Transició o Traïció...

Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Finalment ja hem passat tota la febrada del traspàs de la Presidència i de la formació del nou govern autonòmic. Només queda els actes simbòlics que es faran demà a les respectives conselleries. Els sortints donaran les carteres als entrants. Elles tindran flors, etc. i tota la comèdia... Això permetrà omplir moltes pàgines de diaris i molts minuts dels telenotícies.

Mentre totes aquestes comèdies s'allarguen, però, els espanyols van per feina: s'han carregat la immersió lingüística a les escoles, ara apunten a la ridícula llei de consultes populars impulsades pel ridícul conseller Ausàs, també la Ministra de Cultura torna a apunyalar per l'esquena la conselleria del ram i es queda amb el fons bibliogràfic d'una de les principals editores del país, com ja abans havia fet amb un fons fotogràfic, de qui no vull ni esmentar el nom. Però això no és tot, ara sembla que també apunten a la llengua de TV3. I fot-li que és de Reus, tu...

I bé, que n'hem de dir del govern dels millors? Ja se n'ha dit tantes coses a aquestes alçades que poc puc afegir. L'únic personatge que em mereix un respecte reverencial és naturalment l'Andreu Mas-Colell. La veritat veure'l assegut al Consell de Política Fiscal i Financera, amb tots els garrulos d'Extremadura, La Rioja o Cantàbria, farà mal d'ulls, molt. Ell hauria de seure a les cadires del Consell de Ministres d'Economia de la Unió Europea, a l'Ecofin, o a les reunions del G-20, de l'OCDE, potser el G8 perquè Catalunya és el que és... Més que viatjar a Càceres, Palència, Santander o Jaén, en Mas-Colell hauria d'anar a Frankfurt o Berlin, a Nova York i Tòkio, a Singapur o Beijing, tot el que no sigui això, és malbaratar una ment privilegiada, una persona que hauria pogut ser, perfectament, un conseller econòmic del president dels Estats Units... Veure'l amb tota la patuleia autonòmica no farà més que refermar-me en la meva opinió que la submissió de Catalunya a Espanya al llarg d'aquests tres-cents anys no ha fet més que tirar per la borda tantes i tantes vocacions que en una situació diferent, haurien aportat molt més del que finalment van fer, perquè mai van comptar amb un Estat propi, que és el que ells haurien volgut...

He de reconèixer que, malgrat ser Catedràtic de la Universitat on treballo, no conec el Dr. Mena, per la qual cosa poc puc posicionar-me al seu respecte. A la resta els conec o els sé, i en tinc una opinió. En general a la baixa i en alguns casos molt a la baixa.

De la flamant nova consellera de Justícia, sembla que fa tot justs uns mesos, havia ordenat als seus subordinats a l'Advocacia de l'Estat, que s'opossessin a la consulta d'Arenys de Munt.... Al.lucinant, no? Jo la veritat, us he de dir que planyo als qui vau anar a la Manifestació del 10J, perquè se us deu haver quedat una cara d'idiotes amb aquesta notícia que déu n'hi do. I planyo doblement aquells que després d'anar-hi, en ple ús de les vostres facultats mentals, vau optar per fer un retrocès biològic i intel.lectual, i tornant a la infantesa, vau decidir votar en les eleccions de fa un mes, un partit dependentista... A aquests, que vistos els resultats, deveu ser uns quants centenars de milers, deveu tenir la cara no ja d'idiotes, sinó directament de dats. Avui, tot caminant per centre de Barcelona, m'ha semblat veure uns quants, d'aquests. Tenien una cara de pomes agres que els arribava a terra. (Per altra banda, no m'explico com, existint com existeix un cos d'advocats de la Generalitat, impulsat en el seu moment, si no vaig errat, per en Ramon M. Llevadot, persona de bon record, el sr. Mas, hagi optat per una advocadessa de l'Estat... misteris inexorables de la moral dependentista).

Però si la tria de la tal Fernàndez ja es per engegar-ho tot a dida, quan hem sabut que la Joana Ortega, autèntica dona de palla d'en Duran, ostentarà el càrrec de vice-presidenta, i doncs número 2 del govern, l'explosió d'ira ha estat incontenible. Però que algú m'expliqui com una tia que amb la cara de pija que té ja paga, que no se li coneix cap altra declaració que la de dir per activa i per passiva, i com si fos un robot, que "CiU no és independentista" que "CiU no és independentista" que "Ciu no és independentista" i així ad nauseam, pot arribar a ser una cosa en algun lloc... Què ha fet de millor, la senyora Ortega, per formar part del govern dels millors? Algú m'ho pot explicar? Deuen ser virtuts privades, perquè de públiques no se'n coneix ni una. I mira que hi ha dones que haurien pogut ser molts millors, que ella... per exemple, dues que han sortit, i demano disculpes per portar l'aigua al meu molí, haurien estat dues rectores, l'Esther Giménez-Salinas i Colomer, la rectora de la Ramon Llull (la meva rectora, doncs) o la pròpia Imma Tubella (rectora de la UOC). Aquestes sí que són exemples dels millors, però l'Ortega? Mare de déu senyor... Magnum! (que deien els clàssics).

En definitiva, tal i com ja es va veure en l'speech indoor del dia de les eleccions, quan Mas i senyora van aparèixer envoltats de gent d'Unió, mentre que els de CDC s'ho miraven de lluny, sembla confirmar-se el guió que ja sospitar fa unes setmanes. En menys d'un mes, la gent d'Unió: a) controla la presidència del Parlament, b) controla la vice-presidència del govern de la CAC, c) En Duran i Lleida es reserva la interlocució amb Madrid, via Congrés i Comissió Mixta amb els espanyols, i la interlocució internacional, a través d'algun càrrec ad hoc dins de l'Insitut d'Estudis de la Mediterrània (IEM), segons sembla. En Duran ha jugat molt bé les cartes: sense ser al govern, remenarà les cireres via Ortega. Un 10 xaval. I l'Artur, o a aquest ritme, Arturet, jugarà a fer inauguracions, discursets, fotografies dutxant-se o tirant-se a la piscina per no sé quina causa solidària el més peregrina possible, etc.

Ara començo a entendre, la gran, l'enorme ensarronada on els convergents han caigut, després d'emprar en Madí per implementar l'operació ALT, amb un èxit més que constatable, li foten la patada, i en Duran es converteix, de fet en el mandamàs (collons mai millor dit) del pati.

Amb aquest escenari, la pregunta és obligada... sí, sí, molta lleialtat al poble de Catalunya, sí, però serà un govern de transició o de traïció nacional, eh, sr. Duran?

8.615 lectures

Comentaris (6)

Un cop més l'has clavat Josep!
Salut i independència!
Estratègia d'Estat o Complot ?
Es encara la maixa embranzida del mateix pla de Zapatero al balcó de las Generalitat en nit d'eleccions ans dels 1 Tripartir, que ara mostrarà un versió conservadora. Tothom sap que Duran té un pare aragonés...Però qui s'extranya després de la intoxicació mediàtica contra Reagrupament i Carretero de que compten neutralitzar l'independentisme d'Arenys i el 10J encara que sigui poc a poc i per etapes. Hauríme de preparar ja candidatures unitàries - si ens ho permeten - cara les municipals no pas estar pendents del sexe els àngels
L'has clavat, Josep!
En Josep Sort la clava... encara ningú no s'ha preguntat perquè el Madí, artifex de la victoria de CiU, ha plegat (força empipat, per cert)?
Més.
Un país de caganers i caganeres, de caga-tiós.
La Ortega aquesta, encara escriu al diari El Mundo?
Tots Traidors del Poble Catalan
Tot aquestes gents d'aquest nou govern autonomista son traidors del Poble Catalan i no hi ha res a esperar amb tot aquests espanyolistas i esclaus i cal els fotre fora a tots i a CIU també perqué son tots podrits !!!. Tot allo sera un fracàs per Catalunya i perdre temps i cal ara la independencia i no pas perdre temps per fer res i continuar la mateixa merda amb los mateixos de sempre podrits i venuts als escanyols de madrid !.
TENS RAÓ
Has fet classe de la Guerra Freda a un alumne Reagrupat durant tot aquest semestre!

Total 6 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament