Blog

Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Aquest escrit no és un article d’opinió, sinó la traducció literal al català d’alguns paràgrafs del projecte de la “Ley de la Reforma de las Administraciones Públicas”, que implica la supressió total del poder polític i legislatiu català.

552 lectures | 3 vots - valoració 10 | 0 comentaris
David Pérez
David Pérez
Associat a Reagrupament

Admetent el petit triomf que suposa que molts catalans ja hagin desconnectat mentalment d’aquesta Espanya colgada de caspa en blanc i negre, constatem que el major mèrit és d’ella mateixa, la que ens empeny, entossudida, orgullosa i convençuda de l’atractiu de la seva caspa gansa.

458 lectures | 13 vots - valoració 9.46 | 0 comentaris
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

La pregunta va posar en evidencia els nervis i la impotència dels presidents espanyol i del Consell Europeu que es van veure obligats a contestar preguntes a rodes de premsa amb arguments tan primaris com “no se puede”, “no quiero” o com que “sóc belga no m’agraden els separatismes”. “Olé tu” l’argument elaborat dels primers mandataris.

386 lectures | 5 vots - valoració 9 | 0 comentaris
L'editorial del Financial Times d'aquest diumenge reclama a Rajoy que negociï la consulta amb els catalans

La setmana passada, els partits que representen gairebé dos terços del Parlament de Catalunya van convocar un referèndum sobre la independència, cosa que encamina Espanya cap a un conflicte constitucional de la màxima magnitud -just quan l'economia espanyola mostra signes de començar a sortir de la crisi. No tenia per què ser així. Els polítics d'ambdós costats d'aquest abisme creixent han d'esdevenir homes d'Estat per evitar que el que, d'arrel, és una qüestió política no pugui d'esdevenir un problema que amenaci l'Estat.

442 lectures | 1 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Manuel Milian Mestre
Manuel Milian Mestre
Premi Pau de Tars 2012

Durant anys he tractat de persuadir els capdavanters del Partit Popular espanyol que entenguessin la realitat catalana en totes les seves dimensions. Durant anys he buscat un camí per traçar un pont entre el que Catalunya és –mantenint-se fidel a si mateixa- i el que els castellans haurien d’entendre. Durant molts anys, per sobre dels raonaments escrits i dels enteniments discrets al més alt nivell de la Generalitat i del Govern de Madrid, he de confessar que no me’n vaig sortir i que una i altra vegada em vaig estavellar contra un mur absurd d’incomprensió.

385 lectures | 2 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Fontana
Josep Fontana
Historiador
(Barcelona, 11-03-2013)

Els nazis van començar apoderant-se del poder als länder  (els estats, equivalents a les nostres comunitats autònomes) amb una llei de coordinació dels länder  amb el Reich de 30 de març de 1933, i van procedir gradualment a controlar o eliminar totes les organitzacions que poguessin recolzar alguna forma de resistència.

394 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

"Mentre no permetem lluir la nostra pròpia llum, inconscientment, donem permís a d’altres persones per a fer el mateix. I a l’alliberar-nos de la nostra por, la nostra presència automàticament allibera als altres. No tingueu por”.

520 lectures | 9 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

M’he pres la molèstia de llegir el darrer llibre del Sr. Morán, La decadencia de Cataluña contada por un charnego , destinat a convertir-se en el Kempis dels admiradors del partit dels Ciudadanos. De fet és tot el que fa referència a la identitat, el que rep, “rebuzno patriótico”, “el futuro de la lengua catalana, plenamente subvencionada...”; “¡qué sería de la ANC sin un adecuado engrase financiero”; “envuelto en la estelada”; “la gran batalla del ñigui-ñogui”; etc.

377 lectures | 6 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

La comunitat internacional està encoratjant de totes totes la independència de Catalunya. Ho fa, naturalment, de forma diplomàtica. Que és com es fan les coses en aquest àmbit. Quan un diplomàtic no parla és que atorga.

476 lectures | 4 vots - valoració 10 | 0 comentaris
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

No hi ha democràcia sense sufragi universal. No hi ha democràcia sense l’acceptació del resultat del sufragi universal garantit per les estructures polítiques.

504 lectures | 8 vots - valoració 10 | 0 comentaris

L'enquesta

Quina creus que hauria de ser la reacció a Catalunya davant la sentència del TC que anul·la la declaració de sobirania catalana?
 S'ha d'ignorar per complet. EL TC no és un òrgan neutral
 És una mostra més de l'actitud d'Espanya. A la pràctica, vol dir que el referèndum no es farà
 La sentència deixa una porta oberta al dret a decidir. Sóc optimista amb el que això signifiqui
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

BARCELONA CONTRA LA CRISI, INDEPENDÈNCIA

Parada informativa Pça. Catalunya 4 (davant FNAC)