Sobre la independència

Jordi Carbonell
Jordi Carbonell
Associat a Reagrupament

La consulta per la independència de Catalunya de diumenge dia 30, ha estat un èxit: van votar 24.800 persones (un 14,05 per cent de participació). Un veritable exercici democràtic dut a terme per un gran nombre de sabadellenques i sabadellencs. Això no és tot. També ens ha permès un contacte continuat amb un important equip de voluntaris i una gran part de la ciutadania.

D’aquí n’hem après unes quantes lliçons. Primera: que hi ha un grup de sabadellenques i sabadellencs disposats a treballar tenaçment, sense escatimar cap esforç, per la independència de Catalunya. Segona: que moltes d’aquestes persones es pregunten com s’ha de liderar tot aquest moviment de la societat civil per aconseguir la independència com més aviat millor. Tercera: que moltes persones que resideixen a la nostra ciutat no tenen clar quin ha de ser el camí i ho veuen com una fita molt a llarg termini. Quarta: que n’hi ha d’altres que no saben què vol dir la independència, ni a nivell pràctic. Es pregunten, per exemple, tindré més diners a la butxaca?, m’apujaran o m’abaixaran les pensions?, tindré més serveis?... Ens aturem aquí.

Per no avorrir-vos, respondrem gradualment les preguntes plantejades al llarg d’aquest mesos de treball intens per organitzar la consulta. La més general és: per què ens cal aconseguir la independència de Catalunya? Perquè permetrà que decidim sobre tot el que ens afecta directament la nostra vida diària, la dels nostres fills i la de les persones grans.

Això vol dir identitat, cultura, economia, infraestructures, mercat laboral, sistema impositiu... No és demagògia. Cada any surten de Catalunya amb destinació a Madrid 21.000 milions d’euros que no retornen revertits en res. Aquest total correspon als tres mil euros anuals d’impostos que cada persona paga a Madrid en concepte d’impostos sense rebre cap servei a canvi.

Vegem-ne un exemple: una parella amb dos fills paga anualment tres mil euros per quatre. I això és igual a dotze mil euros l’any. Si aquests diners es quedessin a Catalunya, automàticament l’atur es reduiria, millorarien les pensions i augmentaria el nivell de vida. A qui no pot interessar la independència?

8.317 lectures

Comentaris (1)

Canviar dades de participació
Sé que queda més maco dir un 14,05% que un 13,87%, però posem les dades correctes. El total de vots va ser de 24.061 i no de 24.800.

Feu el favor de corregir-ho perquè són les dades oficials: http://www.consultasabadell.cat/blog2/2010/resultats-finals-escrutat-100

Gràcies

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament