Sant Esteve de les Roures

Albert Aragonès
Albert Aragonès
VicePresident de Reagrupament

Aquest poble imaginari va sorgir arran de l'informe que va fer la Guardia Civil pels fets de l'1 d'octubre encarregat pel Jutge d'Instrucció 13 de Barcelona i base de les acusacions del jutge Llarena i de l’ Audiència Nacional. El mateix diari El Mundo, el passat  28 de març diu:  "Algunos de los episodios más agresivos tuvieron lugar en Sant Esteve de les Roures , donde uno de los manifestantes que ya había agredido a otros agentes aprovechó la caída de uno de ellos, que quedó totalmente indefenso para propinarle una brutal patada en la parte posterior de la cabeza". En este mismo lugar, el conductor de una motocicleta intentó atropellar a un policía y robarle el arma reglamentaria. Pero es que "un varón desconocido aprovechó el hueco existente entre dos contenedores para impulsarse e impactar con una patada en la cabeza de un agente de la guardia civil".

I és que, en realitat, el lloc a on volia fer referència era el municipi del Baix Llobregat de Sant Esteve Sesrovires. Almenys això és el que s’intueix per la semblança de la nomenclatura i per l’episodi narrat. Un cas en el que un jove de 22 anys hauria propinat una puntada de peu al cap d’un guàrdia civil durant la incursió de la benemèrita el dia del referèndum popular. El cas va acabar amb el jove detingut i acusat d’atemptat contra un agent de l’autoritat, resistència, desobediència i amenaces.

Que el diari El  Mundo no contrasti una informació abans de publicar-la no ens ha d'estranyar, sabent quins son els periodistes que hi treballen i el nivell que tenen. Però recordem, que aquest informe el fa la Guardia Civil per encàrrec del jutge.

Els catalans però, som la pera. Un cop descobert aquest error, a Twitter, han sorgit una infinitat de comptes vinculats a Sant Esteve de les Roures. Des de l'Ajuntament, fins l'alcalde, un tal senyor Orni. Orni ve d'un altre fantàstic informe de la Guardia Civil amb unes converses gravades per ordre del jutge a membres del Govern abans de l'1 d'octubre. Evidentment a les converses algú deuria dir "fer l'orni" i la benemerita va confondre amb un nom real que, evidentment, no van poder identificar.

Doncs Sant Esteve de les Roures ho està petant a Twitter. A part de l'Ajuntament i l'alcalde, tenen Hospital, Universitat, Aeroport, Club nàutic, Bombers, CDR's, Bisbat, un festival de música,  Rouresfest,  Televisió, Hotel i Spa, una Veu i tot, Policia Nacional...... i Guardia Civil. El més delirant va ser la setmana passada quan des de la Guardia Civil de Sant Esteve de les Roures es va acusar a la Guardia Civil dels 15 immigrants morts que van haver a Melilla al disparar-los pilotes de goma quan intentaven arribar a terra el 6 de febrer de 2014. El compte oficial de Twitter de la Guardia Civil els van respondre, sense adonar-se que el poble no existeix....

El més trist de tot és que aquests informes son els que ha utilitzat el jutge d'Instrucció 13 de Barcelona i de retruc en Llarena i l'Audiència Nacional per encausar i engarjolar a els nostres companys independentistes. I, el que encara em fa més ràbia, és que aquests informes estan signats pel Tinent Coronel Daniel Baena, cap de la policia judicial de la Guardia Civil a Catalunya i, fins que es va descobrir, actuava a Twitter amb el sobrenom de Tácito, (@nmaquiavelo1984 per el senador e historiador romà). Aquest personatge, des d'aquest compte anònim es va dedicar a insultar i criticar tot el que té a veure amb el procés. Com ficar-se amb en Lluis Llach o amb en Jaume Asens de l'Ajuntament de Barcelona. És patètica la imparcialitat, que no existeix, d'aquesta gent. Però és més patètic que aquests informes hagin estat el pal de paller de la causa contra els nostres presos polítics. Informes que, com s'ha vist recentment, ni el propi jutge Llarena es comença a creure. Sinó perquè ha demanat a en Montoro que certifiqui que no s'ha gastat ni un euro en l'1-O?. I si realment en Montoro ho certifica, en Llarena veurà que el delicte de malversació no s'aguanta per en lloc i tenir als presos a la presó menys. I qui els compensarà per tot el temps que han estat engarjolats?

Albert Aragonès

5.571 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament