Risc compartit

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Seria suïcida pensar que la celebració de l'1-O es farà sense riscos. Catalunya està plantejant un xoc de legalitats a l'estat . Catalunya diu al món que és una Nació i que té  dret a decidir. I l'estat considera que Catalunya és una comunitat autònoma, a la qual l´ estat espanyol, ha cedit unes engrunes de poder, que ja li semblen excessives i que està disposat a reduir o fer desaparèixer tan aviat com pugui.

Hi ha riscos. És més que evident. I, si volem guanyar-nos el dret de ser un estat i a governar-nos, els hem d'assumir. I ho hem de fer col·lectivament. Un govern fort al capdavant, disposat a dur a terme, sense que li tremolin les cames, els mandats del Parlament i una ciutadania disposada a jugar el paper que li pertoca, que és substancial.

El camí de milions i milions de catalans que ens han precedit i que no han pogut arribar fins aquí, no ha estat gens fàcil. Més de tres segles d'humiliacions, prohibicions, persecucions, espoli i silencis. La guerra i els llarguíssims i cruels anys de la dictadura franquista. Alguns branden la restauració de la monarquia borbònica i la constitució espanyola com un guany indiscutible de la democràcia. No hi estic gens d'acord. Potser era l'únic que es podia fer, però aquella  constitució, que molts catalans ja vam rebutjar, és la que ara ens refreguen per impedir-nos votar.

El dia 1 d'octubre tenim, amb el nostre SÍ, convençut, emocionat, compartit, il·lusionat, la possibilitat de contribuir a canviar, radicalment,  les coses. Haig de confessar que no m'atreveixo a pensar en el dia 2 d'octubre, quan sortim al carrer després que el SÍ al nou estat català hagi estat contundent. Haurem recuperat la dignitat com a poble i haurem reivindicat tots els nostres compatriotes que ens han precedit en la lluita i que , han arriscat molt més que el patrimoni, han arriscat la vida i , alguns, l'han perduda.

Celebro la determinació del president Puigdemont i el seu compromís amb la paraula donada, veig amb satisfacció la unitat entre partits independentistes. Ens esperona veure que, per sobre de les diferències ideològiques, el govern és una pinya. Valorem l'actitud de les CUP, que segur que amb molts esforços, han decidit sumar per aconseguir la independència que, sens dubte, és l'objectiu més revolucionari al qual, en aquests moments, pot aspirar Catalunya.

5.155 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament