Vic ja té seu de Reagrupament

Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament
(Vic, 30 d'agost de 2010)

Ahir vespre vam estar de festa a Reagrupament amb motiu de la inauguració de la nova seu de Vic, a la Rambla de l'Hospital, número 5.

El local ple de gom a gom. Joan Carretero, Rut Carandell, Carles Móra, Imma Bellafont, han iniciat els seus parlaments agraint al propietari del local la cessió a Reagrupament fins a les properes eleccions. Quanta bona gent que ajuda Reagrupament a créixer! Quanta bona gent empeny amb força i compromís aquest país cap a la independència!

A mi, m'ha fet molta il.lusió obrir local a Vic, perquè aquesta ciutat representa el passat i el futur de la nostra nació. A Vic, al segle XVIII hi va haver el primer focus de rebel.lió contra la política centralista de Felip V. Bisbe de Vic ho fou l'Abat Oliba, el català que va promoure el primer intent de pacificació d'un món revoltat: la Pau i Treva de l'any 1022. Un home que va fer de Catalunya un dels principals centres culturals d'Europa, fundant scriptoriums arreu; monestirs, els centres culturals de l'època, alguns dels quals encara ho són, com el monestir de Montserrat.

A Vic tenim un patrimoni cultural material immens: el museu, l'arxiu episcopal --un dels arxius històrics dels més antics del país i amb més material encara per estudiar-, el temple romà del segle II, la catedral, la llotja, tot el centre històric...

Però també a Vic hi ha una manera de fer pacífica i amb voluntat de mirar al futur. A Vic la societat civil es va inventar les parelles lingüístiques, per exemple.

Vic, d'on era l'estimada Maria Àngels Anglada, mestra i amiga, una gran independentista, Josep Gudiol, Junyent, Ramon d'Abadal... tots ells persones que creien en la nostra pàtria, que aviat deixarà de ser bruta, trista i dissortada!

Felicitats, reagrupats d'Osona!

I gràcies per la tasca que feu!

10.104 lectures

Comentaris (1)

Vic ja te seu
Tinc família a la comarca del Lluçanès, i ja fa temps que vaig parlar de Reagrupament. Avui ja poden estar contents ja que Vic té seu!!!! he de celebrar-ho amb ells.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament