Un altre Franco

Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Tots estem d’acord quan diem que un dels grans enemics per la llibertat de Catalunya, ha estat el general Franco, un dels assassins més importants que ha donat Europa durant el segle XX, competint directament pel tètric lideratge amb en Hitler o Stalin. Ell i els seus acòlits van fer tot el possible per trinxar-nos com a poble assassinant milers de persones, entre ells.

Un altre Franco, aquest porta el nom d’Antonio (ex-director de El Periódico), es va despenjar la setmana passada amb declaracions com ara: “el corrent secessionista és bastant rural”, o “la Catalunya (referint-se als independentistes) més allunyada de la imatge moderna, dinàmica i urbana que intenta projectar internacionalment el nostre país”. Aquests arguments sectaris, classistes i xenòfobs, em permeten deduir que aquests tipus d’enemics, disfressats amb maquillatges esquerranosos i de tolerància suposen avui dia l’impediment més important per al creixement de la consciència nacional, ja que des de les seves poltrones prediquen a favor de la “sagrada unidad” amb tots els arguments necessaris. Amb això coincideix amb l’altre Franco (l’assassí): “antes roja que rota”.

Resulta que anar tot el dia embolicat amb la bandera espanyola és cosmopolita, i estar orgullós de ser català és rural. Voleu comentaris més sectaris que aquest? Ser fan de la “roja” és ultra modern, i defensar les seleccions catalanes, està passat de moda. Sr. Franco, les seves declaracions el delaten, tenir un Estat propi, no té res a veure, ni amb la modernitat ni amb la ruralitat, és una qüestió de ser amos o no del nostre futur, de tenir iniciativa pròpia i no dependre de tercers. Diu que som minoria, per tant no entenc com la gent com en Franco, no encapçalen una ILP per demanar que es voti l’autodeterminació, ja que si tinguessin raó ens farien callar a tots els independentistes que anem tot el dia pel carrer amb barretina i espardenyes de set betes (ja se sap, som rurals). Sr. Franco, mira si ho teniu fàcil, si teniu majoria, tireu endavant un referèndum per l’autodeterminació.

En definitiva, en Franco és partidari de l’espoli fiscal, està d’acord que Catalunya sigui saquejada cada any sense miraments, està d’acord que el PSOE ribotegi un estatut aprovat pel Parlament que representa la sobirania dels catalans, està d’acord que el Tribunal Constitucional es passi pel folre l’estatut i el referèndum amb què els catalans el van aprovar. I sobretot està d’acord que els catalans callem i no reaccionem. 

No hi ha símbol de modernitat i emancipació més gran que voler ser amos del propi destí, i per tant, els catalans de seny, ja visquem en pobles o en ciutats, sabem que no hi ha futur si no podem assolir un Estat Propi, i que voler seguir pertanyent a Espanya, ens portarà cap a una més gran depressió econòmica, i empobriment com a nació. La independència es necessària perquè es garantia de supervivència, i des de Reagrupament treballem perquè d’aquí a pocs mesos hi hagi una candidatura que defensi clarament que la creació d’un Estat Català és l’única solució viable. La Constitució Catalana, és l'única alternativa enfront a un Estatut que ja hem vistcom l’han rebregat.

15.750 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament