Territori desconegut

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

El govern de la Generalitat, amb el president Puigdemont al capdavant, ha superat el llenguatge metafòric i ha dit que estan preparant un Referèndum per tal que els ciutadans de Catalunya decideixin si volen ser ciutadans d'una república catalana independent o volen seguir essent membres del regne d'Espanya. Ja no amaga les seves intencions, s'ha acabat el temps del sí, però no, de la puta i la ramoneta, per dir-ho amb llenguatge popular. Ara  fa declaracions institucionals a dintre i a fora de Catalunya que deixen ben clars els objectius d'aquesta legislatura. S'ha compromès, amb el suport de la majoria independentista del Parlament,a acceptar el resultat de la consulta i a fer efectiu el mandat  de les urnes. Un plantejament realment revolucionari. La revolució dels somriures.

El govern de l'estat, després de negar-se sistemàticament i contínua a pactar les condicions d'aquest referèndum, ha decidit eludir la seva responsabilitat política i tractar aquest conflicte entra Catalunya i Espanya, com una qüestió que han de resoldre els tribunals de justícia. La mentalitat de l'estat espanyol hegemònica, autoritària i centralitzadora fa molt difícil que puguin entendre que el moment actual que viu Catalunya és el resultat d'un seguit d'humiliacions dels governs espanyols  successius, que sempre han vist Catalunya, no com un subjecte polític, sinó com un botí que els pertanyia. La tossuderia de no voler reconèixer Catalunya com la nació que és, no és una qüestió menor. La majoria d'espanyols consideren, encara que Espanya és «una, grande i libre» Per això en Rajoy parla d'amputació dolorosa i irreversible i el president Mas parla d'emancipació dolça i alliberadora Dos pensaments divergents que cada vegada s'allunyen més i més. 

Les cartes estan sobre de la taula. Cada vegada sentirem amb més força la pressió de l'estat. Veurem inhabilitacions, diran, ja ho diuen, que el judici al qual sotmeten als nostres representants no és un judici polític i ho és perquè els fiscals han actuat seguint l'ordre del govern espanyol al fiscal general perquè iniciés la querella. I en vindran més. I tot fa pensar que les sentències seran condemnatòries i, després d'escoltar les defenses, impecables, de Mas, Ortega i Rigau , ja els serà difícil fer  quadrar el cercle... Però tot s'hi val!

Ja hem entrat en territori desconegut. Conjurem-nos per no cometre errors. En veurem de tots  colors. Que cap provocació ens aparti del nostre objectiu. Ferms, junts fins a l'emancipació dolça i alliberadora.

4.147 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament