Un nou partit

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

Els propers 8, 9 i 10 de juliol hi ha convocada l'Assemblea o acte refundacional de Convergència Democràtica de Catalunya, on s'han de refundar, valgui la redundància, creant un nou partit. Aquest nou partit ha de ser l’eina on tots els catalans que desitgin i vulguin la llibertat del seu país canalitzin aquest suport. Un nou partit que no només sigui una neteja superficial de la vella Convergència, sinó on càpiguen totes les noves inquietuds independentistes des dels diferents espectres socials. Un partit que ha de ser transversal, crec, sense arribar als extrems. Ocupant un ampli espai de centre, tant cap a la dreta com cap a l'esquerra.

En la Junta Directiva Nacional de Reagrupament del passat mes de maig, a partir d'una idea del professor Josep Sort, es va decidir per unanimitat de la junta que Reagrupament presentaria un candidat a la Secretaria General d'aquest nou partit, d'aquesta nova formació. La base de la idea d'aquesta proposta és per assegurar-nos que en la nova formació es fes una real renovació de càrrecs. Que el nou partit sigui un nou partit, no un succedani de la Convergència creada al 1974 a Montserrat, que, amb tant anys tocant poder, amb les seves virtuts innegables, implantació i arrelament  territorial, proximitat amb la gent, bona feina feta, i també amb els seus defectes, els casos de corrupció, presumptes o no, els molts anys en càrrecs públics dels seus militants, el poltronisme, l'acumulació de càrrecs públics en els diversos estaments... aspecte que contradiu un dels nostres pilars com és la regeneració democràtica.

Aquest candidat que proposarem i que els associats de Reagrupament hauran d’avalar en la propera assemblea convocada per al proper 2 de juliol a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret, sota mateix de la nostra seu, haurà de tenir la capacitat de saber fusionar la vella Convergència, amb les seves virtuts, amb les noves idees i aportacions dels nous militants d'aquesta nova formació i, sobretot, incloure la base del pensament de Reagrupament, tan a bastament copiada per tothom, i tant de moda últimament, la nostra base identitària, el nostre ADN; la regeneració democràtica, l'excel·lència en el treball i, sobretot, treballar per assolir l'Estat propi mitjançant una Declaració Unilateral d'Independència, la famosa DUI que ara està en boca de tothom gràcies a nosaltres. Es pot fer un Referèndum Unilateral però sempre s'haurà de fer una DUI, abans o després.

No ho tindrà gens fàcil, el nostre candidat, per combinar tots aquests aspectes i corrents. Tampoc ho tindrà fàcil amb els altres candidats que sorgiran, segurament des de l’oficialitat de la vella formació i que ben segur tindran un suport molt més mediàtic. Per això us proposarem el millor candidat possible, el més ben capacitat i l'únic que, segur, en cas que sigui escollit, treballarà per  dur-nos a la llibertat i la creació del nou Estat, amb l'esperit de Reagrupament.

4.565 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament