Catosfera

L'editorial del Financial Times d'aquest diumenge reclama a Rajoy que negociï la consulta amb els catalans

La setmana passada, els partits que representen gairebé dos terços del Parlament de Catalunya van convocar un referèndum sobre la independència, cosa que encamina Espanya cap a un conflicte constitucional de la màxima magnitud -just quan l'economia espanyola mostra signes de començar a sortir de la crisi. No tenia per què ser així. Els polítics d'ambdós costats d'aquest abisme creixent han d'esdevenir homes d'Estat per evitar que el que, d'arrel, és una qüestió política no pugui d'esdevenir un problema que amenaci l'Estat.

434 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Manuel Milian Mestre
Manuel Milian Mestre
Premi Pau de Tars 2012

Durant anys he tractat de persuadir els capdavanters del Partit Popular espanyol que entenguessin la realitat catalana en totes les seves dimensions. Durant anys he buscat un camí per traçar un pont entre el que Catalunya és –mantenint-se fidel a si mateixa- i el que els castellans haurien d’entendre. Durant molts anys, per sobre dels raonaments escrits i dels enteniments discrets al més alt nivell de la Generalitat i del Govern de Madrid, he de confessar que no me’n vaig sortir i que una i altra vegada em vaig estavellar contra un mur absurd d’incomprensió.

372 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Fontana
Josep Fontana
Historiador
(Barcelona, 11-03-2013)

Els nazis van començar apoderant-se del poder als länder  (els estats, equivalents a les nostres comunitats autònomes) amb una llei de coordinació dels länder  amb el Reich de 30 de març de 1933, i van procedir gradualment a controlar o eliminar totes les organitzacions que poguessin recolzar alguna forma de resistència.

387 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

"Mentre no permetem lluir la nostra pròpia llum, inconscientment, donem permís a d’altres persones per a fer el mateix. I a l’alliberar-nos de la nostra por, la nostra presència automàticament allibera als altres. No tingueu por”.

505 lectures | 9 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

M’he pres la molèstia de llegir el darrer llibre del Sr. Morán, La decadencia de Cataluña contada por un charnego , destinat a convertir-se en el Kempis dels admiradors del partit dels Ciudadanos. De fet és tot el que fa referència a la identitat, el que rep, “rebuzno patriótico”, “el futuro de la lengua catalana, plenamente subvencionada...”; “¡qué sería de la ANC sin un adecuado engrase financiero”; “envuelto en la estelada”; “la gran batalla del ñigui-ñogui”; etc.

367 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

La comunitat internacional està encoratjant de totes totes la independència de Catalunya. Ho fa, naturalment, de forma diplomàtica. Que és com es fan les coses en aquest àmbit. Quan un diplomàtic no parla és que atorga.

465 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

No hi ha democràcia sense sufragi universal. No hi ha democràcia sense l’acceptació del resultat del sufragi universal garantit per les estructures polítiques.

493 lectures | 8 vots - valoració 10 | 0 comentaris
El seny de Thomas Paine i la negació de la tercera via als Estats Units

El text de Paine conté afirmacions plenes seny: “L'autoritat de Gran Bretanya sobre aquest continent és una forma de govern que tard o d'hora ha de tenir fi. Com a pares, no ens fa cap gràcia saber que aquest govern no durarà prou per assegurar que puguem llegar alguna cosa a la posteritat. Dit de manera senzilla, com que estem contraent deutes de la propera generació, hem de fer la feina que ens pertoca, en cas contrari els estem utilitzant amb malícia.”

371 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Jordi Graupera
Jordi Graupera

Et situo: si poguessis aturar en un carrer mitjà d’una ciutat mitjana a un català mitjà amb una formació mitjana i un accés mitjà a les notícies i li preguntessis: què redimonis està passant a Catalunya? La resposta seria, de mitjana, la mateixa: que estem veient si ens independitzem o no. No costa gaire d’entendre.

El crepuscle: Qui és Salvador Sedó?

433 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Visca la unitat d’Espanya!

La unitat d’Espanya, la sagrada unitat d’Espanya que fins i tot va estar a punt de sacralitzar la Conferència Episcopal Espanyola, ja ha entrat –no sap ni com ni de quina manera, però ho ha fet amb força– dins de Reagrupament. Res més lluny, companys, només m’he permès una frivolitat per encetar una reflexió sobre l’ús d’Internet i la manipulació en aquesta mal anomenada societat de la informació.

380 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

SANT JORDI

PARADA DE SANT JORDI DE LLIBRES, ROSES I MARXANDATGE INDEPENDENTISTA

Rbla. Catalunya 80 (entre València i Mallorca)

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)