Sumem Barcelona

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

El passat divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre es van celebrar les eleccions territorials de l'encara anomenat Partit Demòcrata Català. Per presidir el que s'anomena la Vegueria de Barcelona s'hi van presentar tres candidatures: “SUMEM Barcelona”, liderada pel tàndem Mercè Homs i Genís Boadella; “El temps de les cireres”, liderada per Teresa Pitarch i “Aire Fresc”, amb el tàndem Glòria Freixes i Quim Clavaguera. Des de el Consell de Barcelona de Reagrupament va haver-hi reunions amb les tres candidatures. Totes tres ens oferien un lloc en l'executiva, així que només va caler escollir quina podria ser la candidatura més afí als principis reagrupats i escollir qui ens representaria. En el Consell es va decidir que la de “SUMEM Barcelona” era la més transparent i la que més s'apropava als plantejaments de Reagrupament. Evidentment hi havia certes discrepàncies en alguns temes. També es va decidir que fos jo la persona que representés Reagrupament en aquesta candidatura. Se li va oferir primer el lloc a en Francisco Garcia, però, com ja deveu saber, els seus darrers problemes de salut, dels quals s'està recuperant força bé, van fer que declinés la invitació. En Francisco va ser Conseller Municipal dos anys al districte de Sant Martí quan vam donar suport a en Jordi Portabella per a l'alcaldia de Barcelona. És la persona que millor coneix el municipalisme de Barcelona dins de Reagrupament. Després se li va oferir a en Carles Bos.ch, "de facto" Coordinador del Barcelonès, però per causa del seu horari laboral no li podia dedicar el temps que necessitava i que exigia aquesta responsabilitat. Per tant, em van escollir a mi.

- Vaig fer una primera reunió amb la gent de “SUMEM Barcelona” i, des del primer moment, vaig veure que no ens havíem equivocat en escollir aquesta candidatura. Jo no coneixia ningú, tret de la Mercè Homs, amb qui m'havia creuat alguna conversa quan anava a Ciutat Vella a tramitar permisos per a Reagrupament i en un Consell Nacional de CDC. La resta de la gent de la candidatura la formen joves de la JNC fins a l'Assumpció Roset, de la gent gran. Més dones que homes, complint la paritat en escreix. Uns companys de candidatura amb moltes ganes de pencar i fer que el Partit Demòcrata Català eixampli la seva base social a la ciutat de Barcelona i construir una alternativa, per a les eleccions del 2019, per fer front a Ada Colau.

- Durant la campanya, bastant dura, per cert, he estat a les 11 agrupacions territorials de l'antiga CDC que té a la ciutat de Barcelona. Una per districte. Hem arribat a fer tres actes, presentacions, en una tarda. Ha estat una campanya on ha prevalgut la cordialitat entre les tres opcions. Finalment, a l'hora de les votacions, la gent ens va donar suport amb un 57% dels vots. Cosa gens menyspreable, atenent que érem tres candidatures.

- Ara arriba la part més interessant, que és la de complir amb tot el que hem promès en campanya. No tingueu dubte que, des de dins d'aquesta vegueria de Barcelona, treballarem per consolidar el Partit Demòcrata Català a Barcelona, eixamplar-ne la base social, consolidar el territori i construir una candidatura prou potent per disputar-li a Ada Colau l'alcaldia de Barcelona al 2019. I tot això, amb l'esperit de Reagrupament, no ho oblidem.

4.609 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament