Una estelada per Europa

Miquel Rovira
Miquel Rovira
Associat a Reagrupament

Lligat amb l’article del Quim Torra, he de manifestar que tot just acabades les declaracions del president Montilla la meva opinió sobre assistir o no a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol eren clares. Els que em coneixeu sabeu be la meva opinió sobre l’estatut del 2006. Però hi ha una cosa per sobre d’aquesta llei, i és precisament la que li atorga la capacitat jurídica. En aquest sentit, autonomistes, sobiranistes i, fins i tot espanyolistes (demòcrates) hauran d’estar d’acord amb mi. El poble català va parlar ( tot i que fos un 30%) donant el seu vot a la norma que en hauria de regir aquests anys.

Dit això, la manifestació, com molt bé ha dit en Quim, és una gran oportunitat. Una oportunitat de dir a l’Estat espanyol que la seva tan preuada democràcia es sustenta en la sobirania popular que ara han tirat pel terra. No és qüestió de fer valoracions quantitatives com fan els dos grans partits nacionalistes espanyols (PP i PSOE). Tot i que només haguessin declarat inconstitucional una sola coma, el mal ja estaria fet. El desgreuge cap a la sobirania popular de Catalunya seria evident, i és aquest el fet que tots els sobiranistes hem d’aprofitar.

Per altra banda, és també una gran oportunitat de dir a la comunitat internacional, i especialment a Europa que aquest anhel del poble català no es per anar contra Espanya, sinó per anar amb Europa. Aquest posicionament és el missatge més clar i contundent que podem donar als nostres veïns.

Per això jo sí aniré a la manifestació, i hi aniré amb una estelada i una bandera europea. I els meus companys i companyes de la comarca del Maresme també ho faran. Aquest sí que és un missatge que no necessita pancartes ni aclariments.

11.838 lectures

Comentaris (1)

Banderes
Aniria molt molt be que hi hagués, vora l'estelada, la bandera dels EUA. Tal vegada millor que l'europea.
Europa no mou un dit que no sigui pels seus socis, i avui, el soci és el Reino de España. En canvi els Estats Units sí que han demostrat que l'autodeterminació no els fa por. Vegis al respecte la doctrina recentment aportada pel Departament d'Estat al Tribunal Internacional.
Si penseu anar a la manifestació i portar banderes, per la meva part us recomano l'estelada en abundància i l'altra amb barres i estels, la dels Estats Units d'Amèrica.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament