+Treball: Catalunya, posa't a treballar!

Quirze Salomó
Quirze Salomó
Associat a Reagrupament

Potser perquè a la meva família només he vist treballar i treballar molt.Potser perquè quan pujo al campanar i miro aquest petit país veig molta bellesa però pocs regals de la mare natura en forma de recursos naturals com a altres indrets del món. Potser perquè allò que es diu "Els catalans de les pedres en treuen pans" era -i dic era- veritat. Potser perquè mai no hem tingut rèdits d'un imperi, més aviat el contrari espoliació continuada, potser per això ens ho hem hagut de "currar" molt. Potser doncs el treball forma part de la identitat de país, però no serà potser que en això també hem perdut identitat arrossegats per la manera de fer dels nostres veïns espanyols. Potser hem viscut uns anys fent de nou rics i només "potser" ens hem enpotulit com a País.

Per tot això i perquè la crisi actual ens porta a prendre solucions imaginatives i diferents, crec que Catalunya com Nació sortirà reforçada d'aquesta crisi econòmica si reprèn els valors de l'esforç i del treball que l'ha fet gran. Treballar més i més bé està al nostre abast, només depèn de nosaltres, com la Independència. Però si no tinc feina com puc treballar més?............ Aquesta pregunta és bastant habitual i lògica, però només si els que tenim la sort de encara tenir feina treballem més i més be, això farà canviar les coses perquè la riquesa generada pel més treball esdevingui més feina per altres.

Mitjançant el més treball hem de forçar un augment important de la productivitat que si es retornen adequadament els Sous augmentant-los  i no disminuint-los podriem engegar un cercle virtuós econòmic català.: +TREBALL---->+PRODUCTIVITAT----->+RENDES(sous)------>+CONSUM.En el projecte de definir aquesta estratègia de sortida de la crisi hi hem treballat un nombre important de Reagrupats aportant magnifiques idees per activar aquest cercle virtuós. Crec que Reagrupament proposarà una idea innovadora, Catalana i diferent en el Debat de com sortir de la crisi. Està clar que tot això és més complex que el que permet explicar un article a la web, però la solució és molt simple TREBALLAR I TREBALLAR MÉS I MÉS BÉ

12.267 lectures

Comentaris (2)

Absolutament d'acord
Absolutament d'acord amb la teva reflexió. Només amb talent i treball, molt talent i molt treball podrem sortir d'aquest pou i reactivar el que tu dexineixes com el cercle virtuós econòmic català.
Felicitats
LLM
BONES IDEES
fELICITATS qUIRZE. aIXÒ ESTÀ MOLT BÉ PERQUÈ AIXÒ HO POT ENTENDRE UN TREBALLADOR NORMAL I UN AUTÒNOM I UN EMPRESARI.

tREBALL ÉS UN ASPECTE. i DESPRÉS IMAGINACIÓ. L'ENORME CRISI DE LA CONSTRUCCIÓ POT TENIR SORTIDES IMAGINATIVES EN UN PAÍS AMB LLEIS REGRESSIVES PEL QUE FA A LA VALIDACIÓ D'HABITATGES VELLS I EDIFICIS ENVELLITS. No hi ha una cultura de rehabilitació, que dóna molts llocs de treball i crea riquesa i benestar. L'estat de bona part dels nostres pobles és deplorable. I cap partit hi està pensant remeis. Reagrupament ha de preparar un bon programa contra la crisi en unes eleccions que aniran per aquí. Mans a l'obra

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament