Blog

Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Un dels grans reptes del municipalisme és aconseguir que allò que aporten els ciutadans per a la convivència comuna, sumat als ingressos externs derivats dels valors de la pròpia comunitat, se'ls retorni de manera equilibrada i justa, sense que es perdi res pel camí. Una part d'aquest retorn, com ara la seguretat, la mobilitat, els serveis de neteja, etc. tenen una valoració clara i només estan mínimament subjectes als criteris polítics de model de ciutat. 

703 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Albert Aragonès
Albert Aragonès
Associat a Reagrupament

Crec, i confio, que en aquest procés que ell ha engegat, empès pels catalans que per fi s’han adonat que l’únic que li convé al nostre país és la Independència amb l’Estat espanyol, té el suport total de la gent de Reagrupament. Gent que, encara, veient el suport que donem al president Mas, ens pregunta a canvi de què? Doncs a canvi de res. A canvi de cap lloc, de cap càrrec. A canvi de la nostra feina i del nostre suport. I d’estar a l’aguaït que aquest camí, que ara no té marxa enrere, ens dugui a la nostre llibertat.

739 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Guillem López Casasnovas
Guillem López Casasnovas

Pensar que, en aquest punt de la pel·lícula, prohoms d'una i altra banda desfaran l'embrolla Catalunya-Espanya en què estem instal·lats és desconèixer la realitat. I encara més si aquests vénen d'una banda de l'Estat espanyol com si arribessin a “terra de moros” amb la pretensió que la seva prèdica convertirà els infidels.

576 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Albert Pont, president del Centre Català de Negocis i autor del llibre “Delenda est Hispania”

Les eleccions europees s’acosten perillosament sense que els nostres representants hagin pres consciència de la seva importància. No són unes eleccions normals i corrents. Ens hi juguem la unitat de Catalunya. La manca d’acord entre els partits polítics catalans per presentar una candidatura unitària ens fa perdre una oportunitat d’or.

650 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Flatulències

És ben coneguda aquella síndrome que afecta una gran majoria de catalans que van a Madrid a fer alguna gestió oficial i que consisteix a fer tot el possible per agradar i fins i tot per pensar que, amb les seves declaracions i/o actuacions, seran considerats una gent fenomenal. Allò tan anticatalà, que ve a ser: “Eres un tío cojonudo... no pareces catalán”, volen que els sigui aplicat, després del seu pas per la capital. 

765 lectures | 7 vots - valoració 10 | 0 comentaris
«Angor patriae»

Però ara no cal mirar enrere per trobar grans fets històrics. Els fets d’aquests dies són ben densos i intensos. Vivim un moment crucial de la història de Catalunya. Hi ha una pila de coses, d’institucions i d’homes que es troben a l’acabament. Es clou tot un període de catalanisme. Cau la Generalitat amb la seva mitja autonomia inicial, que ha estat reduïda a poc menys que res d’ençà que el govern de la República s’instal·là a Barcelona. I tornem a un període —potser molt llarg, potser molt curt— d’accentuat unitarisme espanyol...

633 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Pere Cardús
Pere Cardús
Periodista

La situació és alarmant: el CIS ha fet unes enquestes específiques sobre la intenció de vot i el resultat revela que no era cert que el 'procés' fos una dèria del president Mas --ostatge de l'independentista Junqueras--, perquè la majoria del sí-sí és cada vegada més àmplia i més estable.

614 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

Mai cap català amb alguns estudis solvents no ha tingut Madrid com a referent, sinó París, Londres, Berlín o Nova York. Com algú podria estar interessat en el món retrògrad i decimonònic espanyol? El camí cap a la llibertat passa per recuperar aquells temps, connectar amb la tradició esmicolada, que ens porta, rejovenit i airejat, a seguir la cadena del modernisme i el noucentisme i, per tant a una nova explosió de creativitat i excel·lència.

646 lectures | 7 vots - valoració 8.86 | 1 comentaris
Lluís de Yzaguirre
Lluís de Yzaguirre

Vaig proposar el concepte d'endofòbia el 2003 en un escrit que ha romàs en els cenacles acadèmics. Potser és l'hora de compartir-lo amb la generalitat dels humans. Es tracta d'un concepte complementari del de xenofòbia. Partint de la idea que el xenòfob rebutja la persona diferent excloent-la de la seva comunitat, l'endòfob rebutja el dret de ser diferent d'una persona que reconeix com a membre del seu món

655 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Obsolescència

Malgrat l'esclat del cas Mercuri,  i de la imputació d'una figura clau com Daniel Fernández, i del cansament d'alcaldes o alcaldesses que han renunciat a la reelecció per mostrar el seu rebuig contra aquesta manera de fer política -que també podríem anomenar estil Camarga -, malgrat tot, la cúpula ha preferit dedicar-se a castigar indisciplines catalanistes. Cadascú té les seves prioritats. Però, per favor, que no segueixin presentant el PSC com a víctima de l'"esquinç" provocat per la deriva independentista. És víctima de la qualitat dels seus dirigents.

593 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quin paper jugarà Felip VI en el procés sobiranista català?
 Exactament el mateix que el seu pare: serà un destorb
 Serà una peça clau perquè es pugui celebrar el referèndum el 9N14
 Tot i què reconeix la força del procés, dificultarà qualsevol tipus d'assoliment
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
VOLEM VOTAR, DEMANA-HO A L'ONU

Parada informativa. Mercat de les Corts. 

Travessera de Les Corts, 215

Barcelona