Sí és Sí

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Quan la paraula donada pot ser paper mullat, quan els programes electorals en la majoria dels casos no es compleixen, quan els votants no només no demanen responsabilitats a aquells polítics que els han  enganyat sinó que els tornen a atorgar la seva confiança, per Reagrupament sí és sí. I n'estem molt orgullosos. 

Per això Reagrupament continua dient sí a la independència, sí a la regeneració democràtica, sí a la feina ben feta, sí a la igualtat d'oportunitats. Com fa vuit anys. I n'estem molt orgullosos. Per això en cada moment hem decidit actuar pensant en allò que convenia més a Catalunya encara que no fos el millor per a Reagrupament i alguns poguessin no entendre-ho, de bona fe o per intentar acusar Reagrupament de frivolitat o de desorientació. 

No estem gens desorientats. Reagrupament té com eix central, l'eix nacional. Després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut retallat i mutilat i, malgrat tot, aprovat per milions de catalans, es va constatar la impossibilitat de continuar avançant com una autonomia més del regne d'Espanya i va augmentar espectacularment el nombre de votants independentistes.  La independència és un projecte tan transformador, tan revolucionari i un  propòsit  tan ambiciós i tan transversal que hi cap tothom que comparteixi els tres eixos que abans he mencionat. Catalunya és plural ideològicament, com tots els països del món. I, és clar que, quan siguem un país normal, hem de tenir diferents opcions polítiques, de dretes, de centre i d'esquerres i tots els partits polítics podran lluitar per tenir més vots que els altres i els líders d'aquests partits podran fer valdre el seu lideratge, si guanyen. És lícit, però a parer mostre, en aquest moment crucial, no hauria de ser determinant. 

Els reagrupats demanem unitat i hem predicat amb l'exemple. A cada una de les conteses electorals nacionals hem demanat anar units, encara que ens n'hàgim sortit amb més o menys fortuna i, conscients de la nostra força política, ens hem sumat als projectes majoritaris. Hem denunciat les veus públiques discrepants dels independentistes i ho continuem fent. És clar que en els despatxos del Parlament tothom hi ha de dir la seva i ha d'exposar els perills i oportunitats que qualsevol decisió comporta, però públicament, una sola veu. Unitat i confiança entre tot el bloc independentista. És la nostra única força. 

Comença l'etapa decisiva. El pols sostingut amb un estat autista, incapaç d'entendre la situació que es viu a Catalunya, entra en la fase final. O caixa o faixa. Ens enfrontem a un estat acostumat a aplicar la força per resoldre els conflictes. La força de la llei, d'una llei derivada d'una constitució, que el govern del PP, amb l'ajut inestimable de Ciutadans i del desintegrat PSOE, vol sacralitzar. I ens hi enfrontem convençuts que tenim la raó i l'absoluta voluntat democràtica de poder decidir si volem ser ciutadans d'un estat independent o no. Començaran a arribar les sentències per als imputats: president Mas, vicepresidenta Ortega, consellera Rigau, conseller Homs, presidenta del Parlament de Catalunya, senyora Forcadell. Aquest moment havia d'arribar. Ho sabíem tots i, en certa manera, estem satisfets perquè ara podrem demostrar que, som un poble festiu, sí, però també som un poble responsable, convençut i agraït. No deixarem sols els nostres representants electes. Els hem impulsat fins aquí i junts,  confiant els uns amb els altres, acabarem el que hem començat. Els reagrupats i les reagrupades, cadascú segons les seves responsabilitats, no tenim cap dubte.

Sí a la independència. Sí a la regeneració democràtica. Sí a la feina ben feta. Sí a una Catalunya sense discriminacions.

4.445 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament