Trencar els ous

Josep R. Soldevila
Josep-Ramon Soldevila
Associat a Reagrupament i regidor a l'Ajuntament de Vic

Trencar els ous. Per fer una truita s'han de trencar primer els ous. I també per fer uns ous ferrats, una quiche , un pastís, etc. Aquesta metàfora, la de trencar primer els ous per aconseguir una truita, és la que va fer servir, en la seva intervenció, el regidor Joan Coma Roura, de les CUP, al Ple de l'Ajuntament de Vic, quan jo vaig presentar, en nom de l'Equip de Govern, la moció de recolzament del nostre Consistori a la declaració rupturista del Ple del Parlament de Catalunya.

Sembla ser que el fiscal de l'Audiència Nacional, el Sr. Vicente Gonzàlez, opina que fer servir aquesta expressió pot incórrer en un delicte d'incitació a la sedició, ja que sap que qui la va emprar ho feia conscient d’allò que la Declaració del Parlament significava, en paraules del mateix Coma, "un clar pas endavant cap a la construcció de la república catalana".

En definitiva, el què vam fer tots els regidors del Consistori Municipal va ser expressar una opinió, cadascun la seva. La majoria (17 regidors) ho vam fer recolzant el nostre Parlament elegit democràticament a les darreres eleccions catalanes. Hi van haver 3 abstencions i un vot en contra. Aquest últim el va emetre el regidor Josep Anglada de Plataforma Vigatana. PV és un partit sorgit després que els companys de l'Anglada a Plataforma per Catalunya, l'expulsessin i acabessin ben barallats. I, casualment, va ser el mateix Anglada qui, de forma voluntària, va lliurar a agents de la Guàrdia Civil de la caserna de Vic tota la documentació de suport a la declaració independentista del Parlament, i la Guàrdia Civil la va fer arribar a la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Reagrupament ja hem expressat el nostre suport al regidor de les CUP. De cap de les maneres interpretem que sigui cap delicte defensar una idea de forma democràtica i pacífica.

A mi m'agrada molt cuinar. Em surt molt bé (o això em diuen els meus fills) la truita de patates amb ceba, la truita de carbassó, els ous ferrats amb patates fregides, els ous al plat amb cansalada i la quiche  d'escarxofes. I, en la meva vida, n'he trencat molts d'ous.

I jo, que sóc independentista des que tinc us de raó, també sé que encara ens queden molts ous per trencar.

4.866 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament