de servir per bastir una candidatura transversal i d’ampli espectre que tingui com a únic objectiu declarar la independència de Catalunya de forma unilateral  tot proclamant la República Catalana i iniciar negociacions com a estat independent amb el govern espanyol, així com amb la resta d'estats.

926 lectures | 48 vots - valoració 7.15 | 3 comentaris
Reagrupament Independentista crida a participar a la manifestació de diumenge i a la consulta del 9-N

El procés, que indefugiblement acabarà amb la Declaració d’Independència feta al Parlament de Catalunya pels nostres diputats triats legalment i legitimats per l’acció del vot, té ara mateix unes servituds que no podem defugir.

Malgrat no ser la consulta del 9N, per com està plantejada, l'eina indispensable per arribar a la independència, la Junta Nacional de Reagrupament vol fer una crida a tots els associats/es amb l’objectiu que el 9 de novembre la participació a la consulta sigui esclatant i majoritària amb el SÍ + SÍ.

A tal efecte, Reagrupament se suma a l’acte central de la campanya de “Ara és l’hora” que serà aquest diumenge, 19 d’octubre, a la plaça Catalunya de Barcelona (12,30 h) .

696 lectures | 11 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Declaració Unilateral d'Independència, Regeneració Democràtica i Excel·lència

Fa ben bé cinc anys que a Reagrupament Independentista vàrem dissenyar una estratègia per a portar Catalunya a la llibertat, per a gaudir d'un estat independent i sobirà en el concert internacional de les nacions lliures.

942 lectures | 42 vots - valoració 9.26 | 3 comentaris
El govern espanyol ha menyspreat la gegantina mobilització ciutadana dels catalans

Som en un moment decisiu del procés cap a la independència. Després de la signatura del decret de convocatòria feta pel president Mas dissabte passat al matí en un acte solemne al Palau de la Generalitat, estem tots convocats a exercir el nostre dret a vot el pròxim 9 de novembre.

507 lectures | 8 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Reagrupament i CDC valoraran el referèndum d'Escòcia

Reagrupament Independentista i Convergència Democràtica de Catalunya han organitzat una taula rodona per tal de valorar els resultats del referèndum d'independència de Catalunya.

342 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Es convoca el III Premi Memorial Jordi Gomis al millor article sobre la independència

Reagrupament Independentista convoca el III Premi Memorial Jordi Gomis al millor article sobre la independència de Catalunya d’acord amb les bases que figuren a continuació. Podeu descarregar les bases per participar aquí:

1.544 lectures | 7 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Reagrupament envia una carta als 947 ajuntaments de Catalunya animant-los a participar en la campanya ‘ONUxIndependència’

Reagrupament Independentista ha enviat una carta a tots els ajuntaments de Catalunya demanant que ells també participin en la campanya ‘ONUxIndependència’.

2.413 lectures | 20 vots - valoració 10 | 6 comentaris

L'enquesta

Com valoreu el full de ruta cap a la independència del president Mas?
 Erroni perquè deixa de banda l'eix social i es vol desentendre de les retallades que ha fet CiU
 Correcte, perquè ofereix construir la llista del Sí amb la societat civil, Esquerra i altres partits
 Encertat i plenament coincident amb el que Reagrupament ha plantejat des de la seva fundació
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament