Sense Estat propi s’obre la porta a imposar l’etiquetatge en castellà

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

El Parlament Europeu ha rebutjat l’esmena en defensa de l’etiquetatge en català i ha obert la porta al govern espanyol a imposar que tots els productes hagin d’estar, com a mínim, etiquetats en castellà.
 
Els eurodiputats catalans, Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) han explicat que “cada cop que s’ha discutit, els grups popular i socialista s’han oposat” a parlar de l’esmena en defensa de l’etiquetatge en català.
 
Sembla que tallar les ales a Catalunya és una acció que uneix els espanyolistes. La setmana passada els socialistes es van aliar amb el PP per garantir que l’Estat no promogui el català a la UE. Tots dos partits estan silenciant una llengua que parlen més d’onze milions d’europeus.
 
Les reaccions dels eurodiputats catalans són constructives, han reconegut que el boicot a l’etiquetatge en català i “la recent negativa del govern espanyol a donar suport a la plena oficialitat del català a Europa fa que cada dia més i més catalans tinguin incentius racionals creixents a demanar un Estat propi”.
 
Catalunya necessita ser Estat per fer-se escoltar, però cal prendre-s’ho amb humor igual que ho ha fet Moritz  a l’enviar una ampolla de cervesa etiquetada en català a cada eurodiputat. La constància i la feina ben feta poden obrir a Catalunya la porta per assolir l’Estat independent.

6.941 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament